instagram

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

9 Dec

BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 2 | KEDAI MAKAN HALAL KAT DI HATYAI

Author:lizz

 

Salam senin uolllsss….

hari ni baru nak sambung jalan-jalan kiter yek..

maklumla banyak sangat  halangan minggu lepas..kennnn

Ok moh kiter layan gambor yang bertubi-tubi ni…

mood berblog dah mai ni….kitanengok-kitanengok takat mana mood saya tu ek…muahaha

 

♥¸¸:•*´¯*✿ ✿*´¯`*:¸¸♥

PART 1

Ok lepas  kita bergambo depan Hotel Lee Gardens Plaza Hotel  memacam gaya….

lepas tu daddy & Ayah Long pi parking Amik keter..

kiteorang tunggu jer kat depan tu sesambil jalan2 kat depan hotel…kat sini memang happening..

Ramai peniaga memacam dari makanan sampai la ke baju bajan segala…

menan toksah cerita la kan….

eh sebelum tu dedi ader belikan kat isteri kesayangannyer Pulut mangga ….

dia memang tahu saya suka sangat ngan pulut mangga nih..

tQ yang ucuk…

memang power pulut mangga ni..lemak manis…huh tangkap leleh ni…*telan ailio

11163781716 468cbf24c3 o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 2 | KEDAI MAKAN HALAL KAT DI HATYAI

adik pun sooka uolllsss…. jadik maknyer terpaksa la makan sikit jer…takper nanti kang kiter beli lagi..

kat area hotel ni reganyer dalam RM10 cekek darah betul….dedi beli RM 6 katernyer…

tak tau la di beli kot celah maner…

ok la meh-meh kita gi makan asik cerita pasal pulut mangga jer…perut lapo….

ni berkeroncong bagai ni….

Ayah Long bawak kiteorang pi makan kat sini..katernyer nasi campur dan sup ayam dia powerrrr..

11281004216 6a372a1210 o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 2 | KEDAI MAKAN HALAL KAT DI HATYAI

Jangan risau kedainyer halal…ramai orang islam makan kat sini…

11281077573 9bd8aed5f4 o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 2 | KEDAI MAKAN HALAL KAT DI HATYAI

Kedai ni pak cik mak cik orang islam yang jual…baik pulak tu…

ayah long selalu sangat kekedai ni…tauke dia dah kenal…

siap borak bagai ngan kiteorang…

11281076413 4dc2943fbb o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 2 | KEDAI MAKAN HALAL KAT DI HATYAI

ni ha senarai menu nyer…hamik ko sepatah haram pun tak tau…muahaha

11280779096 ed99f970fd o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 2 | KEDAI MAKAN HALAL KAT DI HATYAI

ni menu dedi kongsi ngan saya hehe…time ni saya kenyang  nak makan…tu yang kongsi tu…

tadi dah makan pulut manggakan…

dedi mintak nasi sup ayam..

ha tu dia set nasi sup ayam…siap ader ulam timun ngan kobis dan sambal belacan…

sambal belacan tu sedappppp….

11280780176 57bbb0b04e o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 2 | KEDAI MAKAN HALAL KAT DI HATYAI

Sup power…sedap masam2 manis gitu…isi banyak…perggghhhh

11280852793 ededd8e33c o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 2 | KEDAI MAKAN HALAL KAT DI HATYAI

srrrrppppp…sedapnyer nak jugak…kater kongsikan…await dia sorang ja yang makan ni…

11280806734 ff93b59631 o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 2 | KEDAI MAKAN HALAL KAT DI HATYAI

ni lauk adik ngan abang…ikan aper tah masak ala2 lemak gitu regukan ngan telur itik goreng….

kuah sup dan ulam…

maminyer suap…

11280781936 6138f6d583 o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 2 | KEDAI MAKAN HALAL KAT DI HATYAI

bebudak ni kalo berjalan culas nak makan jadik..

maknyer yang kena suapkan…

kalo tak main jer kerojernyer…kalo suap baru makan…

11280808494 b9f6fd7a1f o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 2 | KEDAI MAKAN HALAL KAT DI HATYAI

Kat kedai makan ni memang disediakan air masak free siap ngan ais lagi…jadi saya minum air tu jer ngan dedi..

adik ngan abang biasa la minum milo lakan…

air milo dia ceroi sikit…

11281675864 02683a5d51 o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 2 | KEDAI MAKAN HALAL KAT DI HATYAI

ni pulak lauk yong..

hamik ko memacam dia amik segala macam…

dah tak nampak rupa nasi dah ni…hehe

Lepas makan bagai..

nampak pulak pulut dakap ni…

11280736285 25fa8dfcf2 o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 2 | KEDAI MAKAN HALAL KAT DI HATYAI

dan aper benda tah yang bungkus bentuk 3 segi tu…

tanyer la mak cik kat kedai ni…

nak tau aper uollsss..

terus dia bagi jer kat kiteorang semua tu…

katernyer hadiah untuk kiteorang…

hamboi bertuah betul….

tq mak cik…

11280735755 4e5c028815 o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 2 | KEDAI MAKAN HALAL KAT DI HATYAI

ha ni dia menda lah tiga segi tadi…

pulut inti daging…sedap jugak…

11280780386 7241c454c6 o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 2 | KEDAI MAKAN HALAL KAT DI HATYAI

Al-Aisy ngan air bateri…eh2 bukan2 ngan mineral water…pelikkan dah rupa air bateri keta botolnyer tu….hehe

dah…dah jom ke tempat lain pulak…

Lepas ni kita nak pi shopping…kat pasar kat area hadyai ni…

bersambung lagi la yek…

 

Psssssttt: Kos kiteorang makan kat kedai ni sup ayam RM5-  50 baht  dan nasi adik ngan air tu RM5 ..jadinyer 10 hinggit jek kiteorang makan….

 

pixel BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 2 | KEDAI MAKAN HALAL KAT DI HATYAI

22 Responses to “BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 2 | KEDAI MAKAN HALAL KAT DI HATYAI”

  1. Gieyana says:

    Waaa..bestnyer..mmg best g sini cuma food dier pedas n x thn laa..nnt nk repeat ag nih psl dh addicted dgn satu kedai yg juai home accessories cm ikea kekdahnya..:)

  2. Mizz Aiza says:

    murahnya harga makanan di sana.. pulut mangga tu tak pernah mencuba, nampak sedap tu..

  3. seronoknya bercuti….ujung2 tahun ni mmg bulan bercuti kan..mmg best ni

  4. amirah says:

    best je jalan2 tengok tempat org kan..bila lah nak smp hatyai ni..

  5. rasp says:

    tingin sangat i nak pi hatyai, krabi bagai…
    tgk lak food yg u amik ni…
    nak nak pulut mangga tu…
    uishhhhh terkecur2 ku rasakan…

  6. zee says:

    mulut mangga tu memang nampak sedap..
    kira murah la jugak kat sini..selalu siam mesti masak ada masam2 skit..tak sama cam sup kita kat sini..

  7. Nafira says:

    nampak sedap jer kuih tuh.
    kalo kaum cina. kuih segi tiga tuh dorang panggil bak chang. Yang Lizz punye tuh dia pakai pulut kan~ kalo dorang punye dia pakai tepung puluh.
    :)

  8. Qhaifa Nur says:

    tengoklah mangga dengan pulut tu…sedapnya
    bestnya dah sampat hatyai…

  9. suriaamanda says:

    SA x leh tahan tgok sup ayam tuh la…mencongkam jiwa dibuatnya…

  10. dana says:

    perkhy geram nengok pulut mangga tuh lizz oi… meleleh…

    untung lah baru tanya dh dpt pulut tuh yek, org kata sup siam mmg sedap

  11. ajumohit says:

    aiyooo sedapnya makan lizz, seronok jenjalan makan angin, lizz macam biasa aii tak sabar nak baca entri sopping hahahahah,

    ps muroh benor harga makan dia

  12. ietams says:

    bestnya!!!
    terliur tau tengok gambar makanan2 tu..
    sila update baaaa…nyak2x lagi ye.. hahaha..
    ai loike juta kali

  13. nza says:

    mknan mmg murah sgt2 n puas hati……
    ok next n3…bab2 shopping ni best….he3x….

  14. lieyalatif says:

    ya Allah lizz…pulut mangga tuuuu…nampak creamy n sedapnyeeeee…dari dulu tingin nak rase hah…tapi payah nak dpt yg betul2 pior…kene pi thailand gak baru dpt rase yg sedap kot kan….betul2 terliur lieya tgk tauuuu….

    murah rezeki hah siap dpt pulut lagi….baguskan lizz org niaga tak kedekut camtu…murah laa rezeki tuan punye kedai tu hendaknyer….

  15. Kakzakie Purvit says:

    Yg bagusnya senang nak dapatkan makanan halal Lizz. Kakak tertarik dgn yg dibungkus daun pisang tu macam burasak aje..

  16. Seronok jugak tengok berjalan kat Hatyai ni. Nak mencari makanan halal pun tengok macam mudah je nak dapat.

  17. mummydearie says:

    10 ringgit aje kos makannya? Bolehlah makan selalu kat gerai makcik ni kalau ke Hatyai yek. Untungnya alahai buah hati busuk masyam belikan pulut mangga. Memang marbeles sangat. Pulut mangga ya bukan keikhlasan hati dedinya :)

  18. Bestnyeee..terasa nak gi lagi. Memang tak puas kan jalan2 kat hatyai ni..

  19. faiza erina says:

    wa, syok nyer holiday kat thailand,, bila kita nk sampai sana… huhu

  20. puan kutu says:

    boleh tahan ye makanan dia bikin terliur ..hrga pun berpatutan..

  21. tomen says:

    wow..nice…nak g lagi..

  22. Raj says:

    How about the jeans price there?


Leave a Reply

Current day month ye@r *