wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

14 Apr

bihun sup simple di hari ahad

Author:lizz

Pepagi dalam kul 10.00 gitu…

jenguk peti ais daging ader lagi lebihan daging… nenek simpan dalam peti ais…

ingatkan dah habis…lalu ideanyer aderlah nak masak bihun sup…

kiter masak sup simple jer…anak2 pun suka…tambah abang ngan adik ngan mummyer sekali…

jadik hari ni kiter masak bihun sup simple  dari pagi sampai ketengahari membawa ke malam sekali hehe

kita masak sekali harung jer senang

tapi kena tanak  nasik sikit untuk adik dier tu kan tak boleh tak makan nasik…

kebetulan mak teh ader…. dier tolong sekali…saya bab-bab potong bawang tu maleh sikit…

jadik bab-bab bahan saya pilih & hulur jer kat  mak teh potong2 dan tumbuk sekali..

kan mudah ader adik beradik…

ketungktang-ketungktang dah siap….*lap peluh didahi sikit

tadaaaaa…

inilah hasilnyer bihun sup simple di hari ahad

8646340427 1857cbd81f bihun sup simple di hari ahad

sup bebola daging siap!

enak dimakan begitu sajer…abang belum apa-apa  dah semangkuk  dia  hirup…

bebola daging tu special buat sendiri puas gak nak kisar daging buat bulat2 kecik2

adik pun sibuk sekali menolong mummy kat dapur…

8647435966 c0dfb92e99 bihun sup simple di hari ahad

pegedil tak berapa nak cantik bulatnyer tu…biasala kekadang jadi kadang idak…tapi rasanyer tetap sedap…Mr Daddy paling suka ngan pegedil..

tu pulak bawang goreng mak teh namanyer…. menangis-nangis sedusedan dia potong bawang tu…hehe

8646340445 8d22bd7e2e bihun sup simple di hari ahad

dah ini la rupa bihun sup simple kiter  ni aderlah semangkuk bihun sup mak teh

8647436034 98daec5335 bihun sup simple di hari ahad

ni Bihun Daddy kenaper sikit sangat ni…padehal ni mangkuk ke 2 tu yang nampak sikit kemain sayur  tu ciput jer..

8646340503 4d834a4741 bihun sup simple di hari ahad

bihun sup adik…. dia suka sayur letak jer sayur aper semua dia makan…adik sara ni pegedil tu di cakap telur bulat…dia pun macam Mr Daddy suka pegedil…

8646340469 5ea6a0a0e3 bihun sup simple di hari ahad

bebudak dua beradik menikmati sup…adik cam biasa makan dengan tangan tak mo makan ngan sudu..abang muka rilek-rilek jer padahal dah 2 pinggan tu…

Yeaay dah siap makan2 bihun sup simple kiter..konyang dah ni…lepaih ni kita makan eskrem pulok….k…bye…

 

Pssst : Kejap jer masa berlalu esok dah hari isnin…esok nekad tak nak merah lagik….

 

 

 

 

pixel bihun sup simple di hari ahad

13 Responses to “bihun sup simple di hari ahad”

  1. Kakzakie Purvit says:

    Sedapnya Lizz… kakak tengok dua beradik makan bukan main menggoda kita yg tengok. Rasa macam nak mintak semangkuk aje:)

  2. normi says:

    sedapnya bihun sup… akak sekeluarga suka gak menu ni… selalu buat time weekend… hehe

  3. Sedapnye…sangat menyelerkan..^^

  4. Lieyalatif says:

    Terliur lieya lizz….meriah isi bihun sup lizz…yg penting platting cantik ….tersusun gitu hah….mmg bikin terliur lah….

    Same laa ngaj lieya lizz bab2 menumbuk malas…lizz xpe laa adik dok sekali…kalo lieya campak je dlm blender hahahahah…dasar kan?!!

    Yelaaa sempoi gil adik mkn pakai tangan heheheheh…senang nak kaut masuk mulut laa tu hehehehehe

  5. dana says:

    sedap2, sama lah cam akak, kalu ujung minggu msk bfast yg berat n ckp sampai ke mlm sekali ehhehe… maklum lah ujung minggu nk bermls2 je kejenyer…

    tp rajin nyer ko dik membuat begedil bagai, kalu akak mmg nan hado, kalu nk sgt begedil beli siap je ehhehe
    berselera si abg ngn adik tu ek penuh mangkuk… suke

  6. masya says:

    sempoi… saya kalau bihun sup telur pun dah kira simple lah tu..

  7. wah nampak gambar tu sngt sedap ler..rajinnya masak yer..anak2 pun suka tuu

  8. simple2 pun namapk sedap sgt tu !

  9. Nafira says:

    tidak simple dah tuh..
    siap ade begedil lagi haaa..
    zura x reti makan begedil.. nape ntah.. hehehe

  10. niezzareena says:

    uiiiihaiiii…. ada pegedil dalam sup mmg best wooooo

  11. Liza says:

    Comelnya rabbit tuh…

  12. wahhh..sedapnya.eca kalau homemade bihun sup..nak ada ikan bilis goreng..taktahu napa,tapi mcm sedap je letak.heheehe

  13. ajumohit says:

    uishh sedapnya lizz, nmpk menarik dan berselera nak makan, hmmm rupa tak brp penting janji sodapp


Leave a Reply

Current day month ye@r *