wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

7 Mar

BERCUTI DI LOST WORL OF TAMBUN 3

Author:lizz

BERCUTI DI LOST WORL OF TAMBUN 3

mihmihmih*

Ermm sambung lagik cerita kiter k kemain lame sambungannyer

2 bulan tu…..

tak per kan…

kiter sambung  penjelajahan  ker tiger-valley dan  tin-valley  pulok…

8524269400 6e6399b5d2 z BERCUTI DI LOST WORL OF TAMBUN 3

ni kat tiger valley…bebudak 4 orang ni suker sangat ngan rimau…tapikan biler kiteorang kat sini semua harimau tu nak tido terus berjalan kebelakang jadi gambo pun itu jer…rimau kat sini gomok betul sihat duk tepi hutan…katernyer harimau dari siberia… Tiger Feeding Show dalam kul 3.00pm & 4.00 tak larat nak tunggu dalam 3 jam lagi tu…

 8524269494 a5fa79ca03 z BERCUTI DI LOST WORL OF TAMBUN 3

Meh kiter pekena 100+ dulu ek….

Tin-valley

8523857303 0a887419c2 z BERCUTI DI LOST WORL OF TAMBUN 3

dah..dah jom kiter ker tin Valley pulak time ni panas berdeting…tapi  sebab kat tepi hutan tak der la panas sangat…gerbang tu kemain lawa…jom la kiter menapak lagi disini…

l8524269456 78ccab33d2 b BERCUTI DI LOST WORL OF TAMBUN 3

Jom baca asal usul Tambun… abang Uwais n arrayan gigih baca ni..bagus bawak anak2 tambah2 macam abang n arrayan…dierang suka baca2 klakar pun ader pantang nampak signboord ker info board…dierang sibuk duk baca kuat pulak  tu siap bertanding siapa habis dulu baca….

8524269372 5d43aecef5 z BERCUTI DI LOST WORL OF TAMBUN 3

kat Tin Valley ni 1st tempat kiter jumpe Galleria..kat sini cantik n sejuk ju jer ader gua…so boleh la kiteorang rilek2 jap…tau jer la bawak budak2 penat tak terkater….sambil rilek bebudak boleh main2 kat sini…

8524269092 d7757e329a z BERCUTI DI LOST WORL OF TAMBUN 3

ni uwais yang snap…muka penat oooo

8523157179 2fa5e2a519 z BERCUTI DI LOST WORL OF TAMBUN 3

ok sesambil kiter snap gambo dulu atas basikal  …hehe

8523157021 c1dc60b4e1 z BERCUTI DI LOST WORL OF TAMBUN 3

Suka sangat gambar ni klasikkan…time ni bebudak ni duk jakun pakai topi ni…semuanyer bergaya ala model  gitu…tengok adik kemain kan…

8524269230 5c6d461c54 z BERCUTI DI LOST WORL OF TAMBUN 3

ha ni dier mak paknyer….hehe…comelkan…

8523157089 99bfe05e87 z BERCUTI DI LOST WORL OF TAMBUN 3

tengok tu ader gaya tokey tak…

8523156863 44280b2c69 z BERCUTI DI LOST WORL OF TAMBUN 3

hehe poyo jer tu….

8524269300 b59f2221c1 z BERCUTI DI LOST WORL OF TAMBUN 3

ok lepas2 ilek kat galleria…tu kiteorang ke tempat gajah ni pulak…budak2 feeling naik gajah  gitu…siap menjerit kat mummyer…srh snap gambar….nampak ader budak cinonet jer kat atas gajah tu…

8524269274 e5b5929c3a z BERCUTI DI LOST WORL OF TAMBUN 3

ok kiter closeup sikit…

8524269212 8719108623 z BERCUTI DI LOST WORL OF TAMBUN 3

sempat wat gaya rimau gagah perkasa katernyer….

8523156941 125748d143 z BERCUTI DI LOST WORL OF TAMBUN 3

ni dier paduan duet kedua2 rimau2 hehe klakar…adek kenkonon rimau ayula tu…

kiter membijih pulok…

8524269156 802e198327 z BERCUTI DI LOST WORL OF TAMBUN 3

tengokla siteruna ni gigih membijih pasir kenkonon la tu kan… bukan membijih timah…

8524269468 192e8c93bc z BERCUTI DI LOST WORL OF TAMBUN 3

lencun seluor dier…. suka betul abang ekkk…membijih ngan acik tu ek…

8524269110 fa57ac0313 z BERCUTI DI LOST WORL OF TAMBUN 3

adik merajuk nak join abang teruk no…

8524269188 c06607ed15 z BERCUTI DI LOST WORL OF TAMBUN 3

mood ok biler bergambo ngan ngan acik…

8524269104 d7dfde1fc4 z BERCUTI DI LOST WORL OF TAMBUN 3

kkk sesambil… ni dier kegunaan timah…

dah habis jelajah  Tin-valley …kita menapak lagi ke…

Kepura Cave

8523156803 f6ea600e0e z BERCUTI DI LOST WORL OF TAMBUN 3

memula kiteorang ingat  tak bukak ke haper…sebab pintunyer tertutup…

tengah kusyuk bergambo kat pintu tu…tetibe pintu terbukak…meloncat abang Uwais terkejut…kahkah…dier ingatkan ader raksasa kelakar…tak sempat nak snap gambo dier terkezuttt..

8524269046 e6a65d2eab z BERCUTI DI LOST WORL OF TAMBUN 3

ni dia suasana dalam Kapura Cave…sejuk….kat sini cuma ader koleksi barang2 lama takder per sangat…cuma rasa sesuasana dala gua…adik ngan abang tak nak duk lemame takut raksasa…

8523156767 8a32a4fb4e z BERCUTI DI LOST WORL OF TAMBUN 3

Comelkan signage toilet tu…

AMUSEMENT PARK

8523156795 67abbcd645 z BERCUTI DI LOST WORL OF TAMBUN 3

Dah..dah adik ngan bang n the geng dah tak sabar nak ke tempat main…kat sini dierang naik dua kali tengah panas tu sampai maknyer naik pening

8523156727 a7acfd3b78 z BERCUTI DI LOST WORL OF TAMBUN 3

adik tengah jelingkan  abang nak  join abang…

8524268956 40eeba1a2e z BERCUTI DI LOST WORL OF TAMBUN 3

abang muka happy…berpeluh2 tu..

8524269018 b6635edf30 z BERCUTI DI LOST WORL OF TAMBUN 3

Adik tak habis kagum dengan dinosour pink tu minat sangat….

8523156729 8efa9244d0 z BERCUTI DI LOST WORL OF TAMBUN 3

tengah panas2 mesti la pekena aiskrim dulu kat sini …sedap ooo…8523156695 36cc1d454f z BERCUTI DI LOST WORL OF TAMBUN 3

Adventure Express…

Kat sini tempat yang ditunggu nak naik train punyer la panjang beratur kan…tabah tau semata nak naik tran dekat jer pun…train cuma lalu kat tempat yang kiteorang pergi tadi tu jer…tapi sebab anak nak naik ikutkan jer….

8524268864 40e86d605c z BERCUTI DI LOST WORL OF TAMBUN 3

Yeeeeaaa dah naik train berangin sikit…tapi adik muka tu panas lagik

8524268858 13080711eb z BERCUTI DI LOST WORL OF TAMBUN 3Adik biler dah panas macam2 peel dier siap gatai ketiak…tak senonoh ok…sib baik daddy n mummy jer duduk ngan adik…hehe

8523156681 8a464b24c8 z BERCUTI DI LOST WORL OF TAMBUN 3

Dah habis naik train bagai terus ke sini…dan hujan turun rintik2

8524268796 b70ca85102 z BERCUTI DI LOST WORL OF TAMBUN 3

pirate ship..tapi tak naik…takut pening…pernah naik mende alah ni dulu…pening lepas tu aper pun tak boleh…hehe…

8524268806 3f733b0872 z BERCUTI DI LOST WORL OF TAMBUN 3

ni rupa water park Lost world of Tambun…best sangat….

Pengembaraan kiter sampai disini sajer yer….daaaaaa….

Pssssst: Best sangat pi sini…memang seronok bawak anak-anak…Abang ngan adik asyik tanyer jer biler lagi nak ke Lost world  adik n abang nak main ikan nak tgk bird..and nak naik train….takper2 nanti mummy bawak lagi k….

pixel BERCUTI DI LOST WORL OF TAMBUN 3

12 Responses to “BERCUTI DI LOST WORL OF TAMBUN 3”

  1. cho zila says:

    akakpun suka gi sini sebab tak mahal sangat berbanding sunway lagoon.. lagipun kampung akakkan… tentulah suka…

  2. nens says:

    comelnyer je gaya abg membijih timah tu..hehe..
    sonopknyer pegi sana ek..igt ade air mandi manda jek..upanyer mcm2 ade!..giler best..

    mmg klasik gambo pakai topi besar2 tu..gedabak punyer besar..hehe..

  3. ummiarissa says:

    banyak betul gambarnya,saya lalu je belum lagi masuk…nanti lah banyak juga nak pakai duit kalau bawa anak-anak 6 orang ni

  4. tihara says:

    dah lama dah teringin nak gi sini asik gi cameron jer hihi :)

  5. Lieyalatif says:

    Firstly nak komen terra lah lizz boleh pakai heels jalan tempat gini…lieya mmg dah sauk kasut je x larat dah sejak2 dah kertu ni hahahahaahah

    Best jugak lieya tgk…nanti boleh laa singgah ujung tahun ni adik lieya konvo kat uitm perak nun…leh singgah sat main air n jalan2 dlm tu…

  6. ajumohit says:

    syoknya jenjalan, seronok tgk semua gambar2 tu, ceria je semuanya!!! jeles tgk lizz kurus ;)

  7. mamyharraz says:

    teringinnnya nak pegiiii..
    sy ni nama je kampung kt perak tp tak pernah sampai pun ke sini.

    pic pakai topi besar tu kemain comel hehe

  8. memumme says:

    menarik tertarik tgk gambar2 kat sini…
    nanti boleh la mark as next wanna go destination…

  9. Myra Jay says:

    Comelnyer tgk bdk2 tu bergaya dengan topi.. Ada gaya model topi ha..hehee

    Pirate ship tu Myra naik jgk.. Pehhh mmg pobia…hhee

  10. mama3heroo says:

    bestnyer..blum pernah sampai ke sini lg..seronok kalo dpt bwk ank2


Leave a Reply

Current day month ye@r *