instagram

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

2 Dec

bercuti di hatyai thailand | Part 1

Author:lizz

Salam senin uollsss….

selamat bekorojer yek… bagi yang kerojer…

musim2 hujan gini bestnya tido…

Mak hencik duk umah goyang kaki…coooti panjang la katakan…

sekarang ni liat nooo  nak hapdet blog tau…

Banyak citer terperam ni…takper sempena coooti ni 4 …5 entry nak upkan…

gasaklakan…hehe….kitertengok-kitatengok

♥¸¸:•*´¯*✿ ✿*´¯`*:¸¸♥

Kali ni kita cerita pasal bercuti di hatyai thailand yek..

Gambo menimbun…malehhh betoi nak edit…

Alkisahnyer Cooti-cooti di Hatyai ni tak dirancang sebenarnyer…

ABang dedi Ayah long Sara & Uwais  duk ajak jugak kiteorang bercuti sekali ngan dierang..

jadi kiteorang pun apalagi orang dah ajakkan…

dan naik pulak  kereta dierang sekali..

memang bestlakan….

time tu saya kerja…sampai umah dalam pukul semilan gitu…bersiap-siap..

kemas barang-barang segala….

pukel 2 bertolak pi IPoh tunggu Ayah long kat sana kiteorang park keta kat KTM Ipoh…

dalam 2 setengah cam tu bertolak ke Bukit Kayu Hitam…

dalam pukul 7 sampai bukit kayu Hitam…sebelum tu tukar duit sesiap dulu …

sampai kat bukit kayu Hitam punya la jamm ramai nooo orang nak ke Thailand…

pukul lapan camtu baru sampai kat Imigresen Thailand

huh berdenyut pinggang mak hencik tau..lama no duduk dalam kereta meriba sikenit Sara…

Ini dia muka budak kenit baru bangun tido..

11163796084 f7c8ce0b6d o bercuti di hatyai thailand | Part 1

Sikit punya ramai orang nak masuk Thailand…kemain panjang beratur…dekat sejam jugak kat sini..

11163777246 c7b5eea1aa o bercuti di hatyai thailand | Part 1

Perut kemain berkeroncong lapo…

nasib baik ader gerai akak ni..

Kat sini la kiteorang  makan ayam n hotdog yang super sedap….berketul2 sorang…sambil nunggu my sil pergi register gran kereta ker haper tah…sesambil kita melantak ayam…

11163780796 e1ec18ea75 o bercuti di hatyai thailand | Part 1

kakak ni pulak peramah…layan borak bagai…

hamik lagi banyak kiteorang makan…pandai kan hamik hati customer…

11163742415 45e3b9a2e6 o bercuti di hatyai thailand | Part 1

nengok la tu  ayam dia fresh baru angkat

memang mmeleleh nengok..

baunyer harum semerbak uollsss.

menusuk hidung…

ayam goreng seketuul besor tu RM 4…hot dog tu lupa lak reganyer berapa..

11163777386 fcaaa3774f o bercuti di hatyai thailand | Part 1

pukul 8 lebih makan ayam ngan Hot dog berketul-ketul anak beranak….hahaha…

11163778116 0a5c6c487b o bercuti di hatyai thailand | Part 1

ayamnyer daging lembut…kat luar garing..kalermerah2 sikit…cukup rasa …

11164657055 e1e013d146 o bercuti di hatyai thailand | Part 1

Hot Dog pun sedap super Jawzee ni tak tau dia makan berapa ketoi…muahaha

11163925163 0c6a5a720b o bercuti di hatyai thailand | Part 1

Dah habis makan…bungkus lagi pulut ayam sekali…

bebudak ni semua muka kenyang ..

Sambung perjalanan… bebudak ni memb0ngkang balik dalam keter…11164921276 cc6a1c99cc o bercuti di hatyai thailand | Part 1

Masuk jer Thailand Uollss akan nampak wayar2 letrik  berselirat..

Kat Malaysia susah nak jumpa ni…

11164820606 b4546f3efb o bercuti di hatyai thailand | Part 1

Dalam sejam macam tu ..

Sampai ler kitew Kat Hadyai…

11163779136 6ba387cef3 o bercuti di hatyai thailand | Part 1

Pukul 10 lebih check in kat Hotel Lee Gardens Plaza Hotel

kalo waktu Thailang dalam pukul 9 lewat sejam beza…pagi lagi tu…

tak yah tunggu pukul 12…terus jer boleh masuk…

11163781296 d0611b20c7 o bercuti di hatyai thailand | Part 1

punyala ramai orang malaysia kat sini…dah rasa cam duk kl jek ni..

ramai orang bercuti kat sini…

kat Hotel kemain susah nak masuk semua security kemain segala benda dia nak check…

nak masuk parking pun siap ader kamera yang tangkap dari bawah keter…

dulukan Hotel ni penah kena bom..

11163923913 b113ea4b30 o bercuti di hatyai thailand | Part 1

nak naik bilik pun security check segala beg…

adik selamba jer marah orang tu..sambil cakap no…no…haha

muka masam nak nangis…lepas tu dia bebel beg pink adik nak bukak buat aper suka2 jer nak curik…

klakar betul adik ni tau…security kat situ gelakkan jer kat dia…

Ni pulak gaya budak ngantuk tengah layan lagu sambil tunggu maminyer…hehe

11163794644 2f9cded0ce o bercuti di hatyai thailand | Part 1

Ni dia bilik hotel…satu katil mami & adik satu lagi abang & dedi…

11163775456 0d16b3ea39 o bercuti di hatyai thailand | Part 1

ni eksosorinyer bilikyer ok…selesa luas…lantai kayu tu yang best bersih jek rasa…

11163774766 009f3eba52 o bercuti di hatyai thailand | Part 1

Naik bilik bersiap-siap…mandi manda segala….

Turun Lobi..

Meh kiter bergambo dulu yek kat depan hotel…

11163736155 eb0ed50ff3 o bercuti di hatyai thailand | Part 1

Adik dan  yong…

punyer la baik dierang ni…

Yong pulak suka melayan adik…maka maminyer tak derla penat sangat nak layan dia…

dia asyik ngan yong..lega la mami….hehe

11163737065 16461aef83 o bercuti di hatyai thailand | Part 1

Mak Long, Jawzee, Yong & al Aisy

11163923043 88cf3c3445 o bercuti di hatyai thailand | Part 1

Muka heppi memasing nak jalan2 segor lepas mandi

11163773086 8fda17d09e o bercuti di hatyai thailand | Part 1

peace yooo…adik sebenonyer tu tengah peratikan mainan kat bawah ni…

11163922343 e87918b173 o bercuti di hatyai thailand | Part 1

kemain suka dia tengok menda alah ni…

Mana Gambar tuan Blog ni…

Next entry la yek…

penat nak ngedit gambo….

lepas ni kita ke acara makan2 kat Hatyai yer…

pixel bercuti di hatyai thailand | Part 1

23 Responses to “bercuti di hatyai thailand | Part 1”

  1. mummydearie says:

    Oh, padanlah bizi sesangat..cuti luar Melesya rupanya Lizz. Dapur tak berasap tau takda menu masakan mudah yang baru dari sini. Mcmlah kita buat selalu kat rumah tu..hehehe…

    Wah, kul 9 mlm balik kerja, kul 2 pagi gerak ke ipoh, kul 9 kat Hatyai…laratnya… kalau I dah tentu ambil bantal terus tidur, esok-esok ajelah kita pikir camna nak join ke Hatyai…hahahah..

  2. lieyalatif says:

    ooo gitu kalo masuk thailand yeak lizz…baru la lieya tau…lieya tingin sgt2 nak pi krabi katenyeee hahaahaha…..tapi tu laa tgk tv thailand tgh bergolak tu mcm takut plak nak gi…tapi tgk entry lizz okey jek rupenye…..

    lizz, dah mcm ayam goreng mamak pulak kan…merah die tu….lieya ni mmg anak beranak berhantu makan ayam goreng mamak….berebut2 tang kulit laa hahahaah

    alaaa awak tak tunjuk pulut ayam tu….lieya nak tau rupenye n care makannye…ala2 mcm pulut mangga ke lizz….

  3. suriaamanda says:

    patut la senyap jer blognyer…pi bercuti rupanya….hehehe…sunguh seksi ayam tu la…

  4. Kakzakie Purvit says:

    Amboi adik dgn abang honeymoon tak ajak auntie ye. Adik Sara beli apa? tak belikan nenek ole-ole ke?

  5. dana says:

    syoknyer lizz… maklum lah dekat dh yek…. mcm mudah gk yek nk pg thailand tuh, cam org melesia nk pg spore gitu lah ek… sambung jgn tak sambung cite jln2 kt hadyai ek

  6. ietams says:

    wahh bestnya pegi cuti² obesi..
    Hatyai ni tak jauh eh dari Malaysia..
    nanti cerita lagi dan lagi eh..

  7. cho zila says:

    ooo alah bestnyer… akak nak gi sini tertangguh2… rindu nak ke hatyai.. dah lama giler tak gi… next year mesti sampai.. dah pesan ngan husband akak…
    ramai orang malaysia yerk.. last akak gi dulu peniaga kat sana mengeluh orang malaysia dah berkurangan.. asyik bom sana sini.. sekarang dha kurang sikitkan…

  8. ajumohit says:

    bestnya dapat makan angin, lizz nanti wat entri termasuk ongkos penginapan tau, mana tau ada rezki nak ke sana, tak sabar nk tggu entri shopping jeheheh

  9. nurbijen says:

    Tgk ayam goreng dan sosej tu, terus kecur mulut… pandai betul kakak tu ambil hati pelanggan… tak sabar tunggu next entry :)

  10. Zaza_MyMoon says:

    Alahaii bestnya Lizz jalan2.. comel je tgk uwais & sara.. rasa nak gigit2 je.. thanks for the review lizz, nxt time kalau zaza nak pi hadyai boleh review blog Lizz :) )

  11. nza says:

    Rezeki jgn ditolak. Org dh pelawa so zoooommmmm p coti2…dh bbrapa thn xp hatyai..yg best kt floating market tu…

  12. Mizz Aiza says:

    nampak selea bilik hotelnya.. teringin juga nak ke hatyai..

  13. sal ya says:

    wah… seronoknya jalan2. salam kenal ye.

  14. zee says:

    seronoknya cuti2 thailand..tak takut ke lizz?? sana kan tengah bergolak lagi skrg ni??
    pulut ayam tu memang pemes kan kat situ..sampai ke pantai timur dah pon..

  15. rasp says:

    ooooo sawadikapppppp….
    bestnya gi jenjalan obersea….

    wahhhh memang ketat sekuriti dia ek…
    tapi adik cool lah hehehehehe…

  16. cik puan says:

    seronok nye…ade masa nak cuti2….

  17. Nafira says:

    patut lah senyap jer blog.. rupernye pergi bercuti yer..
    memang pergi dengan kete jer eh~ urrmmm..
    menarik gak tuh~

  18. puan kutu says:

    cuti2 tak rancan macam ni la best..pegi hatyai lagi tu..best ni kt sini makan2 best,shopping mopping pun best gak..nti msti byk ni part by part kisah di hatyai..sy tunggu!hehe

  19. ummiross says:

    Semoga Allah permudahkan, semoga berjaya dalam interview lizz.

  20. ct cheery says:

    bercuti kat thai ek..cheery nk pegi jugak ri tu tapi last minute xmenjadi koz rasa mcm xckup budget..kihkih..last2x g melaka jer..t sis cerita skali cost g sana ek..hihi

  21. ramai blogger gi bercuti ke sana… huhu… teringin jugak….

  22. IntaNBerliaN says:

    pnh g sana… tingat tangga hotel tu.. hihii.. mmg ramai org mlysia kan

  23. Alona Jalil says:

    Assalammualaikum.
    Nak tanya…kat hatyai tu..hotel dia..tak kisah ke masuk dok dlm bilik brp orang pun walaupun kita booking katil biasa aje??


Leave a Reply

Current day month ye@r *