You are currently browsing the Haslizalizz.com blog archives for June, 2014.

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

Archive for June, 2014

niat puasa ramadhan |  Lafaz niat puasa  Versi Upin Ipin 

Salam semua…..bulan ramadan dah datang kejap jer esok dah puasa kan ..Abang Uwais dah masuk lapan tahun …abang uwais lahir pada 1 ramadhan tahun 2006 …..

kira kalo ikut bulan islam birthday abang jatuh satu ramadhan…time tu ingat lagi…kelam kelibut pepagi orang nak bangun sahur saya nak bersalin…mak n encik dedi bersengkang mata jaga saya..maklumla ank sulung anjer2 lebih hehe…

macam biasa tahun ni abang dah beso dah tahu bab2 puasa…adik la yang skang ni semangat berkobar2 nak puasa…

katanya kat sekolah cikgu dah ajor dia niat puasa..kadang dalam toilet pun baca niat puasa and berbuka…klako…tau..

Adik skang ni  eksited terlebih nak puasa katanyer kena kejut dia bangus sahur….ustazah kata kalo kita sahur…nanti kita tak lapar dan boleh puasa…amboi semangat anak mami…

Cam biasa la uolllssss..

nak senang ajor dieorang ni  niat puasa…pasangkan upn ipin yang dierang n baca niat puasa dan  berbuka  versi upin ipin …dierang suka sangat tengok video ni berulang kali duk tengok jer…..bagus gak Upin Ipin ni….ni adalah  salah satu cara terbaik mengajar anak-anak membaca niat berpuasa dan berbuka…video ni  bukan untuk kanak2 jek untuk kita pun boleh gak kan yang agak2 lupa niat berpuasa Ramadhan al maklumla setahun sekali.

Video niat puasa di bulan ramadhan
trans niat puasa ramadhan | Lafaz niat puasa  Versi Upin Ipin

 Lafaz niat puasa (harian)

Sahaja aku berpuasa esok hari menunaikan Fardhu Ramadhan tahun ini kerana Allah Ta’ala

Lafaz niat untuk sebulan puasa

Sahaja aku berpuasa keseluruhan bulan Ramadhan kerana Allah Ta”ala

Video niat buka puasa Upin Ipin di bulan ramadhan

trans niat puasa ramadhan | Lafaz niat puasa  Versi Upin Ipin

Doa Berbuka Puasa
Ya Allah bagi Engkau aku berpuasa dan dengan Engkau beriman aku dengan rezeki Engkau aku berbuka dengan rahmat Engkau wahai yang Maha Pengasih dan Penyayang.

Doa Selepas Berbuka Puasa

Ya Allah! Kerana Engkau aku berbuka puasa dan kepada Engkau aku beriman dan atas rezeki dari Engkau aku berbuka puasa telah hilang dahaga sudah menjadi basah segala urat. Ya Allah! Aku minta diampuni dosaku dengan rahmat Engkau yang meliputi segala sesuatu.
SELAMAT MENJALANKAN IBADAH PUASA RAMADHAN SEMUA…
27 Jun

Assalamualaikum…ihik..

dah lamer nor tak update..

mak hencik menghilangkan diri..huhu…

ok ni entry pemula yek..

lepas ni kita aktif balik…

bersemangat nih…

Tq kenkawan yang mai sini…walopon tuannya takder…

14513473531 c2daa1834f z Hai...

Hari ni Preview sale kat sogo…

Tak sabo nak menyoping nih…

semalam dah servey maka hari ni kita menyoping yer…

Pic kat atas ni pun kat Sogo tengah menerai baju bajan…

ha nengok segerombolan baju ku try…

belinyer 2 helai…kihkohkihkoh…

OK Babai….esok kalo ader semangat…

kita update lagi yek….

 

 

 

Assalamualaikum….

Hi *lambailambai

Mak hencik skarang versi tak sihat….

demam bergantiganti satu famili…

penat sangat rasanya…

minggu lepas sakit mata berganti-ganti…

semua berganti-ganti ni acaner…

Dah la tgh menjalankan tugas member coooti bersalin nih…

Nak mc pun tak boleh…huhu…*nangis

 

Ok la….

Skarang ni musim coooti sekolah….

Abang Uwais ngan Sara..

bila coooti sekolah gini makpaknyer yang susah sekolah semua coooti..

tadika adik pun tutup…

Jadi…

Pak hencik kita yang pening hehe…

takkan nak bawak anak2 lepak opiskan…

jadi 2 minggu nih 2 anak kesayangan nih..

dihanto ke camp cuti sekolah selama 2 minggu…

Dan abang jugak akan pergi camp terapi solat…

Bagus2..

minggu lepas anak2 beriang gembira di KL..

jumpa sepupu main game tengok utube….

minggu ni kita belajo pulak yer anak2…

Untuk camp sempena cuti sekolah ni…

segala macam aktiviti  untuk adik ngan abang…

mamidedi amik semua dalam pakej tu…

siap kelas memasak bagai…

Semalam dierang belajo buat spegetti gamaknyer…

balik umah terus kedapur nak masak speggeti..

adoila anak…

kata abang dia chef hebat kalah dedi tau…

yerla sangatkan…

 

14159719787 e6153686a4 o Cuti Sekolah

Ok sebelum tu meh layan TEASER…kenkonon lakan

Jalan-jalan Kelate lak yek….

14159618800 de16b12443 o Cuti Sekolah

pixel Cuti Sekolah