wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

27 Jul

Aneka Puding pilihan | Puding untuk Buka Puasa

Author:lizz

Aneka Puding pilihan | Puding untuk Buka Puasa | puding untuk buka puasa | puding sadap

Hari esok ingat nak  nak buat puding untuk buka puasa…kan balik umah mak boleh la bagi mak rasa anak kesayangannyer ni masak puding paling sedap alaf ini hehe…..verangan lakan… jap lagi rehat panjangkan boleh la pi melilau kat sogo….alasan..padahal hari2 menyogokan…saya kan syer terbesar dierang haha….hari2 membeli kat sogo kalo tak gatai jer tangan ni….sampai kad pun dah bertukar ker gold bilatah nak silver ni…hehe…

sebenarnyer saya dah terasa nak buat puding ni dah lama tau…tapi aura nak buat tu takder kan….baru jer makan puding buka puasa haritu  tapi teringin buat sendirik  pulak…..puding roti dah ok nak try puding lain pulak…. yang lelembut sikit….yang masuk dimulut terus telan jer ahaks…yang tak terasa kunyahannyer tu…

puding memang  sedap dan menyelerakan tetiba….teruk tul….teringat dulu2 kecik2 akak selalu buat macam2 puding……memang lepas buka puasa makan 2 tiga piring….bersahur pun masih gak duk makan puding …..tu lah biler dah besar gini mood pun malas nak buat asyik beli jer…tapi kali ni bersemengat pulak nak membuat cik puding kita ni…resepinyer cari kat google..

bersepah pilih jer raser yang best dan terbaik….kalo tak jadik salahkan resepi….hehe….

puasa tahun lepas pun ni antara yang ader duk dlm kepala dah tentu puding caramel hmmm tak sabar nak buat  harap menjadi….jangan puding ni rasa cam telur  goreng lak ….

puding caramel Aneka Puding pilihan | Puding untuk Buka Puasa

 

puding ni pun menarik gak…tak per…lainkalilah saya buat…

puding paling sedap Aneka Puding pilihan | Puding untuk Buka Puasa

 

 

 

pixel Aneka Puding pilihan | Puding untuk Buka Puasa

5 Responses to “Aneka Puding pilihan | Puding untuk Buka Puasa”

  1. pelangi says:

    puding karamel yang sedap dimakan bila sejuk sejuk. sejuk tekak dibuatnya =)

  2. lieya_latif says:

    puding mmg dessert tebaik time puase2 ni…lagi2 yg sejuk kan lizz…sedap jek lalu kat tekak heheehehe….lieya ni konon nak buat sagu gule melaka…ntah bile nak buat nie huhuhu…tgk resepi mcm senang……

  3. kak ieda says:

    wahhh dikk
    rambang mata
    kalau pandai buat
    semua nak buat utk makan kan ;)
    selamat berpuasa dik ! .. ;) )

  4. LYAFRINA says:

    lya terliur tgk puding y ke-2 tu..puding ape ye..nmpk sedap y tu..

  5. mamyharraz says:

    desert yg lizz nak buat semua tu kegemaran sy..
    dapat makan sejuk2 aduhaii sedapnya.

    selamat berpuasa utk awk ;)


Leave a Reply

Current day month ye@r *