wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

5 Jun

Aplikasi MyTeksi : perkhidmatan penghantaran teksi dengan GPS

Author:lizz

Aplikasi MyTeksi : perkhidmatan penghantaran teksi dengan GPS | myteksi malaysia | mytaxi malaysia

logo myteksi Aplikasi MyTeksi : perkhidmatan penghantaran teksi dengan GPS

Sekarang ni dah ader aplikasi baru untuk  pengguna-pengguna  teksi…Aplikasi ni memudahkan untuk pengguna Teksi membuat tempahan dan  penghantaran menggunakan  telefon pintar. Aplikasi ni memang best nampaknyer saper la yang buat research pasal myteksi ni memang memenuhi kehendak pengguna sekarang nikan tak yah lah nak nunggu teksi lama2…

Info Aplikasi MyTeksi 

  • MyTeksi Sdn Bhd hari ini melancarkan perkhidmatan penghantaran teksi dengan GPS (Sistem Penentu Kedudukan Sejagat) yang membolehkan penumpang  mendapatkan teksi yang berada paling dekat dengan mereka dengan mudah. My teksi merupakan  penyelesaian terbaik bagi memadankan penumpang dengan pemandu teksi di Lembah Klang.
  • Aplikasi MyTeksi yang ditawarkan menerusi telefon pintar bagi mendapatkan perkhidmatan teksi yang pertama di Malaysia
  • Aplikasi MyTeksi  dibangunkan dan diuji sejak September tahun lepas menerima lebih 500 tempahan sehari.
  • Kira-kira RM500,000 dilabur untuk membangunkan teknologi itu, dan aplikasi tersebut merupakan yang pertama di negara ini yang menggunakan teknologi berasaskan telefon pintar bagi tempahan dan penghantaran teksi.
  • Perkhidmatan itu dikuasakan oleh teknologi Machine-to-Machine Maxis, serta memanfaatkan perkhidmatan rangkaian 3G dan 2G meluasnya di Malaysia.
  • MyTeksi ketika ini sedang berbincang dengan penyedia perkhidmatan teksi utama selepas mendapat sokongan daripada Comfort Communication Sdn Bhd (Comfort Taxi).
  • Pengerusi Comfort Taxi Datuk Aslah Abdullah berkata lebih 120 teksi syarikat ketika ini menggunakan perkhidmatan itu, dan ia merancang menambah kepada 500 lagi dalam tempoh tiga bulan akan datang.
  • Aplikasi itu bagi iOS dan Android boleh dimuat turun secara percuma dan penumpang akan menikmati pelepasan RM2 bagi fi tempahan teksi standard mereka sehingga 30 Jun. sumber  Bernama

pixel Aplikasi MyTeksi : perkhidmatan penghantaran teksi dengan GPS

5 Responses to “Aplikasi MyTeksi : perkhidmatan penghantaran teksi dengan GPS”

  1. LYAFRINA says:

    wah..mkin canggih skarang

  2. anis alya says:

    semuanya dah dipermudahkan kan?

  3. IntaNBerliaN says:

    canggih teksi ni yer.. :-)

  4. Razali Bin Ismail says:

    Ingin memberi/menyertai perkhidmatan Mytaxi

  5. Razali Bin Ismail says:

    Bagaimana cara2 menyertai mytaxi.


Leave a Reply

Current day month ye@r *