You are currently browsing the Haslizalizz.com blog archives for February, 2010.

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

Archive for February, 2010

Rasanye dah terlalu lama x update blog ni akibat terlalu banyak kerja dan benda perlu diselesaikan sibuk dengan tuntutan dirumah dan ditempat kerja minggu sebelum ni kursus minggu lepas balik kg . Harini mula menggelebah nak mengupdate gambarnyer. minggu lepas kiteorang bercuti sakan dengan nenek & makngah Qaysara&Uwais ni almaklumlah ader kenduri kat Kg Mak Mummy.
Gambar uwais .kat bawah pokok tengah betulkan sandal keciknyer. Sandal dia tinggal kat umah kakak sebelah dalam kereta sebelah bagus sangat, daddy dia dah merepek sakan cari seliper anak kesayangan tu. last jumpa sandal kecik comel janji boleh pakaikan uwais.
Misi memujuk Uwais : Uwais sayang pakai jer seliper ni nanti mummy beli seliper yang best untuk Uwais k….Uwais dgn rileknyer berkata Uwais nak seliper Ultraman ok….aper2 je lah sayang mummy….janji mood abang uwais ok ..
Dah 20 tahun tak makan kuih bakar ni, kebetulan ternampak plk gerai jual kuih bakar & bingka ni terus jer singgahnampak makcik tua dan anak serta cucu sibuk membuat kuih mummy ni cerewet sikit bab membeli mesti nak tgk bersih ker kotor takut pulak nanti sakit perut, kang beli tak lalu makan pulak misi pertama tgk penjual dia ok makcik tua, yang jual anak dara comel lote target dah ok. niatnye beli mulatu nak test jer, nampak banyak kuih lain semua nyernampak best segar dari dapur last semuanye rembat, beli habis dalam 12 ringgit gak, kuih bakar beli 5 ketul terlupa nak rasa terus masuk kete dan terus jalan sambil makan dalam kete, bila makan ambik kau sedap amat kuih bakar ni sehingga menjilat jari tu memang 5 bintang la kuih ni. mak mummy kata nanti bila balik kene singgah beli lagi dah la sedap kuih nyer besar pulak tu 5 biji 2 ringgit menyesal tak rase dulu tadi.
Singgah kat Kemasik agak terkejut jugak dulu takder pun semua ni REST RELAX ni baru buat agaknyer. tapi dulu lagi cantik tempat ni tapi skarang dah banyak gerai dah tak lawa lagi dah dulu boleh masuk kete sampai kat tepi pantai tapi skarang dah xleh ader gerai. kalo lawa takper gak gerai ni..nak makan pun malas…aku betul2 heran kenaperla dia wat gerai camni tak der taste langsung kat tepi jalan tu dah ader gerai aper salahnya kat sini biarkan kosong cam dulu kan cantik mata memandang….

Ni kat pantai seronok gak tapi x leh mandi, laut dalam kot mummy sajer jer pergi tepi nak main2 ombak ngan uwais tetiba ombak tu datang kuat habis basah kiteorang bahaya la rupanyer terus kiteorang naik…huhuuu basah semua seluar…

La ini ker rupernyer ultraman ni. Yerla mamat sorang ni memang dah lama berhajat nak mandi kolam . Dah banyak kali mengamuk asal turun kete jer Daddy uwais nak mandi kolam jugak … daddy uwais pun dah banyak kali bagi alasan x leh mandi nanti uwais demam tau .. nanti uwais kene pegi hospital macam hari tu nak tak? uwais dengan selambanye jawab ala x perla nanti doktor tu blh tukar uwais jd spiderman cucuk kat tangan tak sakit pun… memangla la budak ni banyak sangat tengok tv macam2 abistu mummy la jadi mangsa kene mandi ngan uwais , daddy uwais ni sangat sibuk sejak dua menjak ni.. apalagi mummy pun terpaksa ajak maksu & makteh makanya semua terpaksa kene ikut mandi kolam semata nak jaga anak teruna mummy sorang ni… Piece Mummy, Uwais dah bersedia mau swim….hehehe

Posing dulu sebelum terjun kolam….Uwais dah selamat kat dalam kolam…Ummmp seronok gak dah lama tak mandi kolam ni.
Maksu & mak teh berposing ngan Qaysara….puteri mummy yang paling disayangi…
kat bawah tu aksi-2 Raksasa (maksu) menyerang Ultraman Uwais….

pixel Bila Ultraman Mandi Kolam