instagram

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

Waaa best ni uoolllssss…

Untitled 1 Jom! ke Malaysia Halal Expo 2019

Kementerian Pembangunan Usahawan (MED) dengan kerjasama SME Corp. Malaysia akan mengadakan Malaysia Halal Expo 2019 pada 24 hingga 26 Januari di KL Convention Centre.

Terdapat lebih daripada 300 booth usahawan akan mempamerkan dan memasarkan produk dan perkhidmatan halal masing masing oleh usahawan yang Export Ready yang terdiri daripada pelbagai sektor iaitu

✿ makanan dan minuman(F&B)

✿bahan ramuan

✿Bioteknologi

✿  Kosmetik

✿Penjagaan kesihatan

✿ Farmaseutikal & Logistik.

*Ada juga Booth Selebriti seperti Fynn Jamal, Faizal Ismail, Amy Search, Fouziah Gaus  & Munif Hijjaz.

Hebatkan….semua pun ada kakak teruja nak shoping2-shoping  kosmetik tu macam best..makanan tu pun menarik memacam ada tu …eh semua lah best ni yang tak sabar ..

Kalau uollss nak tau Malaysia Halal Expo 2019  buat  julung kali diadakan tau, ini dapat membuka ruang dan peluang kepada usahawan untuk memperluaskan dan  memasarkan produk Halal sempena sukan Olimpik 2020 di Jepun nanti.

Kita sebagai pengunjung semestinya bertuah betul dapat menyertai sekaligus membeli produk2 halal tempatan kan….Usahawan pulak jangan lupa yer disini lah peluang uoooolll mempamerkan serta memasarkan produk dan perkhidmatan sekaligus dapat melebarkan sayap ke Jepun!….. untungkan…

Malaysia Halal Expo 2019 ni akan  dimeriahkan dengan pengisian pelbagai program dan aktiviti menarik tau!! antaranya ialah

✿ Pocket Talk

✿ Forum

✿  Sesi singgah santai bersama selebriti terkenal yang tidak asing lagi iaitu Fara Fauzana dan Faizal Ismail nantikan yer…dan juga penglibatan pelbagai agensi SME Bank Berhad, EXIM Bank, Matrade, Federation of Malaysian Freight Forwarders dan lain.

Untitled 13 Jom! ke Malaysia Halal Expo 2019

Disamping itu juga ada sesi business matching dengan beberapa syarikat dari negara Jepun dan Majlis Penganugerahan Islamic Innovation Challenge (IIC)Award iaitu penganugerahan kepada PKS yang berinovasi dalam industri halal.

So jangan lupa yer uooollsss 24 hingga 26 Januari,2019!  Jom kita sama-sama memeriahkan Malaysia Halal Expo 2019 ….Cepat tanda kat kalender memasing datang reramai di KL Convention Centre yerr …

Untuk maklumat lamjut uolllss boleh layari laman web rasmi Ekspo Halal Malaysia 2019

Hari tu sis pergi sabah ..

Sarapan…sebelum balik kk..

singgahla kat sebuah warung kat kundasang

boleh terlupa snap gambar kedai huhu..

kedai dia biasa jer tepi jalan jer…

Kiteorang tak tau mana tempat makan best di kundasan so kita main berhenti jer..

Sayala main oder jer tengok nama mee konlo cam pelik..

so kita try…mee kolok or mee konlo  sama jerke ek…

ni la rupanya…

c70bb26ccdd9d579b013212ff47064b0 mee kolok sedap I mee konlo di kundasang sabah

mee dia lembut dan sangat sedap

ada pulak hirisan ayam yang ala2 rangup..

ditambah pulak dengan sup wallah sangat…

ni sambil taip sambil telan ailio …

 

 

hi…assalamualaikum

diam tak diam dah 2019 kan..

44760685130 043633bd0e z Selamat Tahun Baru 2019

Peace adik lelambai abang uwais memang agak ssh nak bergambar…sabar jerla

Moga kita lebih bersemangat maklum la tahun baru..

Moga kebahagian selalu  mengiringi kita semua yer..

Doakan hakak rajin update blog lepas ni…

Selamat Tahun Baru Kenkawan semua dan pembaca blog..

44760646910 24a53f1749 Selamat Tahun Baru 2019

 

 

 

pixel Selamat Tahun Baru 2019