You are currently browsing the Haslizalizz.com blog archives for December, 2009.

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

Archive for December, 2009

21 Dec

Tadi tetiba jer Mak tepon katanyer dia demam…sedih la pulak dah tak la suara serak-serak Ella, tapi takpe la mak janji mak bagi tau….sayang mak….ni gamba mak masa kat Perlis bila ingat-ingat balik mak mummy ni memang lawak tengah2 ladang gula die suruh stop kete ingat kan aper ropanyer nak bergambar yealah tak penah datang sini yang bestnye dah la hr nak hujan…dgn kilat petir semua ader nak jugak bergambar. inilah mak mummy layan jela…biasala kalo tak edit tak sah…pic ni edit ckit2 jer…..nantila bila ader masa mummy letak tutorial skang ni memang tengah menyusun ayat nak wat tutorial tu….ok….

Dec
Hari ni perkara yang utama dalam misi tergempar pagi isnin ialah…….siapkan keje…..keje….keje….ader keje nak kene tunjuk pada sme…sampai kat ofis seperti biaser muka ni memang selalu ontime sampai lagi seminit atau 2 minit… nak merahhhh dgn muker cool jer punch nasib tepat pada waktunyer,,,,tersenyum kejap sib baik sempat.. sakit hati tau kalo sampai 7.31 am nak jumper bos wat senyum-senyum kambing nak mintak sign. sebab tu la kalo lambat memang i tinggalkan kosong jer…

Sampai kat meja tak pandang sana sini, terus bukak PC, on laptop dengan tekunnya wat kejer…almaklumlah nak sampai target siapkan jugak misi ni. agak banyak tapi wat tak tau jer. First time member-member tegur mummy nampak cam rajin. yela asal mummy yang cute ni bukak pc jer ader jer kegiatan kegilaan mummy mendownload ajer kejernye…. cakap dalam hati..(tapi yang pasti walaupun aku malas tapi aku mesti target keje aku mesti kene siap on time ) hehehe……walau dengan aper cara sekalipun…

Lepas mummy menekunkan diri akhirnya siap gak dah berjaya diproceed oleh SME tu alhamdulillah….misi ke 2 bermula apalagi masa dah time kesogo kegiatan utama tengahari ialah melilau ke sogo tampa arah tujuan…mula-mula ditingkat bawah macam2 promotion ader YES,ader happy hour la macam-macam Mummy hagakla tauke sogo ni mesti tdo ngan duit jer la. ye la mana tak nyer sogo tu asek penuh jer.Pastu naik tingkat 2 apalagi menggeledah baju la kasut la tapi sempat gak la beli baju satu dah lama mummy tak beli baju….huhuhu tak semene-mene dah pkl 2 cam biaser jalan balik office.

duk-duk jap dah pkl 4 hubby dah tunggu kat bawah 4.30 balik….huraaaayyy

Alamak esok hari selasa kena pulak mummy yang cute ni pakai baju korporat a.k.a keparat baju ni memang la mummy tak suka pakai sebabnya dah la besorrr, labuh, sana sini memang tak best dah berapa kali kene tegur nanti dapat surat sulit…..dan persendirian pulak. Terpaksa la kene pakai nasib la ko saper srh kejer sini…..mummy malas tul nak gosok baju ni agak-agak nak bodek adik-adik jer la tulun gsk…eeee malasnyer…..

14 Dec
Ni gambar setelah disapu sedikit berus dan beberapa elemen dalam photoshop ok x hasilnyer? bole la kot…..ek shok sendiri…
Imej sebelum di touch up ni gambar my sis ada beza x…hehe kalo die tau mesti marah minah ni tunjuk gambar dia x mekap sebabnyer selalu sangat mekap sekali sekala tunjuk muka x mekap…jgn marahhhh ek.
pixel Cover