You are currently browsing the Haslizalizz.com blog archives for November, 2013.

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

Archive for November, 2013

Adik suka sangat ngan kucing..

balik kampung ..

mesti main kejo2 ngan kucing kesayangan nenek..

tapikan,, kejo jerla pegang jangan harap…dia geli

katernyer dia geli sebab kuman banyak sebab kucing tak mandi…hamboi…

Dik Kucing nenek ni mandi la dik,  Maksu kemain jaga tau…

senang2 jer cakap banyak kuman kan…

tapikan uolls tau tak saya memang selalu…

bila suruh dierang ni mandi kalo liat nak mandi

saya cakap nanti kuman melekat kat badan nanti tak sihat…

dan kalo tak mandi takleh pegang n pelukmami sebab banyak kuman muahaha..

skang dia pulak cakap kat kucing ni banyak kuman kan…sabo jerla

10988689885 67fa401131 o kucing kesayangan nenek

ni kucing kesayangan mak su hehari dia bagi minum susu nespray kerlass tau siap pakai botol susu lagi..

bukan aper….sebab maknyer ni tak reti jaga anak dah berapa kali beranak cuma 4 ekor ni jer hidup..

sebab..

maksu tukang menyusu anak2 dia…

kucing ni semua comel2 semua  bulu panjang2 lebat gebu…geram jer nak amik sekor but peneman adik

tapi sebab maminyer alah ngan bulu kucing maka toksah la dik yer…

10988789766 d02e7fffa3 o kucing kesayangan nenek

tengok yang ni idung mancung comel sangat10988688965 7bda380670 o kucing kesayangan nenek

yang ni muka kemain garang tak leh dipegang mencicit larik….siap ader bunyik lagi lioar sungguh..

kucing2 nenek ni semua membeso diluar rumah

takder sekor pun yg melepak dalam rumah

semua jenis bagi makan jer

semuanyer melepak kat stor tepi rumah nak pegang jangan harap lintang pukang dia lari kecuali maksu jer boleh…

10988900113 605b4b4492 o kucing kesayangan nenek

kucing nenek ni..

makanan dia super special ikan goreng  ngan sayur bayam sekali dia hentam…

nenek main belasah  jer bagi..

siap semua sekali dia hentam ngan sayur2 dia telan…

patut la sihat walafiat makan bayam rupanyer ko kucing nenek muahaha..

selamat berhujung minggu uolllsss….

★★ ★★ ★★ 

“Ilmu itu umpama ladang, maka berbanggalah kamu dengan ilmu. Dan jangan sampai kamu kehilangan ladang kebanggaan itu. Ketahuilah! Ilmu tidak akan dapat diperolehi oleh orang-orang yang hanya mementingkan makanan dan pakaian. Ilmu akan datang kepada orang-orang yang hidupnya sederhana. Tuntutlah ilmu sebanyak-banyak! Walaupun terpaksa berkorban dan menderita. Mungkin suatu hari nanti, bila engkau menghadari suatu majlis dan engkau yang memimpinnya, maka engkau akan menjadi kebanggaan majlis itu” – Imam Syafie

★★ ★★ ★★ 

Hari ni kita bersama budak kecik comel Princess Sara Katernyer…

10969980374 a450d88a25 o Adik dan Warna pink

Time ni Sara tengah kusyuk bercerita sang Arnab dan Sang Aper tah maknyer dah lupa asal cerita mesti ader sang…. muahaha

dan permulaan cerita mesti Pada Suatu hari disebuah hutan…kampung mesti lah ader klako tau adik ni..

kalo cerita pasal princess mesti dia suka kaler pink…muahaha

dia punya semangat cerita sampai mami dari  ngantuk jadi cerah mata dengo dia cerita ..

kalo datang mood bercerita dia..

habis semua kisah dia nak cerita…

kalo tak dengo siapla..

dia ngamuk…jadii mami dedi abang dengo la cerita dia…

Sara ni suka bercerita dalam kereta…jadi nak tak nak kena dengo…mami dedi ok jer..

biler tang abang dia tak nak dengo cerita adik kadang dia punyer sakit hati sampai dia melalak suruh adik stop cerita…

Adik ni peminat tegar Barbie & Hello kitty sebab warna pink…cuba kaler hijo mesti dia tak suka…

10970049233 cd631a1c4a o Adik dan Warna pink

Ha nengok tu koleksi pink dia dari beg, botol air, pers semua pink kalo boleh semua pink…

padahal maknyer tak der la suka sangat pink bese2 jer..

dapat kat dia segalanyer pink…spentot dia kemain  banyak pink…

::::::

selain bercerita kalo orang dah tak layan…dia suka la berangan dia jadi Princess..

duk belakang sorang2 main la pondok2 sorang2 dia konon dia princess…

hamboikan..tak habis princess dia tu

lepas tu kang  dia belek pers barbie mintak duit siling mami dedi nak simpan macam mami..

susun gambo dia dalam pers tu..

kadang dia mintak kad bank katernyer nak cucuk kluar duit cam mami jugak…

hamboi….tapi nak warna pink….kemainkan

10969897206 1645471072 o Adik dan Warna pink

tengok la tu kusyuk beno dia…tengah tilik muka kat cermin…pers tu yang ader cermin kemain suka la dia..
10969988484 ec4e0de3eb o Adik dan Warna pink

 pers tu dia kemas dia simpan elok2 dalam sling beg dia..

Lupa nak snap gambo pers kesayangan dia tu memacam ader tau…nanti saya upkan gambonyer …

ok tu jer kisah Sara Babai…

Psssst: sekarang ni musim demam selsema batuk…saya pun dah terjebak ni…dua hari dah demam..pening2 segala…nanti kita BW yer….

pixel Adik dan Warna pink