You are currently browsing the Haslizalizz.com blog archives for May, 2013.

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

Archive for May, 2013

Yeaaayyyyy  hari ni dah jumaat….

salam jumaat semua!!!!

  icon biggrin majlis cukur jambul Ayra Batrisya    icon biggrin majlis cukur jambul Ayra Batrisya   icon biggrin majlis cukur jambul Ayra Batrisya    icon biggrin majlis cukur jambul Ayra Batrisya

kali ni nak citer pasal anak buah saya yang comel lotey ni…

hari tu abang dedi ader buat majlis cukur jambul anak perempuan yang comel..

eyaa  cica * ayra Batrisya namanyer amanda akaknyer yang panggil gitu

kemain meriah lagi siap bertema lagik..

kebetulan mak hencik pakai kena lak ngan tema kekdahnyer…padehal tak tau pun ader tema bagaikan..

idok la kutahu..sebab hari tu membizi packing barang pindah…pakai pun maner yang hado jer…

kiteorang sampai ngam-ngam majlis dah nak mula…

dedi awal-awal lagi dah kesana dia dilantik sebagai chef…

 

*

*

*

ini dia sicomel ayra…gebu uolls..putih comey…

8884065507 f3690d5875 o majlis cukur jambul Ayra Batrisya

inilah mummy ayra …dia dah bertudung skarang bertambah jelita u…iollls happy dia dah bertudung…alhamdulillah..

 

majlis cukur jambul  dengan marhaban…

8884687052 9a3bd6ff81 o majlis cukur jambul Ayra Batrisya

ayra  & mummyer duk dipelami cantik gitu….siap ader buai…

marhaban ni dalam sejam jugak…

lepastu baru la acara cukur jambul

8884687402 952b10ab44 o majlis cukur jambul Ayra Batrisya

dah habis majlis kiter berposing pulak yek…

8884065743 def8f22f18 o majlis cukur jambul Ayra Batrisya

 

uwais & qaysara entah kemana..

biasala dierang carik tempat main2 panjat la kan…

ni jer gambo adik yang ader kemain liat nak bergambor…

8884065901 1abc2a1b80 o majlis cukur jambul Ayra Batrisya

gambo umi & mak long

8884065417 59df098fe9 o majlis cukur jambul Ayra Batrisya

yang ni tidak di lupa…aira n maksu yang comel…hehe8884065709 12c559e077 o majlis cukur jambul Ayra Batrisya

geram ngan ayra dah la tak kisah duduk ngan sesaper…dia tak nangis pun rilek jer saper pegang dier…aishhh bestnyer kalo cenggini baiknyer dapat 2 lagi pun tak per…hamboi…

8884065929 50f951faff o majlis cukur jambul Ayra Batrisya

acara makan-makan tak menyempat nak amik…ni ha yang ader yang penting nak tunjuk lauk yang dedi masak yang paling  ayam bakar  special…yang menjadi kegemaran siap ratah lagik auww…memang sodap…

8884687376 4643a44ae5 o majlis cukur jambul Ayra Batrisya

ok bye…

Pssst : hari ni nak balik kampung sempena cuti sekolah..adik ngan abang tak sabar-sabar nak balik kampung jumpa sepupu dia…uollls cuti ni pi maner….

hari ni baru shemangat nak update blog….

kemain seronok dapat bukak blog bersenang lenang uollls dalam train takder saper kaco…

cuma yang kaco nyer bunyi kroooohhhh2 saner sini….aih takderla…

hari ni nyaris2 kot nak kena tinggal dek train sib baik selamat kalo tak rugi 68 hinggit *nangis la saya…

bila dalam train mengah uolllsss…apalagi nak tidur pun tak tertidur…gerammmmmsss

************

gini….

hari tu sikenit sara…

anjer-anjer ushuk-ushuk ni mintak mee goreng…

maklum mak dia cuti…

memacam dia request memacam…

katernyer..

nak mee goreng tak nak pedas tapi sedap macam dedi masak*tak tahan nak sedap macam dedi masak…

yang macam dedi masak tu yang mami tak pandai…dedi chef tau mami ni haper la sangat setakat goreng simple-simple jer boleh la nak oi…

lepas tu dia keluar sambung main kereta pink dia…

Kali ni kita masak mee kuning homemade beli kat pasar malam beli kat sorang pak cik Melayu ..dia jual mee kuning fishball..kuewtiaw……saya beli fishball  dengan mee…nak try mana tau sedap jarang melayu jual home made mee & fishballl…bentuk mee nyer  lain sikit ala2 leper gitu…

cara masak mee goreng sedap untuk adik

  • mee kuning satu bungkus
  • 4 ke 5 biji  bawang putih
  • cili blender setangah sudu * kena pilih cili yang tak pedas adik suka kalo letak cili tapi tak nak pedas
  • garam sikit
  • kicap pekat
  • sos tiram dan gula sikit
  • fishball
  • udang dipotong kecik-kecik* senang adik nak makan
  1. macam biasa tumis bawang lepastu dan cili ..
  2. masukkkan udang & fishball
  3. masukkan sos tiram kicap pekat setengah sudu…
  4. Lepastu barulah masukkkan sos tiram
  5. letak gula, garam sikit*
  6. masukkan mee  di kacau-kacau dan balik balikkan dengan penuh kasih sayang * ewahh
  7. dan siap

 

*

*

*

*

*

*

*

*

tadaaaaaa

8884057143 df9488d95a o mee goreng yang sedap untuk adik

sonang jerkan lepastu tarok timun…susun sikit…siap untuk di ngap….

adik dari luar biler dah bau harum gitu terus ngendeng ke dapur…dah tak sabar la tu..

8884679300 ce21300a2e o mee goreng yang sedap untuk adik

ni dier hidangan adik…siap dia taruk sendirik kemain sikit dia ambik mee tu…

taktik la tu…

nak memain nak menambah banyak kali..

kemain pisang ader dua bijik…

adik ni memang suka pisang..

boleh sesambil dia makan mee dia makan ngan pisang…adoi…

4 kali menambah mee…

muka ceria….

lepas tu ikut daddy pi beli kasut abang…

8884050017 533eebea31 o mee goreng yang sedap untuk adik

muka hepi setelah makan makan mee goreng sedap mami yang masak bukan dedi tau…hehe….

 

 

ww ~ bila ibu bapa teralu sibuk online..

haaa…..

V

V

V

V

V
V

V

V

V
V

ginila jadinyer

308354 482844611796540 563613378 n bila ibu bapa teralu sibuk online

hambik ko… baby  keluar dari printer tu haha…

pixel bila ibu bapa teralu sibuk online