You are currently browsing the Haslizalizz.com blog archives for December, 2012.

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

Archive for December, 2012

Hari sabtu hari tu….

Salam senin semua…

hari ni sunyi sepi opis…uoolls

best giler..

santai jer rasaaa….hehe

haa ni nak citer hari sabtu lepas…

konon nak gi membeli belah baju abang pagi2 lagi…

tapi dier punyer pagi…tengahari baru nak bertolak hehe..

yerla…bangun pun dah pukul 10

mau tak tengahari baru nak pegi..

nenek pepagi dah siapkan makanan jadi ai pun sambung la tdo balik

daddy pun turut serta jadi kitapun berjemaah tdo tu yang kul 10 baru bangun kisahnyer hehe..

Ingat nak tinggal jer budak yang bernama qaysara ni ….

8302669992 6d8da40607 b Hari sabtu hari tu....

tapi kesian dari tadi menempel jer ngan saya…

sedih pulak tengok..last2 bawak jugak..

pandaikan adik membodek…

ingat nak bawak abang jer…

dier punyer menempel sampai kekereta pun tak nak lepas ngan saya…buat2 manjer…tengokla (gambar diatas)8301610119 71c0b613ef b Hari sabtu hari tu....

last2 semua ikut…nenek ngan mak teh skali ikut….

mak teh (ko comel pulak dalam gambar ni pakai baju ni ngan beg pink tu…) hari tu aku kutuk kan….haha

bye….

Bercuti di lost world of tambun 2 | Rainforest Trail 

Hokey sambung lagi  …

Soghi (buat suara ala adik) lambat hapdet huhu….bzz dihujung tahun

padahal…

banyak beno aktivitinyer adoiiii..

kalo nak tengok entry  Bercuti di lost world of tambun1 disini 

Kali ni kita masih lagi dalam  lost world Petting  Zoo

tapi …

ke rainforest pulak..

kemain best kat sini udara memang tok sah citer sejuk jer

kat sini boleh tarik napas dalam 2…udara segar la kata ko…

adik lepas nangis tengok parrot…

dier nak ngan maknyer jer

lepas tu

kerjanyer nak minum air jer

nasib baik bekalan air ader lagi

8286379388 aa6e13ee30 z Bercuti di lost world of tambun 2 | Rainforest Trail

adik kemain suka tengok kura2 tu..

kura2 tu penyelamat moodnyer…lepaih tu dier dah ok…

lagi ok bila tengok air terjun tu…

eh bila kite duk kat sini rasa tenang jer…

tu la pasai siap berposing kat sini..

saya siap paksa cik abang tolong snapkan gambo…hehe

8285322547 f41cc82827 b Bercuti di lost world of tambun 2 | Rainforest Trail

Tada sila snap gambar Mak cik gomok ni…

Muka ai dah mencair mekapnyer

jadi..

muka ai pucat sudah..

nasib baik ader nur disitu…kahkah

kat sini kalo buat drawing stilllife ni mesti cantik…8285322315 808edb2839 z Bercuti di lost world of tambun 2 | Rainforest Trail

Tengok adik berposing ala model disitu

maknyer masam mencuka…

abang…ilek2 jer

8285321919 06df0b0062 z Bercuti di lost world of tambun 2 | Rainforest Trail

Ok jom kiter ker Rainforest Trail nampak dok abang dah tak sabar tu…

kat sini

kiteorang dikelilingi dengan binatang gemuk montok

bunyi2 alam bunyi bersilih ganti..jalan2 bawah pokok

teras shahdunyer disitu…

tetibe…

8285322827 7d82401f23 z Bercuti di lost world of tambun 2 | Rainforest Trail

Korang tengok budak2 ni macam2 terjenguk-jenguk  pelik la tu…

nampak monkey melompat2 kat situ..

lepaih tu ader la tupai pulak..

dierang semua terpegun ala2 ternganga…gitu

kadang2 adik siap kejar rerama..

katernyer nak pegang

suka latu…

katernyer dia suker rama2 sebab princess kan cantik cam rama2 ..

8286379486 37249950d7 z Bercuti di lost world of tambun 2 | Rainforest Trail

Tengah2 dierang jalan2  kalo disuruh bergambo jadi seperti gambar diatas…

masam..tak tengok kamera…peace jer manjang…

8285497477 4d320ddd73 z Bercuti di lost world of tambun 2 | Rainforest Trail

Haa nengok adik ..

siap tunjuk rusa…

kat sini ader memacam binatang kambing, Prairie Dog dan  Possum..

rusa tu siap boleh dibagi makan lagi…

tapi time ni dierang semuanyer kenyang…haha

8285621121 1413dd963c z Bercuti di lost world of tambun 2 | Rainforest Trail

kambing pulak siap ikut adik dari belakang…

adik bila perasan hapalagi

melalak tak kira…

8286642310 1798e463fa z Bercuti di lost world of tambun 2 | Rainforest Trail

abang uwais n arrayan berlari2 kat sini..

sambil berlari sambil jenguk binatang aper kat situ…

happy sangat…

8286380086 a7e624fe4a b Bercuti di lost world of tambun 2 | Rainforest Trail

adik qaysara bersedih nak balik lepas kejadian kambing tadi..

ai sempat lagi nak berposing kat pagar kayu ni..

Dah..dah jom ke tempat lain pulak…

8286379582 167c774559 z Bercuti di lost world of tambun 2 | Rainforest Trail

dan ni tempat yang paling best main tangkap2 ikan…

air jernih nampak ikan 2…

ikan kecik2 comel sangat… geramsss

tapi tak der sekor pun yang dapat

8285322417 c789a77c08 z Bercuti di lost world of tambun 2 | Rainforest Trail

Adik qaysara n abang uwais nak menangguk ikan

elok2 jangan jatuh sudah…

adik kemain kusyuk sampai tak nak gerak2 dari situ…

8285717575 0fb76b3b6d z Bercuti di lost world of tambun 2 | Rainforest Trail

lepas ni nak ke tiger-valley & tin-valley pulok..

jadi sebelum cau beli la aper yang patut kat kedai souvenir ni…

tengok wajah ceria adik pegang turtle pink auwww..

turtle pun nak pink ko ni dik…

sambung laieee ek…

kita ke penjelajahan seterusnyer disiri akan datang…ahaksss

 

Coretan: kenapa la ujung2 tahun gini banyak kerja…adoiii…

8280020616 bb9f0cb836 c Gaya Seorang Abang

ni lah baru gaya seorang abang ahaksss….*matameliriktangandipoket kaki angkat sikit*  konon macho la tu….kata abang dia macam farmer…Hencem Tak?

Mood membizi tidak terkater….bye…

pixel Gaya Seorang Abang