You are currently browsing the Haslizalizz.com blog archives for October, 2010.

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

Archive for October, 2010

Mata yang cantik bukan sahaja bergantung pada mekap semata-mata tetapi ia memerlukan penjagaan yang rapi untuk menghalang daripada masalah seperti lingkaran gelap (Dark circle), dan juga kedutan pada mata kita..Terdapat banyak petua untuk penjagaan mata, emak pernah ajar caranyer tapi sekali jer buat masa kecik2  dulu iaitu menggunakan bunga ros dan timun diblend dan diusap pada mata kita ini dapat menyegarkan mata kita selain itu dapat menghalang masalah Dark Circle.

Selamat mencuba.

Alarm handphone berdentam dentum sampai jatuh menyembah lantai…aaah menandakan ia wajib bangun malas atau rajin tetap bangun…hr ni dah la hujan pintu mata ni masih tak terbuka lena ala-ala ayam konon…cepat Mr Daddy dah bangun dr tadi sebelum suara gergasi keluar baik bangun…dah 6:20 siap-siap anak2 masih lena tidur…

comel… pagi2 dah kene tinggal. mummy pergi mencari rezeki sayang… mata qaysara dah mula membuntang abang pulak mula merengek mintak susu sambil memegang bear busuk. tetibe  ’mummy hari ni abang rasa macam nak ikut daddy boleh tak? tak” hujan air mata pulak pagi ni biasa ok jer hr ni buat hal mcm2 dah dipujuk masih lagi menangis habistu daddy buat2 garang “dah pegi tidur nanti Mummy beli Karmen rider” nampak muka daddy terus tunduk sambil lari2 anak kat luar nak tengok Cartoon Network pulak.. abang nampak dah cool. Sempat lagi abang pesan sebelum Kami kluar jangan lupa beli Karmen Rider..  OK sayang…. ..kat bawah hujan renyai2 huh…sejuk mendingin …jalan agak Jamm tapi sampai ofis pintu terkunci uhhh memang best hari ni..punchcard tepat 7.30 hooray berjaya tidak melewatkan diri kalo tidak wat muka seposen mintak sign boss mmmmmmp.

Sampai cam biasa bukak Email sambil senyum, sengeh2  gi sarapan nasi lemak memang lemak berkrim sesuai untuk pagi ni yang agak sejuk …tapi ok..

Tengahari agenda utama berjalan disogo membelek baju yang memang takder niat sikit pun nak beli…membaca magazine..jalan2 sampai kul 2 balik ofis huh lega…

kerja..kerja…kerja…4.30 pulang onthedots tak lebih sikit pun..lega

16 Oct

fbtitiwangsa nice weekend

fbtitiwangsa2 nice weekend

Titiwangsa disini memang tempat bersantai hari minggu yang best terutama bagi family yang ingin bersantai untuk anak bmengayuh basikal, berkejaran..menikmati udara nyaman ditengah2 kuala lumpur…sungguh indah dengan pemandangan yang menghijau landskap yang cantik memang best..Disinilah Adik Qaysara berlari anak berkejaran bersama abang sambil diperhatikan oleh Mummy bukan ape kalau terleka abang mulalah mengusik Adik kadang2 adik dah tersungkur kalau ditanya tak tau tapi mummy tau abang yang punya angkara.Daddy cam biasa tugasnyer tak lain tak bukan Photographer kami..

Titiwangsa disini memang tempat bersantai hari minggu yang best terutama bagi family yang ingin bersantai untuk anak bmengayuh basikal, berkejaran..menikmati udara nyaman ditengah2 kuala lumpur…sungguh indah dengan pemandangan yang menghijau landskap yang cantik memang best..Disinilah Adik Qaysara berlari anak berkejaran bersama abang sambil diperhatikan oleh Mummy bukan ape kalau terleka abang mulalah mengusik Adik kadang2 adik dah tersungkur kalau ditanya tak tau tapi mummy tau abang yang punya angkara.
pixel nice weekend