You are currently browsing the Haslizalizz.com blog archives for July, 2012.

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

Archive for July, 2012

fesyen kanak-kanak 2012  | Skinny  Jeans (cotton on malaysia) 

Eh.. cecantik seluar Skinny  Jeans cotton on ni  terus jer saya terpikat dengan seluar cotton on ..serius lawo….macam-macam warna ader memang sesuai dengan tema ni kan saya  tengah buat koleksi untuk uwais n adik sara ni setakat ni dah ader biru merah, hijo n grey semua tu beli kat zara hari tu…sale kan….tapi biler tengok  cotton on ni lagi banyak pilihan warna…warna pink tu susah nak carik…Skinny  Jeans ni rasanyer untuk umur 1 tahun keatas…jangan pi saiz habis dahla kan…

Skinny Jeans cotton on fesyen kanak kanak 2012  | Skinny  Jeans (cotton on malaysia)

gini la rupanyer jeans tu…lawa..kan.. Kat Sunway agak2 ader tak ek….nampaknyer bertambah la lagi koleksi baju raya 2 beradik ni…mummy n daddy belum pun beli baju rayanyer…

fesyen kanak kanak 2012 fesyen kanak kanak 2012  | Skinny  Jeans (cotton on malaysia)

En Daddy jom kita pi Sunway hari sabtu….(buat muka kesian mesti jadik ni hehe)

fesyen kanak kanak terkini fesyen kanak kanak 2012  | Skinny  Jeans (cotton on malaysia)

 

Buffet Ramadhan best di  the apartment | buka puasa buffet Ramadhan  tradisional melayu 

Dah lama ngidam…eceh…ngidam ker…takla teringin makan kat the curve sebenarnyer…ader la cadanganya  nak kesana hari jumaat lepas kerja nak gi berbuka puasa berdua…kitaorang kan sekarang sedang berhoneymoon….hehe….pastu hari rabu…tetiba ader email jaslyn  dari   The apartment The Curve  invite berbuka puasa ..eh macam2 tahu2 jerkan….errrmmm kiter suker tau…bab2 makan ni memang no 1 bukan 2  lagi..tetiba happy…tak sabar nak  nunggu khamis nak buka puasa kat The  Apartment…Sekarang ni   The apartment  ader Promosi An Oasis of Delight dari 24 julai sehingga 16 ogos ni...

the apartmen the curve t Buffet Ramadhan best di  the apartment | buka puasa buffet Ramadhan  tradisional melayu

Lepas kerja terus jer kesana laju2 sampai dalam kul 6…pegi jalan2 cuci  mata dulu….pukul 6 45 baru pergi kat The apartment The Curve  tu kemain lawa lakan….best sangat…redup jer…sampai jer terus bergambar la dulu…hehe

the apartment restorant Buffet Ramadhan best di  the apartment | buka puasa buffet Ramadhan  tradisional melayu

ok-ok jom kiter tengok menu yang best2 semuanyer saya suka memang semua sedap dan sangat la  best…Restoran The Apartment ni menawarkan makanan Melayu Tradisional  An Oasis of Delight  An Oasis of Delight  dan hidangannya menu buffet   akan ditukar  setiap minggu…..barula best kita boleh berbuka dengan pelbagai menukan….

tenguk menu kat bawah tu semuanyer meriah dan sedap betul terutama sekali spaghettinyer tu memang terbaik terngiang2 sampai sekarang tau…..sagu gula melaka pun saya suka….kalo ikutkan semua saya nak makan haih….teruk betul perangai hehe…saya memang kuat makan sesuaila sangat pergi buffet ni kan…makan sampai lebam hehe

menu the aparment Buffet Ramadhan best di  the apartment | buka puasa buffet Ramadhan  tradisional melayu

Antara masakan Malayu kampung  yang ader kat sini termasukla soo hoon krabu sotong dan kerabu taugeh…dan hidangan pembuka selera pulak iaitu ulam-ulaman, gado-gado tauhu sumbat jeruk…hidangan tradisional pulak iatu rendang tok, ikan masin , masak tempoyak, udang goreng berempah, nasi hujan panas…dan yang paling best ader daging panggang…

pencuci mulut pulak seperti bubur pengat pisang, cucur ikan, pulut nangka, kek keju, mousse coklat dan pulut durian..

menu2 the aparment Buffet Ramadhan best di  the apartment | buka puasa buffet Ramadhan  tradisional melayu

Haa…ni dia juadah buka puasa saya dan Mr daddy banyak lagi sebenarnyer…tapi tak sempat nak snap dah ngap dulu…sambil makan sambil berborak dengan KKida dari blog  koleksi1001resepi akak ni sangat peramah kiteorang mkan sama n bertukar-tukar menu untuk snap gambar kan….

menu best ramadan Buffet Ramadhan best di  the apartment | buka puasa buffet Ramadhan  tradisional melayu

Tengok…masing2 tengah kyusuk menikmati juadah buka puasa masing-masing Antara blogger yang turut sama berbuka puasa dengan saya ialah KKida blog masakan yang glamer tu koleksi1001resepi.com ….Elia yang comel dari  jejariruncing.blogspot  dan blogger hebat Eriqazz www.eyriqazz.com patutla saya duk  rasa  macam penah tenguk …anaknyer yang gegirl tu comel sangat …

buffet ramadhan the apartment Buffet Ramadhan best di  the apartment | buka puasa buffet Ramadhan  tradisional melayu

Bergambar bersama Elia , K.Kida, termasukla Jaclyn & The Geng yang jelita….

sememangnyer Best sangat  Buffet Ramadhan di The apartment  ni 

buffet ramadhan di the apartment Buffet Ramadhan best di  the apartment | buka puasa buffet Ramadhan  tradisional melayu

jika korang teringin berbuka puasa dalam suasana selesa sedap berkonsepkan pangsapuri moden…dimana kata dapat menjamu selera seperti kat rumah sendiri jom  ke  the apartment.

buffet ramadhan1 the apartment Buffet Ramadhan best di  the apartment | buka puasa buffet Ramadhan  tradisional melayu

the apartment curve: 03-7727 8330 (harga buffet dewasa rm69.90)
the apartment KLCC: 03-2166 2257 (harga buffet dewasa rm79.90)

Aneka Puding pilihan | Puding untuk Buka Puasa | puding untuk buka puasa | puding sadap

Hari esok ingat nak  nak buat puding untuk buka puasa…kan balik umah mak boleh la bagi mak rasa anak kesayangannyer ni masak puding paling sedap alaf ini hehe…..verangan lakan… jap lagi rehat panjangkan boleh la pi melilau kat sogo….alasan..padahal hari2 menyogokan…saya kan syer terbesar dierang haha….hari2 membeli kat sogo kalo tak gatai jer tangan ni….sampai kad pun dah bertukar ker gold bilatah nak silver ni…hehe…

sebenarnyer saya dah terasa nak buat puding ni dah lama tau…tapi aura nak buat tu takder kan….baru jer makan puding buka puasa haritu  tapi teringin buat sendirik  pulak…..puding roti dah ok nak try puding lain pulak…. yang lelembut sikit….yang masuk dimulut terus telan jer ahaks…yang tak terasa kunyahannyer tu…

puding memang  sedap dan menyelerakan tetiba….teruk tul….teringat dulu2 kecik2 akak selalu buat macam2 puding……memang lepas buka puasa makan 2 tiga piring….bersahur pun masih gak duk makan puding …..tu lah biler dah besar gini mood pun malas nak buat asyik beli jer…tapi kali ni bersemengat pulak nak membuat cik puding kita ni…resepinyer cari kat google..

bersepah pilih jer raser yang best dan terbaik….kalo tak jadik salahkan resepi….hehe….

puasa tahun lepas pun ni antara yang ader duk dlm kepala dah tentu puding caramel hmmm tak sabar nak buat  harap menjadi….jangan puding ni rasa cam telur  goreng lak ….

puding caramel Aneka Puding pilihan | Puding untuk Buka Puasa

 

puding ni pun menarik gak…tak per…lainkalilah saya buat…

puding paling sedap Aneka Puding pilihan | Puding untuk Buka Puasa

 

 

 

pixel Aneka Puding pilihan | Puding untuk Buka Puasa