You are currently browsing the Haslizalizz.com blog archives for March, 2010.

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

Archive for March, 2010

t421 Jom membaca bersama Adik QaysaraAdik Qaysara ni…. ni sejak akhir-akhir ni sudah mula menunjukkan minat membaca almaklumla abang Uwais suka melayan adiknyer membaca tapi biasala kejap jer membaca lepastu mula la dia mengacau adiknyer kekadang dia rampas terus buku yang adik tgh pegang tu…aper lagi melalak si kecik ni, abang ni memangla….
lagi satu adik Qaysara ni suka kalau mummy bacakan cerita kat Abang Uwais kadang2 sampai tertidor dieorang ni ye lah sampai sakit tekak di buatnyer ye lah bercerita ikut intonasi tapi yang paling dieorang suka buny ayam kook kek kek koooooook memang seronok inilah saat yang paling bahagia sekali.
Tips yang selalu mummy selalu praktikkan kadang2 kalau rajin untuk melatih anak-anak yang sedang membesar ni kadang2 cukupla dengan hanya memberi senyuman, berbicara, bernyanyi, dan membaca kepada sepasang permata yang berharga ini.
26 Mar
Aaah dah sampai ofis En daddy kejutkan bila kereta dah terpacak kat depan ofisni uuh ngantuknyer (sambil nguap) malam tadi tdo lambat dok layan website tapi tak siap2 lagi huhuhu entah bila nak ok tah asyik x puas hati jer buruk tulla…nak dijadikan cerita En daddy kata mummy cuba tengok orang tu nak wat per tu…betul2 teruk betul perangai! ingatkan wat per rupenyer ader satu kakak ni dalam lingkungan akhir 30an berbaju kurung bertudung bagai yang juga aku penah nampak kat ofis aku ni tapi department lain tgh suruh anak dia (dalam darjah 3 kot) kencing kat tepi tayar keter dia.. Tak ubah macam perangai tuuuuuuuuuuut..
En daddy ni perasan dah banyak kali kakak ni ngan anak dia wat kejer camni huzband nyer pun relek jer dalam keter wat tak nampak geram jer aku tengok bukan kat loby tu ader toilet kenaper tak pegi tak jauh pun beberaper tapak jer dari tepi jalan ni…yang herannyer budak ni nak pulak kencing depan2 org lalu lalang ni agaknyer die rase nyaman kot bila nampak kenderaan lalu lalang ni kalau uwais dah lama melalak ni kalo dipaksa kencing macam ni huish aper la manusia ni tak tau malu langsung tak der adat kesopanan…mummy turun keter sajer buat muka tak puas hati tgkkan jer dia sambil jeling tapi dia buat tak paham jer menyampah tul tengok tu kalo tabiat cam tu anak kita sampai besar pun akan wat kejer camtu patutla banyak gak kawasan yang tak sepatutnyer… berbau hancing tak tau la. Mungkin dijadikan toilet segera kot.
Aper Uwais & Qaysara buat tu? ha inilah aktiviti yang paling abang Uwais suka pantang nampak mummy & daddy bukak komputer mesti kena layan mereka berdua dulu yang sorang intan payung Qaysara ni suka dengar lagu sambil menari yang basic jer dia tau mengangguk & menggeling sambil tersenyum memang comel sangat…hari ni kita bersama abang Uwais belajar mewarna bersama Qaysara mula amik colour aper abang? blue, red, green black tah aper2 diorang ni membebel sampai abang uwais tergelak sakan layan adiknyer. Adik Qaysara belajar sambil pegang Ultraman dan menghempuk keyboard….habisla. abang uwais ni syok sendiri mengajar adiknya tu dah bosan, iala abangnyer garang sangat mengajar (cam mummy dia kot) last2 adeknyer melarikan ultraman apalagi abang Uwais mengamukla ambik Ultraman kesayangannyertu.

t40 Mari mewarna bersama Uwais &  Qaysara

La ader lagi lepas rampas Ultraman terus letak kat sebelah dia tu kira ader kuasa la agaknyer Ultraman duk kat sebelah. kali ni dia colour beruang pulak ok jugakla hasilyer cantik first colour orange, lepastu dia buat colur biru bayangkan beruang colour biru memang lawak la sang beruang ni…hehehe. Banyak aktiviti yang berbentuk game ni mummy simpan sejak uwais kecik lagi mummy dah mula kumpul kebanyakan semua berbentuk file SWF senang tak payah online kadang2 game online ni lambat sikit. lagi satu kalau ader aktiviti colouring macam ni tak der comot abag uwais & Qaysara ni tapi mummy ader juga buat aktiviti colouring dengan menggunakan kaedah manual.t41 Mari mewarna bersama Uwais &  Qaysara
pixel Mari mewarna bersama Uwais &  Qaysara