You are currently browsing the Haslizalizz.com blog archives for November, 2012.

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

Archive for November, 2012

Qaysara dan Yaya BoBoiBoy | boboiboy | Yaya BoBoiBoy
8224895029 ccaaa45eb3 Qaysara dan Yaya BoBoiBoy | boboiboy

Haa ni budak yang suka pink menjelma…kali ni bersama yaya…

suka benar ngan yaya ni…sebabnyer aper…sebab yaya tu  tudungnyer pink….amboi ko dik kemain tau….

apa-apa saja yang berkaitan pink dia suker…tak kisah ler aper kan kalau kat umah kalo nak minum mesti gelas kaler pink makan pinggan pun pink…kalo boleh semuanyer pink..katernyer memang princess suker pink la..kan adik nak jadi princess…yer la dik…adik jadik princess yang ganas hehe…

Coretan :  Yaya ni kemain comel tau…ai pun suker. raser cam nak beli lagi…

tip menjaga kaki | cara untuk menjaga kaki 

Hari tu kan balik kampung kenduri-kendara rumah maksu saya…biasala biler balik kampung bertemu adik beradik kan ker seronok yer dak…

Biler berkumpul memasing buka topik memacam …biasa kiteorang borak  light2 jer malas nak pikir masalah,  hal2 kecantikan la apalagi  hehe.. kan ker mudah ko tanyer aku aku tanyer ko…mudah.berkongsi…kakngah menjadi penasihat kiteorang dan saya pulak juri  haha…juri menentukan siapa kulit cantik siapa kulit tak ok….rambut ko tak ok rambut ko klinting lebih…

petang tu topiknyer lebih kepada jaga kaki tak nak berkulat haha…memandangkan adik ai yang sorang ni memang kakinyer memang mulus bersih tampa cracked …jealous tau kiteorang hehe siap tanyer dier pakai aper…mula la poyokan kalo puji sikit..adik aku ni…

kaki cantik tip menjaga kaki | cara untuk menjaga kaki

 dipendek kan cerita ni la  tip2 terbaik jaga kaki agar cantik seperti gambar  diatas hehe..

  • kita boleh rendam kaki dengan campuran air suam, asam keping dan garam kira cam terapi lakan…teknik rendaman ni  dapat melembutkan kulit kaki yang keras dan kematu tu.
  • selain tu kita boleh jugak gosok kaki dengan scrub dan bilas dengan air suam kemudian  lap kaki dan letak  losyen  yang special untuk penjagaan kaki.. Losyen kaki  bagus tau  untuk kekalkan kelembapan kulit kaki spaya  tak kering. Amalkan guna  losyen setiap hari dan sental kaki dengan scrub sekurangnyer seminggu sekali yer…

selamat mencuba…

majlis graduasi tadika tadika sri kaliber 2012 | graduasi tadika

Anak mummy dah graduate dengan jayanyer (dah mcm graduate uneversiti lagaknyer) ….macam biasa tiap2 tahun…konsert la kan kali ni lain sikit sebab uwais dah 6 tahun dah nak masuk tahun 1 tahun dpn……bab2 konsert ni dia la no 1 tambah-tambah bila berdancing memang suka lakan..time ni la dier nak menunjukkan bakatnyer tu siap ai nak tengok die praktis pun tak bagi…katernyer nanti mummy tengok time konsert…amboi…

konsert start pukul 8,  pukul 5 petang dah hantar abang rehearsal…kemain tak sabar pukul 4 dah siap2 nak pi sekolah…kiteorang sampai kul 8 lebih konsert dah start….sampai2 jer time abang buat persembahan dari jauh dia tersengih siap lambai2…Eksited maknyer datang le tew…

graduasi2 majlis graduasi tadika sri kaliber 2012 | graduasi tadika

Time ni lagu lenggang kangkung kemain belenggang abang tu…hehe….berdancing mcm berlari pun ader …kat situ Majoriti cina Uwais sorang jer melayu….semua kenkawan cina 2, 3 orang India..

graduasi1 majlis graduasi tadika sri kaliber 2012 | graduasi tadika

yang gegirl pun comey2 semuanyer.. berbaju kurung berlenggang kankung…suka tengok…

graduasi3 majlis graduasi tadika sri kaliber 2012 | graduasi tadika  time ni nenek pun ader tau…ikut sekali semata nak tengok majlis graduasi cucunyer tu..kemain…time ni adik bersedih nak join abang berdancing… memacam adik ni….tapi bila ngan maknyer siap nyanyi lagi suka sangat dia tengok abang…siap berulang kali cakap abang nyer hebat macam kamen rider…

dah habis 15 persembahan
graduasi4 majlis graduasi tadika sri kaliber 2012 | graduasi tadika

tibala acara penyampaian sijil  kemain tersenyum manis abang…happy sangatla teww

graduasi5 majlis graduasi tadika sri kaliber 2012 | graduasi tadika

miss jenny cakap aperla kat uwais gamaknyer tu…mungkin dia cakap “your brain must have a star not tapien ” haha ni la selalu abang duk cakap berulang kali setiap kali buat latihan math klakar…

graduasi10 majlis graduasi tadika sri kaliber 2012 | graduasi tadika

abang kat belakang tersenyum lebor tu….

graduasi6 majlis graduasi tadika sri kaliber 2012 | graduasi tadika

dah habis acara…apalagi berposing ngan mummynyerla pulak…

graduasi7 majlis graduasi tadika sri kaliber 2012 | graduasi tadika

ni saper yang happpy daddy or abang…adik moodnye kureng dah ngantuk tu

graduasi8 majlis graduasi tadika sri kaliber 2012 | graduasi tadika

abang & best friend chinanyer…aper ker name luper lak…

graduasi9 majlis graduasi tadika sri kaliber 2012 | graduasi tadika

dah nak cau abang nak carik girlfriend nyer nak bergambar…tak der la pulak haha….gfnyer tu kemain comey sayang tak sempat nak bergambar hujan kemain lebat…

graduasi11 majlis graduasi tadika sri kaliber 2012 | graduasi tadika

Dah sampai umah tersenyum lebar muka abang…comelnyer dier senyum dah besar dah anak mummy ni….

Coretan: Tahun depan abang  darjah satu kelengkapan sekolah belum beli lagi…minggu depan la kot hehe
pixel majlis graduasi tadika sri kaliber 2012 | graduasi tadika