wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

10 Dec

Bercuti di lost world of tambun

Author:lizz

Bercuti di lost world of tambun 

Ok kali ni kita ke lost world of tambun…Ipoh….

Perak lagi tak habis…Ipoh…Ipoh…

Itu tempat kegemaran En daddy..

tapi tak per…kan… janji percutian kali ni best …

 

Sebenarnyer..

dah lama nak ke  lost world of tambun  ni…

haritu lagi kali ni kebetulan..

nak ambil opah Uwais kat ipoh nak bermastautin kat umah kiteorang pulak..

jadi…

teruskan agenda bercuti kiter kira dua dalam satu la ni…

sambil menyelam minum air..sambil ambik opah sambil bercuti…menarik bukan hehe…

8238779432 a0d0421a3b z Bercuti di lost world of tambun

Yer inilah Gambar muka Depan lost world of tambun

time ni…daddy cari parking…

yang lain turun terus bergambar ngan kucing2 tu…kemain

last2 tinggal ai sorang ditengah jalan snap gambar sambil tunggu daddy…

 

Lupa nak citer kiteorang pegi bercuti kesini 2 family…

family ai ngan abang En daddy..semuanya dalam semilan orang

biasala teman baik qaysara & Uwais tak lain x bukan arrayan & amanda…

kalo tak der dierang boring la pulakkan tak der huru hara disitu…

8238779312 eb19764e15 z Bercuti di lost world of tambun

Muka bangun tido adik

tak lepaskan peluang bergambar…

muka masam mencuka…

rambut serabai kembang…

sanggul letak sepit ok sikit…& posing..

lagi satu tu dier berposing dekat  map lost world tuu….

see budak ni dah ok…

seronok dier tengok ramai orang

pujuk cakap nak beli icecream

terus terang biji mata…padahal batuk tu….tak per la janji dier diam…

8247971677 48dbb923c1 z Bercuti di lost world of tambun

Ok urusan tiket Acik yang uruskan disitu ….

Bagi yang tak pernah pergi harga Tiket Masuk lost world of tambun ni

RM38.25 (Dewasa)
RM32.30 (kanak-kanak)
RM32.30 (Warga emas)

kiteorang beli tiket yang biasa jer yang boleh access ke  Lost World Amusement Park, Lost World Water Park, Lost World Tiger Valley, Lost World Petting Zoo, Lost World Tin Mining and Lost World Hot Springs & Spa…haa gitu…terbaikkan boleh pergi2 macam2 tempat…

kiter tengok sempat tak nak menjelajah keseluruh pelusuk itu heeee..

kiteorang pergi hujung minggu jadi lost world of tambun ni  buka pukul 10.00am hingga 6.00pm…

kemain lama…nak handle 4 orang budak yang suka melompat,

yang suka melalak , yang suka sentap, dan yang suka menjerit tak tentu pasal…fengsannnn

Untuk memudahkan penjelajahan di Lost World kiteorang melantik dua orang floor manager hehe…

Biasa Daddy N acik dilantik untuk mengawal mereka berempat dan ai sebagai fotorapher tak bertauliah…

8247987877 ea3c9ccaf6 z Bercuti di lost world of tambunInilah budak 4 orang itu…nampak x dierang dah tak sabar nak terjah ke Lost World dah kembang hidung memasing…..

muka abang tu kemain… nampak jer gitu kang jap gi dier yang buat hal dulu….

macam biasa pi mana2 mesti nak kencing la.. nak berry la…pastu kang berjangkitlepas sorang2…

8237711177 c3b69e5f62 z Bercuti di lost world of tambun

ok2 meh masuk…

masuk2 jer terus nampak tempat mandi2 ala2 santai..

budak2 dah melompat…

padahal mak2 n pak2 semua nak jalan2 dulu baru nak mandi manda kan adoi…

maka sesi memujuk bermula sib baik dierang ok jer padahal memula ngamuk gak…sebut jer nak tengok tiger terus eksited…

8248039269 f4fba9bc17 z Bercuti di lost world of tambun

kat tepi tu pulak ader gerai makanan nampak cam best2 jugak…

tapi tak beli apa2 pun perut penuh

sebelum kesini dan makan kemain banyak nasi mamak naik sendat perut ni…

jadi..

jadi agenda pertama nak ke Lost World Petting Zoo

sara dari tadi duk tanyer biler nak sampai ni…adik tak sabar nak tengok cat & bird (itu jer yang dier minat) hehe

jalan sikit lagi dik…

8237711125 5c3f101869 z Bercuti di lost world of tambun

berenti jap

anak teruna bergambar dikolam ni dulu…. panas terik time ni…

baru perasan abang pakai seliper buruk dan koyak2 sikit lagi nak tercabut…adoi…

geram padahal kasut ngan seliper lain ader jer dalam keter…

tapi itu yang dia suka…seliper busuk la ni bagi dier ni ..

kemain sayang..ngan seliper ni..

8248103797 0f891b926d z Bercuti di lost world of tambun

See the manager menjalankan tugas handle mereka berdua…

sebelum bergambar tapi malangnyer tidak berjaya menyorokkan diri disebalik signage itu…hehe…

jalan tu menuju ke HOt Spring..tapi kiteorang tak pi pun…

8248185165 7c149d0a31 z Bercuti di lost world of tambun

peace…. lending kat atas ikan ker haper tah..macam naga pun ader

hilang kan penat berjalan…

Jalan punyer jalan..

memasing berpeluh ketiak panas melampau time ni.

padahal takder la jauh sebab banyak berentikan…baru le sampai

Dah Sampai!

8238778976 63ff142c8e b Bercuti di lost world of tambun

Maka…

anak2 bergambar…seronoknyer budak2 ni…teringat kecik2 dulu bergambar ngan adik -beradik gini gak rupa posingnyer…

8248261897 ae4da1f266 z Bercuti di lost world of tambun

ok ni kat  dalam lost world Petting Zoo ni..damai jer mata memandang…redup sikit kat sini tak der la panas menyengat…

8238778890 cb042ee560 z Bercuti di lost world of tambun

Memula kiter jumper ngan ruby si rakun yang garang tapi comel ni….

8248206789 0316ecdebc z Bercuti di lost world of tambunbiler nak bergambar ngan si ruby ni dier malu2 lalu berlalu dr situ….hihi

budak2 ni siap nak hulur tangan …

tapi staff kat situ dah sound jangan dekat kang di gigit kang tak pasal terkopak tangan…haha…

alah setakat hulur dari jauh boleh la…dierang ni penakut bercampur jakun..

siap tanyer memacam nak menjawab naik penat tapi layankan ajer daripada dier buat hal…kan…

cerita jerla aper yang patut…yang boleh buat dierang kagum…begitu..

8238778824 876a2c092e z Bercuti di lost world of tambun

Giliran mak bergambar kat tunnel jap , bagi peluang….qaysara ikut opah ani nak tengok memacam jenis burong  kat  bird-paradise

8241075330 79da5b9eb9 z Bercuti di lost world of tambun

sampai2 jer adik Muka Cuak …mula la cari mummy …yang tadinya adik merajuk … nampak  merak datang dekat terus menjerit

8241075474 cf511a2896 z Bercuti di lost world of tambun

Abang pun sama jelas penakutnyer tengok dalam gambar tu…maklumla jakun tak pernah nengok life macam nikan…ayam belanda ni kemain jinak lagi…nak manja2 ngan dierang..uwais siap melompat2 takut klakar…

8240007159 de8a61aa46 z Bercuti di lost world of tambun

Merak ngan burung aper tah kemain lawo..

8241239428 2ebaf6950e z Bercuti di lost world of tambun

Snap gambar Cik Nina & Amanda…Tu pulak gambar Daddy pegang burung merpati…nampak tak aura merpati tu hehe..

8240171645 c454e179f9 z Bercuti di lost world of tambun

Gambar mak ngan merpati…Adik dah tak merajuk ngan mummy lagi dah…ceria…dan menunjukkan keberanian  cuba untuk pegang…

8241239330 fd20f70055 z Bercuti di lost world of tambun

Adik  paling suka kat itik tu…die duk peratikan jer…yang sebelah tu dia ayam katik serius memang katik hehe

8260698946 a1c8485cc5 b Bercuti di lost world of tambun

Ha biler time ni dah start menjerit klako…siap ajak balik…ai cakap parrot ni cantik x…terus cakap tak….katernyer dia takut nanti parrot ni boleh bertukar jadi raksasa…adoi…

8260697652 9448e3ded7 z Bercuti di lost world of tambun

kali ni adik dah ok sikit…tapi tak tak  habis2 duk jenguk ngan parrot tu…nampak disitu…kaler sama ngan baju hehe…

 

Eh nanti sambung lagi di entry seterusnyer….banyaknyer gambar hehe…

 

pixel Bercuti di lost world of tambun

8 Responses to “Bercuti di lost world of tambun”

  1. maszmadi says:

    owh, bayak tempat dalam lost world ni upenyer yerk…. best jalan2 kan…

  2. wak pon penah pegi lost world tambun jugakkk.. ahHHks

  3. cho zila says:

    ha.. ha.. parrot tukar jadi gergasi.. imaginasi tinggini..
    LWOT adalah tempat yang suka dikunjungi.. orang perakler katakan.. hargapun boleh tahan.. macam2 der pulaktu… harga makan pun boleh tahan gak…

  4. norhidana says:

    anak2 seronok mak pak nyer pun tumpang seronok gk… kire blh tambahkan ilmu pengetahuan gk… gi sini

  5. anne says:

    seronoknya berjalan2..mcm2 ada ye kat sana..

  6. LYAFRINA says:

    percutian y menyeronokkan..
    msti ank2 sgt2 suka kan..nmpk best gak kat sini… lya sedih..sbb smpi skarang x bpluang lg nk jln2.. sungguh..asya xpnh pegi jln2 sbb mama dia y x sihat ni.. hope oneday leh bwk dia jln2..

  7. IntaNBerliaN says:

    wah, makin byk tempat menarik dekat lost tambun ni ek.. sy dulu selalu gak g..

  8. Lady Ayu says:

    best best
    ai x pernah terjah sini lagik
    selalu g bukit merah jer
    panas2 mandi mmg best
    sini sejukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk


Leave a Reply

Current day month ye@r *