wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

3 Jan

BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

Author:lizz

Harini kita sambung lagi yek pasal cootii kiter di hatyai tu ek..

lama jugek terperam ni…lahai..

gitula kalo malas nak resize gambo..

masa kat sana snap beriban-riban bila nak edit..pening nak pilih..

memacam gambo ader..

kang ker bestkalo ader software boleh buat auto resize gambo kita klik jek file yang nak resize terus siap dan terus ader  trademark gituh…..Ado tak kenkawan kaloader kasi tau ek..hehe

kalo ader mudah kejer mak hencik…yang jenis suka bergambo tapi  tak reti2 nak edit nih…muahaha

 

Ok Meh kitew cerita pasal Gi Zooo Songkla  Pulok..

Kalo kita Pi Hatyai ni…

tempat menarik  wajib kita pergi kat Zoo Songkhla nih..

11711843284 cb4959cdd1 o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

Kiteorang dari Hotel lepas sarapan makan kenyang terus pergi sini…

Ha nengok tu signbordnyer tuh..

kita ingat mesti dah dekat..

rupanyer idak yek..

kena lalu kawasan perumahan bagai..

baru sampai yek…

memang kalo nak pi sini kena naik kenderaan..

tak do nak jalan2 hokey berjejeran lah peluh pun tak sampai2 lagik hehe

11711487705 ac5399fd7d o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

Yeee…dah sampai..kiter di Pintu masuk zoo

kat sini kita bayor tiket masuk

harga tiket zoo di Songkla ni

Dewasa RM10
Kanak-kanak: RM 5

Kelebihan zoo di Songhkla ni kita boleh bawak kereta masuk cuma bayor rm 5 jer…

tempat ni kemain luas yek tu la dia bagi bawak kereta masuk kalo tak kita boleh naik kenderaan yang pihak zoo sediakan..

bila dah bayor segala dia berikan kita  maps untuk kita mudah la sikit kan kita nak pilih pergi kat mana dulukan…

11711863134 9a0dce7d1f o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

Ok kita mulakan sesi jelajah kitew di Zoo kids..

Bebudak ni semua riang gembira bila dah sampai uollsss…

kat Zoo kids ader burung aper tah ni..

bebudak ni kemain suka usap bulunyer tuh..

hitam berkilat lebat lak tu..

macam pakai syampoo rejoice muahaha…

11711717433 5cbdb16ea4 o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

Dan kat sini juga Ada Henna uolls

Henna ni rupanyer besor dan tinggi kat tv kita nengok cam kecik ader iras cam anjing..

tapi kat luo dengan tingginyer besornyer..

memang mudahnyer dia ngap kitew..

time ni henna ni tengah diberikan ayam dia ngap ayam tu krapkrupkarap krup ngeri uollss11711861544 fd8163810c o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

Tengok abang tuh..

dari tadi kerjanyer membaca map..

Siap baca & bagitau kiteorang kat mana nak pegi lepas ni..

amboikan..

11711490805 ef8cd350d8 o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

Lepas tengok hena kita pergi kat area kambing bebiri pulak..

kat sini kita boleh jek  bagi makanan kat kambing nih..

apalagi bebudah ni eksited la..

bagi makan kambing nih..

udah ler tu kita pergi tempat lain pulok..

sampai ke bapak budak pun eksited bagi makan kambing apehal muahaha..

11711734253 c6b4a3e8ac o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

Sara & Al aisy bergambo depan zoo kids..

Comey..

Dan lepastu Kita Jelajah pula ketempat Rusa..

kat sini rusa dibiorkan bebas..

punyala banyak rusa..

Time ni lagi best kita jugak boleh beramah mesra ngan rusa2 pulak yek..

Kita boleh bagi makanan jugak kat rusa-rusa nih tapi kena beli makan..

reganyer 20 baht sepinggan RM 2 jek..

kalo tau tadi boleh bagi makan kat rusa nih beli siap2 ubi kat pasar tadi bebanyak tadi..hehe11712238776 8030db59d0 o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

Tengok ayah long berbakat jadi penternak rusa nih…

kemain jinak lagi rusa nih dengan dia..

11712237346 509120f290 o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

meh kita bagi makan reramai

adik tu dah mula takut tuh..

dia kata geli tengok rusa..

 

sabor jer..

11711860394 3f683b810e o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

hamik ko..

kemain lagi rusa2 ni dapat makan berekor-rekor datang dekat..

11713414183 7f928f83cc o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

alaisy dah ader kawan baru..hehe

11711476675 79b043a205 o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

berpinggan habis kat kiteorang jek beli makanan kat rusa nih..

kenyang ooo…

11711859794 e0943f22b1 o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

takut ngan rusa mami jadi mangsa kena dukong dia…

 

Dah jom kitew ker ke komplek Reptilia & amfibia pulok..

Kat sini memacam haiwan menggelikan ader..

mak hencik nengok gitu2 jek..

bebudak ni jek yang beri kagum..

tengok la tu…

11712251786 09d9fa10b6 o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

dierang menjenguk haper tu..

11711488825 85fe8c9604 o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

siap ader bagai..geli geleman tu..

11711730043 a944f7a38b o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

nengok menatang aper tah vege sangat nengok la makanannyer berkhasiat sungguh

adik siap tanyer “mami binatang pun kena makan sayur ke?”..

yer la nak oi..baru la dia sihat & cergas..”

11711729283 2f186e1f52 o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

memasing eksited…

11711855494 5d10066c8e o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

heppi gumbira gitu..kita snap dulu sementara mood dierang ok..

kalo takkan aper pun tak bole..

11712248746 c4a483035f o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

lagi bergambo..

11711480555 2c426c1eaa o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

adik n aisy dan abang tak sabo nak ketempat lain pulak..

11711479695 f265a1fcc6 o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

kita pergi pulak ker Camping Zoo..

nak tau ader haper..

Rupanyer ader gajah..

Beso gila..

time ni pulak makanan dia banyak gila kita orang pun turun bagi makan bayak-banyak..

heran bagi makan gajah fre pulak yek..

11711856264 dd7d224236 o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

jadi..

kita bagi makan gajah sampai lebam..

11711484825 13a1747207 o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

11712245736 b56bb49e0d o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

lepas tu kita kluar dari camp tu kita ke tempat gajah lagi tapi kat sini kena beli pulak makanannyer..

barula kiteorang tau rupanyer tadi kat bahagian belakang tempat pihak zoo bagi makan..

haha dapatla kita bagi makan gajah free..

 

11713423463 1d5bf0fb82 o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

kat sini pulak tempat burung kenyalang cantik tempat ni..

tengok adik kemain ramai orang pegang dia

semata nak tunjuk burung kenyalang kat dia..

riuh bunyi burung ni semua..

dedi pandai kacau buat bunyik

siap bingit bunyi burung nih berkicau ker melalak nih…

11713544034 430f2386dd o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

Tengok cantikkan siap ader jurai-jurai lagik..

11713939356 750ce33af2 o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

Adik & mami posing penat namanyer auwww

Dah penat hoi..

berejam dalam Zoo nih..

anak masih semangat..maknyer penat…

Bekalan air semua pun dah habis..

jom kita membeli air lagi yek dlam zoo nih..

pekena kopi dulu ngan mineral..

nak caj tenaga…

11711722023 20f518384f o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

sedap gila air coklat & kopi nih..

11711719653 804724b7ef o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

adik ngan abang makan aiskrim coklat kegemaran…

air mineral sebotol sorang…

11713941926 923269c31a o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

tengok  signboard..nasib baik ader p tuh kalo tak sepatah haram tak paham..

11711720963 be32998a9d o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

Souvenir cecomey kat sini..

Dah jom kita tengok Harimau pulak..

Harimau putih yek..

sedap jek dia rileks..

dah rupa patung rimau jek ni landing elok jek…

gemok & sihat sungguh rimau dia spesier dari china katernyer..

11711481835 9349b2b51d o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

kat sini pun kita boleh bagi makan jugak..

rimau ni..

11711723533 71890845eb o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

tapi time ni

kita dah malas nak bagi makan rimau..

asik bagi makan jek kerjanyer kopak juga..haha

11711479755 04fcd63bd2 o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

bergambo dulu kat sini sebelum kelain pulok..

Dan kata pembaca map ni..

lepas ni kiter ke tempat zirafah pulak..

11713418733 2fcd977917 o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

kali ni kita jelajah ketempat Zirafah..

dan kat sini juga ader burung kasawari..

budak2 dah semangat balik nak bagi makan zirafah..

zirafah comey kater adik..

11713420263 4f593cef1b o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

memang comey cam dalam citer madagascar…bulu mater lentik yo..

11713420783 570eac5459 o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

Sopan jek dia makan..

sopan-sopan habis sebakul dia makan..

dah bagi makan zirafah..

kesian pulak nengok kasawari nih..

bagi pulak makan kat kasawari..

gelojoh dia makan tak macam zirafah comey adik..

11713417023 342fa106ae o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

Dah 4  jam dalam zoo ni

tempat terakhir kita pergi kat taman burung nih sebelum tu kiteorang ader pergi kat tempat orang utan tapi orang utan nyer takder uhutan jek ader..

11713937916 1978a560cd o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

Bergambo dulu yek anak-anak..

memasing berpeluh dah ni..

11713168465 b33b24f9ab o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

kat sini kita boleh bagi burung yang comey2 ni makan..

11713535644 23cb569ddc o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

time ni memasing dah penat..tapi bila ajak balik

tak mo lagik..

sabo jerla..

dekat setengah jam kat sini..

baru la dierang nak balik..

Sebelum balik kita lambai2 kat dinosour ni dulu yek

11713936896 15a51b35f3 o BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

Babai

Bersambung…

* Kat Zoo Songkhla ni takder la cantik tapi sangat Unik anak-anak suka dapat mersai sendiri n belai-belai binatang kesayangan jangan dibelai rimau udahler hehe…bayarannyer pun murah puas hati bawak anak-anak kesini.

Ni Entry

BERCUTI DI HATYAI THAILAND:

PART 1 

PART 2

PART3

PART 4

PART5

pixel BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo

18 Responses to “BERCUTI DI HATYAI THAILAND PART 6 | songkhla Zoo”

  1. Gieyana says:

    Bestnyer beb..cntik kt tpt yg berjubtaian turun kaler koko tu..n plg best dpt beramas medra dgn animal. Sptutnya me nk p thaipusam ni tp x leh lg ar..tkut..

  2. zee says:

    meriahnya…heppy jer sumer orang..
    nasib masa ni takde pergolakan lagi kan..

  3. ajumohit says:

    suka tgk gmbr tu semua lizz, terasa nyamannya suasana kat zoo ;)

  4. Nafira says:

    Meriah betol Zoo kat sana yer..
    memang sesuai lah kalo bawa anak2 masuk Zoo.

    jinak betol rusanye kan~
    elok jer joint posing bergambar.
    langsung x takut ngan orang yer~

    cantek lah tempat Lizz ngan Adik Sara bergambar yang ade jurai2 tuh. unik sangat!! suasa gambar pon nampak semulajadi sangat!

    ehhh.. nape x mo bagi rimau makan??
    rimau kan susah nak dekat.. kalo dpt bg makan. boleh lah rasa duk dekat ngan rimau.
    tapi tetiba rasa takut plak. hahahahaha.

  5. cik puan says:

    wohoooo..puas sangat ne nengon macam-macam binatang ade…cik tengok gambo ne je pon dah puas…puas cuci mate..hahahaa
    kak lizz,burung beso yang gambar 1st tu cik suke tengok bulu nye..halus sangat.gerammmmm,….

  6. anne says:

    bestnye zoo die..siap boleh pegang2 binatang..

  7. wow best lah zoo di sana boleh live experience

  8. Mila@Rimbun says:

    uih camno nak bg makan rimau tuh erk hihi… seriau

  9. wahh bestnya jalan-jalan.. meriah tengok

  10. suriaamanda says:

    best ar..zoo dia mesra pengunjung gitu…

  11. dana says:

    perkh bkn main luas… mcm2 binatang ada….. kalu jln kaki mau fengsan kurush agaknyer…

  12. Mizz Aiza says:

    jinaknya rusa tu.. boleh belai-belai lagi tu.. memang comel dan jinak zirafah tu.. agaknya binatang kat zoo di sana memang dilatih untuk mesra pelancong kot, semuanya nampak jinak dan baik je..

  13. Bestnye Zoo kat sana..macam2 binatang ada…semuanye pun jinak2…

  14. okje says:

    Byk byk binatang…haruslah Mama Zir terpegun tengok zirafah…hehe ..
    cantik jugak zoo depa yeh Lizz….lama tak gi zoo

  15. ummiross says:

    waa meriah juga zoo dia orang kan, bestnya dapat jalan2 ke Thailand.

  16. mummydearie says:

    Comellah rimau putih tu. Kalau dia ngap, barulah tak comel lagi :D

    Budak-budak memanglah tak kenal penat bila buat apa yang mereka suka. Kita mak-mak ni yang selalu pancit. Kalaulah Lizz kena dukung Sara keliling zoo, mahu lagi cepat pancitnya. Ni boleh petik-petik gambar ni kira taklah penat sangat kan…

  17. puan kutu says:

    best cmni sbb dpt rasa sendiri pegang segala jenis binatang..klu kt malaysia zoonya nk bg makan burung pun tak bley..semua pun tak kasi,huhu

  18. nurmas says:

    Insurans Kereta Ke Thailand

    Saya menyediakan perkhidmatan dokumen untuk mereka yang ingin melancong ke Thailand dengan membawa kereta dan motorsikal sendiri.

    1) Membeli Insurans Thailand kenderaan anda untuk bila-bila tarikh yang di kehendaki.
    2) 2 Set Borang TM2 Maklumat Pembawa (Information Conveyance) dan TM3 Senarai Penumpang (Passenger List).
    3) Membeli Borang TM6 Visa Berlepas & Ketibaan (Arrival & Departure).
    4) Pos semua di atas ke alamat rumah atau pejabat anda.

    Layari Link di bawah
    http://nurmas-homestay.blogspot.my/2015/12/perkhidmatan-insurans-ke-thailand.html?m=1


Leave a Reply

Current day month ye@r *