You are currently browsing the Haslizalizz.com blog archives for March, 2010.

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

Archive for March, 2010

18 Mar

t25 Lady Memey

makteh Lady Memey Hari ni mummy balik awal sebab ader urusan kat rumah. tak der per nak buat bangun dari tidur Mak teh baru balik interview mummy snap gambar lepastu touchup ha inilah hasilnyer…
17 Mar
Mari bersolat, mari bersolat pada semua….dah tak ingat lyricnyer uwais dolu2 suke nyanyi lagu ni cd ni best jugak simple 3d animation kanak2, budak cam uwais suker la tapi tak tau kat maner cd tu menghilang pemberian bermakna dari member Kak Mira tq….hasilnyer dia selalu jugak ikut kami solat terutama skali waktu maghrib kalau mummy ambik air sembahyang sibuk dia pun nak ikut gak…habis basah baju lepastu sibukla nak tukar baju lain..kadang2 tergelak jugak mase kita nak solat dia sibuk nak pakai telekung jugak puas mummy terangkan kenapa uwais tak leh pakai telekung habis tu dia buat muke tak puas hati (susah gak nak terangkan ni…ok idea dah datang) mummy pakaikan reben adik qaysara kat rambut uwais dia taknak ha apa lagi mummy terangkan macamtu jugak telekung orang leleki tak boleh pakai kerana untuk perempuan bla..bla..bla…….selesai masalah dia dah paham dah kot. pastu waktu solat pulak duk terjenguk2 mungkin nak tau kita buat aper tgk mulut jer berkumat kamit lepastu aper lagi pun wat camtu jugak hehehe lawak jugak la abang Uwais ni…

tsolat Mari BerSolatGambar abang uwais tengah azan ikut daddy nampak jelas titisan air sembahyang sejuk hati mummy….

15 Mar
Tadi waktu balik dari lunch baru jer terbaca buku perkembangan kanak-kanak dari member ofis memandangkan mummy baru jer beli alat art untuk uwais & Qaysara tah kenaper tah tetibe jer rajin pulak jangan beli jer rajin…hehehe. dah banyak mummy beli harap-harap berhasil lah usaha mummy untuk jadikan anak-anak yang kreatif . dalam buku tu ader menerangkan tip bagaimana nak menggalakkan anak kita lebih kreatif.
1. kita kene bekalkan anak kita dengan kertas, pensel, warna atau cat, plastisin atau doh antaranya dia akan memberikan imaginasi dan minat, anak kita yang mendalam dalam menulis
ummpp mummy semua dah ader ok cukup untuk syarat pertama. bolehlah mencubernyer lepas ni kononnyer la kan.
2. lepastu kita tidak perlu meluangkan masa yang lama untuk bermain playdoh dan mewarna kerana ia boleh mendatangkan bosan bukan sajer anak yang bosan mak jugak kot. syarat kedua pun boleh ikut.
3. lagi satu apabila anak kita menconteng gambar atau membuat kad atau (sajer nak tambah) menconteng dinding kita kena tunjukkan penghargaan atau memujinyer pandainyer walaupun ader sedikit marah..sebab dah terjadi kat umah habis kener conteng dari hall hingga kebilik sedihyer huhuhu nasib baik daddy cat balik. tapi yang penting kita perlu puji hasil kerja anak yang disayangi ini.
moga tip yang mummy bacer tadi memberi faedah kepada kedua-dua anak mummy nanti …dan kepada yang sudi membacanyer…ader ker yang baca entahlah…
tetiba terfikir balik nanti nak ajar uwais buat origami…nanti kalau sempat mummy akan letak gambar. ok bye….
pixel anak kreatif?