You are currently browsing the Haslizalizz.com blog archives for November, 2011.

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

Archive for November, 2011


9675455 a vector illustration of a beautiful woman exercise in a gym kebaikan senaman | Jom kiter bersenam....kebaikan senaman | Jom kiter bersenam….

Jom kiter bersenam….wah semangat jitu ko nak bersenam korang bersenam tak? cam mummy setiap isnin jer senam tu pun kat office setiap isnin 5 minit…lepas tu memang tak do…senaman ni bagus tau …senaman bukan sajer menyihatkan tubuh badan tau! tapi ia dapat menguatkan dan menambah kekuatan tulang kiter….semua jenis senaman sesuai untuk kekuatan tulang terutama sekali senaman’weigh bearing ‘ seperti berenang berjoging, aerobik, senaman lantai dan berjalan dengan pantas.

Selain tu jugak senaman dapat meregangkan otot dengan membuat pergerakan khusus pada bahagian leher, kaki, tulang belakang, lengan, kaki, dan anggota tubuh yang lain juga dapat menguatkan tulang kiter…

Sekiranyer kiter dah lame tak bersenam ni…macam mummy  memang lamer giler tak bersenam dalam erti kata lain betul2 bersenam bersenam 5 minit tu tak kiralakan… kalau nak ikutkan hari2 melakukan senaman buat kerja rumah jalan kaki sambil dukung anak…hehe… ok2 dah melalut ker lain lak ok bagi yang nak mulakan senaman mulakan dengan perlahan-lahan…sebagai permulaan kita bersenam 30-60 minit dulu lebih kurang tiga ke empat kali seminggu…kendian barulah tambah sikit masa ikut ketahanan tubuh kiter…

Sssst : jangan memaksa melakukan aktiviti senaman ni,,  jika kita rasa sakit atau tak selesa. pakaian dan kasut perlu sesuai untuk melakukan senaman…haa lagi satu perkara penting bagi memanaskan dulu badan (warm up) sebelum bersenam dan kendian sejukkan (coll down ) setelah selesai…Selamat mencuba…

 Aktiviti melukis -cam best jer-

melukis Aktiviti melukis  cam best jer

dah lama tak beraktiviti cam ni…biler tengok pic ni tetiber mood nak draw tetiber muncul…kali ni nak guna akrilik pulak…En daddy sila beli canvas extra yer untuk adik n abang ….Uwais n adik mesti suker ni dah lamer tak beraktiviti bersama adik n abang…. Ingatnyer nak letak kat kat bilik abang pulak…Konsepnyer abstrak conteng ikut suker nak suh adik n abang tunjuk bakat gak ni…semestinyer abang suker mengaler kalau kaler mesti tanyer tak boleh kuar garisan kan mummy nanti tak cantik… tak sabar…tau..

 

 

MOTHERHOOD MONDAY

ibu dan anak MOTHERHOOD MONDAY

pixel MOTHERHOOD MONDAY