You are currently browsing the Haslizalizz.com blog archives for March, 2013.

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

Archive for March, 2013

salam ahad semua…

hari ni saya betul2 perah tenaga…

dari pagi sampai petang nampaknyer…

pepagi misi  melipat baju  yang tinggi bak gunung dia punya gunung tu dah rupa banjaran bertimbunnyer..

sambil melipat sambil layan adik sara mewarna…

rajin no budak ni naik pening maknyer melayan dia mewarna  pagi kaler petang kaler…bangun tidur pun nak mengaler…

kalau kaler sorang tak per ni siap duk mencelah bawah ketiak mummyer..

nak melipat pun susah…

tapi saya biarkan jer janji dia tak kacau saya melipat…dah sejam gitu lepas dia mewarna si upin n barbie

dia dah mula  nak tolong saya kemas baju..

kalo dia nolong jawabnyer..habis la baju nyer dia susun merata hala…

tapi hari ni saya terkejut gak dia susun kemas dan ikut susunan semuanyer dari baju tidur…baju jalan stokin dia susun elok…*senyum tengok si sara ni tau…kemas tersusun elok..bangga kejap…

tang menggosok pulak…

dia sangat suka ok..

dia la tukang spray air kat baju..

sambil  layan borak ngan dia..

dia ni mulut macam makcik..

semua benda dia nak cerita..

dia siap tanyer mummy lapar..mummy dahaga…

kalo cakap lapar @ dahaga kejap jer dia kedapur amik air kalau lapar dia amik buah dalam peti ais siap suap segala….

tapi yang paling best dia suka urut kalau saya cakap lenguh…

best oo ader assisstant rajin macam sara…ni

20 pasang baju  kejap jer saya gosok..

saya gosok baju untuk 5 hari uolls…

lepastu saya masak meehun sup untuk lunch…dinner sekali harung hehe

OK  bye….

Psstttt: Esok dah sekolah dah seminggu cuti sekolah…Mesti Jammm…

salam sabtu semua…..

macam biasa hari sabtu kita berpetua…hehe

Hari ni saya nak kongsikan petua 3 Cara mencegah rambut gugur..

1. Perah 2-3 biji limau nipis. campurkan dengan 2 biji putih telur. kemudian sapukan pada rambut..biarkan selama lebih kurang 2 jam kemudian cuci rambut sampai bersih.

2. Petua ni saya selalu saya buat..  caranyer guna santan  kelapa… memula parut sebiji kelapa, perah kemudian  ambil santannya..masak santan sampai  keluar  minyak.kemudian sejukkan..simpan dalam botol kalau nak tambah wangi minya tadi masukkan bunga kenanga sekali . lepastu ambil minyak tadi sapukan pada rambut setiap malam sebelum tidur..esok pagi barulah cuci rambut kita. Petua ni jugak mak saya selalu amalkan senang dan mudah sangat..lagi best kalo mak bagi  yang dah siap dalam botol lagi mudah…hehe..

3. Rebus segengam  kacang hijau kemudian ambil air rebusan kacang hijau tadi…sejukkan air kacang hijau  ..kemudian sebelum kita  tidur sapukan air pada akar rambut kita ..biarkan semalam… esoknyer baru cuci dengan shampoo..lagi bagus kalau amalkan setiap hari..

ok bye…selamat berhujung minggu uollls

Inilah gaya anak teruna saya versi cuti sekolah…hehe

ada gaya rambut artis kpop ke idok…

boleh la kan…

rambut depan tu ala2 serabai tu efek tiupan angin namanyer…

Kalau orang cakap dia hencem tersipu malu…ferasan…

8598546519 402ab60541 z gaya rambut artis kpop Uwais

muka dah makin tirus…badan pun keding..uwais ni rajin exercise tak kira masa

kejap melompat, kejap kang dia buat aksi ninja warrrior..kejap kan berlari tak duk diam ooo..

saya ingatkan kalo join uwais ni saya sekali boleh kerempeng kot…

Pssstt: Hari ni dah jumaat masa untuk happy2….esok cutiiii yeaayy..

Happy Friday uollsss

pixel gaya rambut artis kpop Uwais