You are currently browsing the Haslizalizz.com blog archives for August, 2012.

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

Archive for August, 2012

UCAPAN SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN KE-55

google merdeka UCAPAN SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN KE 55

comel sungguh doodle google merdeka 55 ni kennn

Selamat Menyambut HARI KEMERDEKAAN pada semua…..MERDEKA…MERDEKA (semangat gitu)

Tak sempat nak nengok bunga api huhu…abang beria balik sekolah  bawak bendera bagai….siap nyanyi lagu merdeka lagik klakar ala2 versi cina gitu…kesian abang nak firework tak dapat…takper lain kali mummy bawak kk….tahun2 sebelum ni  biasa kiteorang malam merdeka  gi kat bukit area ampang tu menyaksikan bunga api kat situ viewnyer cantik nampak seluruh KL ..semalam jalan pi umah sedara makan2 gitukan tu yang tak sempat ….


hari raya 2012 kami | Ketupat raya  | hari raya 2012ketupat hari raya hari raya 2012 kami | Ketupat raya hari ni baru nak cerita pasal hari raya selama ni  duk mood beraya jerkan hari ni baru nak letak gambar yang banyak  melampau tu hehe…

ok ok jom kiter citer pasal ketupat dulu hehe acara wajip kiteorang sebelum raya kan adalah membuat ketupat…mak adalah orag paling sibuk duk buat kiteorang?…. hmmm saya tukang tengok dan tukang basuh segala peralatan dapur dan adik2 lak sorang jer yang rajin yang lain tu ngomen jer lebih…saya cuba gak try tapi tak berapa nak lawa last ngalah….campur malas skali hehe mak buat memang lawo dan kecik comel kemas lak tu…biler time ateh buat hikhik tak lawo kahkah jangan mare ek ateh sekurangnyer ko rajin gak buat kan..

ni gambar cara-cara mak saya buat ketupat kalo ikut step ni mungkin jadik…cuma lawa ngan tak jer…ketupat raya hari raya 2012 kami | Ketupat raya  minah yang rajin nolong maknyer buat ketupat hehe rajinnyer ko kan…ateh ko aderla juara buat ketupat cayok2

anak dara buat ketupat hari raya 2012 kami | Ketupat raya Hasilnyer satu periuk besar ketupat hari  raya… semua kecik comel terus jer raser nak ngap….yang tak comel tu mesti hasil tangan ateh kiter tu haha

ketupat lebaran hari raya 2012 kami | Ketupat raya

sambil dierang buat ketupat yang lain2 sibut buat bahan nak wat rendang….potong2  tumbuk menumbuk ni serah kat kiteorang kerjanya yang amat mudah haha…

BAHAN BUAT RENDANG hari raya 2012 kami | Ketupat raya

tang potong daging lak  dipotong sendirik oleh chef bertauliah tak lain tak bukan En Daddy kiterkan pakar dalam bab2 potong daging ni….hambik ko sebesen daging dipotong…

gambar potong daging hari raya 2012 kami | Ketupat raya

gambar  rondang atas dapur luper nak ambik hehe nengok  sup  jer la yek….tapi rendangnyer tersangat la sedap…hasil tangan kak ipar sayer  n En daddy sayer yang sangat hebat..

sup daging sedap hari raya 2012 kami | Ketupat raya

…daaaaaaa

Mood Raya lagi | Gambar raya 2012

gambar hari raya 2012 Mood Raya lagihi salam semua… mood saya masih lemau lagik ni nak berblog pun ala-ala kan makan kuih raya banyak kot…nak gi kerje pun malas2 lagi ni sib baik sampai awal kalau tak alamak merah lagik eee….hari ni jalan jemm melampau ditambah lak ngan hujan lakkan memang Monday Blues betul…huhu

pixel Mood Raya lagi