You are currently browsing the Haslizalizz.com blog archives for January, 2010.

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

Archive for January, 2010

21 Jan
Sepupu Uwais & Qaysara ni sangat comel, 21 Jan Birthday sicomel ni. Mummy masih lagi duk pikir aper la pulak nak bagi kat Dayana Alia Jazlina. Nak bagi aper la..fikir kejap kebiasaanya fav budak pompuan suker barbie, power puff girls, aper lagi ek tak tau la mummy..memandangkan Qaysara masih kecik lagi tak la pulak fav dia aperkan…kalo lelaki mudah ajer beli jer Ultraman gerenti sukernyer takpun Transformers . Ader sesiape boleh bagi cadangan tak…

Hari ni free sikit boleh la memulakan tutorial yang simple….mengenai photoshop. Teringat masa mula-mula menggunakan perisian ni terkial-kial jugak la. Almaklumlah tak tau langsung tetiba jer kene buat poster la macam2 itu biasa bagi budak AD.

Sebenarnya perkara yang paling mudah ialah dengan mengenali dulu toolbar yang mane mende nilah yang penting untuk menghasilkalkan grafik dan gambar yang marvelous hehehe…

Tadaaa…inilah toolbox yang disebut2kan tadi…

Nanti saya akan terangkan bagaimana setiap alat-alat ini berfungsi ok…

pixel Basic Photoshop (Toolbar)