You are currently browsing the Haslizalizz.com blog archives for November, 2011.

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

Archive for November, 2011

ucapan maal hijrah | tema maal hijrah  1433 

6407856913 34b6fb1055 z ucapan maal hijrah | tema maal hijrah 1433

Satu Muharam Detik Permulaan, Perkiraan Tahun Islam Hijrah

Perpindahan Rasullah Dan Umat Islam, Dari Kota Makkah Ke Kota Madinah

Atas Keyakinan Dan Iman Yang Teguh, Kaum Muhajirin Dan Ansar Bersatu

Rela Berkorban Harta Dan Nyawa, Demi Menegakkan Islam Tercinta

Hijrah Itu Pengorbanan, Hijrah Itu Perjuangan 

Hijrah Itu Persaudaraan, Hijrah Membentuk Perpaduan

Kita Sambut Maal Hijrah

Tingkatkan Semangat Tegakkan Syiar Islam

Untuk Sepanjang Zaman, Untuk Sepanjang Zaman

Sedar tak sedar kita akan memasuki tahun Baru Hijrah  1433  tahun baru Islam dalam suasana kita memerlukan roh dan semangat hijrah untuk  jadikan segala kekurangan dan kelemahan kita pada tahun lalu sbg pembakar semangat untuk terus maju pada tahun baru 1433 Hijrah ini.

Sambutan Maal Hijrah 1433Hijrah peringkat kebangsaan bertemakan “Persefahaman Asas Perpaduan Ummah” Tema “Persefahaman Asas Perpaduan Ummah” itu selaras dengan usaha kerajaan yang mahukan rakyat bersatu padu, bekerjasama serta saling memahami dan menerima antara satu sama lain atas dasar akidah supaya matlamat negara maju menjelang 2020 dapat direalisasikan

SALAM MAAL HIJRAH 1433 UNTUK SEMUA

marilah kita sama-sama memanjatkan kesyukuran kepada Allah SWT yang telah memanjangkan usia dan memberi kesempatan untuk meneruskan  hidup yang masih berbaki, di alam yang fana ini. InsyaALLAH

Tip pemakanan sihat :  Isi perut kosong  dengan buah 

6394684467 5e340eaa23 Tip pemakanan sihat :  Isi perut kosong  dengan buah

Maser time kecik-kecik dulu semestinyer kiter wajib kena makan buah

mak2 memang suruh makan buah nak tak nak kena makan buah….

dulu kat kampung memang dapat makan yang lazat dan segar gitu fresh dari ladang hehe….

time mak potong2 buah dier panggil la kiteorang tengok sekali

haa kat situ dier citer kisah-kisah mengerikan  kalo tak makan buah…

Saya  ni jenis memilih ….buah epal buah lai tak makan ko…

versi buah2 kampung jer makan….

tak tau kenapa sampai skang tak leh makan huhu..terukkan.

kalo kat sekolah dulu2 pun sebelum makan mesti suruh makan buah….

skang ni biler besar dan matang baru tau bagusnyer buah untuk kiter….

biasa kita main makan ikut suker jer buah janji makan yer dak….

yang sebenornyer buah kita kena makan sebelum makan…

bukan selepas makan…

cara yang paling baik buah dimakan time perut kiter kosong

kerana ianya membantu penyahtoksik sistem dalam badan selain itu ia dapat membekalkan tenaga untuk pengurangan berat badan..

oleh kerana buah cepat hadam…

dan ianya sepatutnya berada bahagian usus yang paling bawah…

sebelum makanan lain…

Jika…

buah berada diatas

segala makanan yang dimakan akan mengambil masa yang lamer untuk dicernakan silap2 ianya akan menjadi asid…

Untuk tip hari ni Pastikan anda memakan buah terlebih dulu…

kemudian,

baru mengambil makanan lain  supaya sistem percernaan kita berfungsi dengan baik….daaaa

 

Sambutan Harijadi Afiq 

Dah lama beno gambor ni duk terperap dalam external mummy  tak ber update2  lagi gambar si Afiq Birthday….hehe…waa best tau birthday Afiq adik n abang memang sangat sonok….dierang ni memang suker sangat la…boleh berdegilan tampa kena marah mummy n daddy …..ha tengok keknyer bersadur coklat sodap…abang dah senyum2 dah abang memang sangat suker kek coklat siap kalo gi birthday party aper mkanan yang ader coklat semua dier telan adik pun samer dierang tak makan gula2 dierang tak suker….kiteorang cam biasa sampai lewat sikit time tu…ader hal..Time2 sampai Afiq tidur so takleh nak bergambar ngan Afiq dah nak balik baru sempat snap gambarnyer yang tengah moody baru bgn tdo….harijadi afiq 2 Sambutan Harijadi Afiq

harijadi afiq Sambutan Harijadi Afiq Cam biasa biler nak makan Daddy n Mummy ambik tugas memasing jager satu sorang melayan salah satu antara Uwais N qaysara….mummy suapkankan mihun sup qaysara bagi kekenyang daddy suap abang…pastu kiteorang pulak makan sampai konyang…huhu pastu rilek2 coz perut dah penuh raser cam ngantuk pun ader….hehe apepun memang best makan semua benda kiteorang makan yang paling best satey memang terbaik….tq yer Mior dan sha lain kali jemput lagik eekkk….

 

 

 

 

 


 

pixel Sambutan Harijadi Afiq