You are currently browsing the Haslizalizz.com blog archives for September, 2013.

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

Archive for September, 2013

assalamualaikum….

salam jumaat semua…

hari ni macam mendung sikitkan..

ioollss coootii…best ni kalo tarik selimut ni…

tapi….

ader sorang budak ni duk mengaco mummyer…

main tarik2 bulu mata…picit2 hidung adoi….

konon mummyer nak sambung tdo lagik bagi la dier main game talking TOM tu kejap

ingat boleh sambung tidur lagi hmmmm…

dia main game tu betul kat cuping telinga maknyer ..

dia bercakap lepastu si tom tu pun ikut memula saya siap mimpi lagi…

lepas tu makin lama makin rancak ingat kalo tak layan dia boleh sambung tidur lagi

ermmm harapan meleset u….

lepastu

saya buat susu kat dier dia minum susu habis sebotol dia bantai nak ooo oot pulak…

lagi best biler dier nak ooo ot…dia panggil mummyer…nak membasuh tu yang malas tu hehhee,,,sabo jerla..

alang-2 lepas ooo oot terus jer mandi…siapkan dier….

dedi bawak balik nasi lemak

9959193646 e625fbb73d Bila Mami cuti

dan burger Malaysia

9959140845 e7aee032c2 Bila Mami cuti

nasib baik saya tak masak lagi..

dedi macam tau jer isterinyer cam liat nak masak…tq dedi…

belikan nasi lemak sedap dan burger yang meletup ni….

uollss sarapan aper hari ni ek?

ok babai…Selamat berhujung minggu….

 

 

 

♥¸¸:•*´¯*✿✿*´¯`*:¸¸♥

Ingatlah bahawa KAYA itu belum tentu MULIA

MISKIN itu belum pasti HINA

KAYA belum tentu BAHAGIA

dan

MISKIN itu belum tentu SENGSARA

♥¸¸:•*´¯*✿✿*´¯`*:¸¸♥

*Untuk renungan kita  bersama*

Haritu..

kiteorang anak beranak buat aiskrim goreng..

ni idea saya la ni teringin norrrr makan aiskrim goreng..

jadi ajak adik-abang buat sekali..

dedi? dia memang tak minat eskrim jadi biarkan die layan national georapik sensorang hehe

dierang kemain seronok la nak tolong mami

sambil tolong sambil makan aiskrim…gitu

lepastu memasing berlemoih….

mehmeh kiter  nengok bahannyer

★  resepi aiskrim goreng simple  ★ 

★★ Aiskrim  ikut suka la ice cream aper tapi saya guna icecream vanilla yang ader serpihan oreo katernyer ..bebudak ni suka sangat  brand king

★★ sebuku Roti gardenia

★★ dan gelas @ cawan untuk acuannya..

9943415933 df33ff6577 aiskrim goreng simple dan sedap

cara nak buat mudah jer…ambik aiskrim letak atas roti lepastu katupkan ngan satu keping roti lagi…
9943305366 776576df7b aiskrim goreng simple dan sedap

dan…

tekankan cawan tu atas roti sampai kedua2 ro ti tu bercantum?

9943415813 68b4114e63 aiskrim goreng simple dan sedap

dann terpotong bahagian tepi roti tu jadi macam seketul

cam tu kalo payah sangat nak terpotong guna pisau unuk potong tepinyer tu

ha ni dia rupa bila dah siap…

..

9943415373 60f35cc9e2 aiskrim goreng simple dan sedap

lepas tu

tekan kan sikit tepi1 roti tu..

nanti takut dia terbukak bila goreng nantikan…

dan kalau boleh simpan dalam peti ais dulu…barang 2 ke jam..

tapi bebudak ni dah tak sabar nak rasa aiskrim goreng mami..

maka terpaksa la kite goreng…

9943325784 1dfa5b774c aiskrim goreng simple dan sedap

jerang minyak panas dan goreng..

biarkan sampai kuning keemasan kedua2 bahagian

dan angkat…

9943415213 af66a7e585 aiskrim goreng simple dan sedap

bila masak..

budak ni dah tak sabor terus jer tadah pinggan memasing

sampai terlupa maknyer nak amik gambor aiskrim goreng  tu huhuk..

9943415333 4d7b9e9b3e aiskrim goreng simple dan sedap

nak tengok sedap ker tak sedap nengok la gaya budak dua orang ni makan adik makan 3 ketul abang makan 3 ketul…

9943309895 73cb9eb969 aiskrim goreng simple dan sedap

mami? segan nak bagi tau hehe

adik tu makan habis baju semua…dia siap tekan bagi aiskrim tu meleleh kluar baru dia makan…

memacamkan..

tapi diaorang cukup suka makan siap nak lagi..

takper lainkali kita buat lagi yer anak2..

pada uolls nak try untuk anak2 uols pun boleh sedap…

selamat mencuba…

pixel aiskrim goreng simple dan sedap