You are currently browsing the Haslizalizz.com blog archives for August, 2013.

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

Archive for August, 2013

salam petang uolls

amacam Jalan jamm tak nak gi kerja 2 3 hari lepas

tambah-tambah kalo opis yang dekat  ngan dataran..

banyakla jalan ditutupkan..

kali ni saya tak tempuh dah jamm2 ni hehe..

duk jauh di Utarakan..

naik train jer..hehe

Kat opis ni dari dua tiga ni hari lepas  duk bunyi jet pejuang kater ko..

kemain bingit lagi telinga ni haa..menggelegak..tapi ader hati nak nengok dierang rehearsal

berlipat2 ho..kagum..duk pikir gayat jer tau…hehe..

suka no panggil jet pejuang…hehe

Merdeka kali ni dalam bulan syawal lagik..eh kenapala 31 ogos hari 2013 sabtu…kenapa….

kalo hari senin atau jumaat kan best dapat la mak hencik dapat betulkan pinggang ni haa sakit ooo…

Hari semalam anak-anak bawak balik bendera ngan souvenir & memacam la takk sempat nak nngok….

lepastu adik beradik tu biler mami duk diam…start la dier meligat

nak digantung cecantik kater adik..

biler ditanya ngan adik ape tu merdeka..dia kata cikgu bagi flag.. nyanyi…

kalo tanyer abang merdeka, terus dia jawab rilek & konfiden jer merdeka tu malaysia yang merdeka la…haha

Ok la sempena hari kemerdekaaan malaysia ni

Saya ingin  mengucapkan Selamat Hari Kemerdekaan kepada uoolsss semua…

Hari ni 1st time ader open house kat sini yeayyyyy….

 Amboi tajuk siap petua langsingkan badan gitu…

poyo sangat kan cek ni..

badan dah out sikit ni tu yang insaf tak tentu pasal ni..

bukan aper lepas raya ni lelemak comel dah muncul ni acaner..

Sebab tu la  letak petua dari Fb ni kat blog..

agak-agak lupa sok boleh belek blog ni jer..

ha gitu..

* Jom baca dengan kusyuk ok…

 ✿*´¯`*:¸¸♥ petua melangsingkan Selepas Hari Raya ♥¸¸:•*´¯*✿

1. Makan Mengikut Waktu

Pengambilan makanan semasa anda berpuasa tetap sama seperti waktu anda tidak berpuasa. Anda digalakkan mengagihkan pengambilan makanan dengan mengambil 2 sajian utama dan makanan ringan antara waktu makan.

2. Elakkan Makanan Bergula

Jangan ambil makanan bergula yang tinggi kerana pada ketika ini tahap aktiviti fizikal menurun. Ini boleh menyebabkan kenaikan berat badan dan tahap glukosa darah.

3. Berhenti Makan Sebelum Tidur 

Waktu makan yang pendek sering menyebabkan anda berasa kesuntukan masa untuk mengisi perut. Cubalah sedaya upaya untuk makan 4 jam sebelum tidur. Sekiranya gagal berbuat demikian, pastikan anda hanya menikmati snek atau makanan yang agak ringan sebelum tidur.

4. Awasi Cabaran Musim Raya

Amalan sepanjang bulan Ramadhan pasti akan menjadi sia-sia jika anda bersikap gelojoh pada Hari Raya. Andainya tidak mampu mengelakkan “godaan ” rendang , ketupat dan lain-lain makanan yang berkalori tinggi, makanlah tetapi hadkan pengambilannya.

5f93d948537a3f431affd441c7326b9f petua melangsingkan badan Selepas Hari Raya

nak kurus macam minah ni jugak…muahaha

Pstt: tengah bersemangat nak ke GYM ni asik menangguh jer..target selasa ni nak pegi..ngan member…harap-harap jadik la yer…

 

Uwais anak mami sorang ni super cool tau…

kalo berebut barang  ngan adik dia mengalah cool jer bagi kat adik kalo ader mami…

tapi kalo takder dia seligi adiknyer tu…itu dah biasa

suruh baca buku pun dia cool rilek…sampai maminyer naik hot…

mendengar kata…itu yang sangat cool

Tapi satu jer yang tak cool  simanja abang ni..

time nak mainan…

dia boleh menitis air mater..dia tarik muka 1000 merajuk…sambil peluk badan..

kalo tak dibelikan mainan yang dia nak…

kalo pi shoppping komplek  matanyer melilau carik mainan…

ader jer benda yang nak dibeli…kalo tak Ultraman…hotwheels ader jek yang dia nak…

kalo ikut maminyer suruh jer dia beli hotwheels tu sebuah baru 7 hinggit setengah,  bandingkan Ultraman harga 20 ringgit keatas..,

kalo beli 5 ekor dah seratus…

 

9512173585 73dae58d32 abang Uwais yang cool

ha nengok ni mukabuat muka comel pulok..

biler pujuk mami ngan dedi nak ultraman…

Ultraman ni dia punya anak beranak cucu cicit semua ader kat umah…

layan kan saja…janji dia tak main game…

gasak la main sepah satu bilik…peluh-peluh comot-comot  takper..

dari nak ngadap game jek…baik bagi dia main ultraman dia tu…

Psssttt: abang Uwais ni kadang suka Ultraman, Ironman pun yer kadang spiderman pun yer gak…hamboi semua nak jadik ni…katernyer barula power bila bergabung….hamboi…

 

pixel abang Uwais yang cool