wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

17 Jul

buffet ramadhan 2013 perak | RESTORAN MALIKA SABA IPOH

Author:lizz

♥¸¸:•*´¯*✿ RESTORAN MALIKA SABA IPOH✿*´¯`*:¸¸♥ 

Hari sabtu hari tu  dedi ader kerja…

baru jer ingat nak masak-masak bagaikan…

dah kena pi Ipoh pulak…

maka…

kiteorang terpaksa la berbuka puasa kat luar haritu..

dedi kater… hari ahad kita masak  best2.

Iyolah tu…nak sedapkan hati mami la tu…

baru jer ingat nak memudingkan…

kiteorang punyalah tak tau nak makan aper…takkan nak buka puasa vanggey lakkan..vanggey..vanggey..hoho saya malas kekdahnyer nak makan pedas..nanti mau sakit perut…

 

Tetibe teringat nasi Arab Saba…saya tanyelah dedi kat Ipoh tu ader ker nasi Arab…

Terus dia google ader uolls nama pun ader saba jugak…ha terus jer ok…Best  namanyer “Malika Saba”*teringat nama anak mawi ader malika ker haper tahkan…

 

Dedi pulak dia kater nak nengok dulu tempatnyer ok ker idok…kang susah parking takker naya…dah la bawak bebudak ni….yang memang tak duk diam…asik2 nak berlari sana sini…kan…kena gak nengok dalam kedai gak…

jadi…

kita ikut dedi time tu awal lagi dalam pukul 4 gitu dah sampai kat Restoran Malika Saba…Parking takder masalah dalam pun ok sesuai la bawak bebudak ni…

 

Inilah depan kedai Restoran Malika Saba…Unik jugak bangunan ni…
9292246884 512739236c buffet ramadhan 2013 perak | RESTORAN MALIKA SABA IPOH

Dedi masuk terus jer tanyer ader buffet ker Idok…kat FBnyer  takder pun kater ader buffet ker aperkan…rupanyer ader….

9299094951 13bf452847 buffet ramadhan 2013 perak | RESTORAN MALIKA SABA IPOH

Murah juga lahkan Buffetnyer tu Dewasa RM 35 kanak-kanak 18…kat Restoran Saba cyberjaya tu pun dalam 35 ringgit jugakkan…haritu Qaysara Free baru 4 tahunkan…kongsikan dengan abang sajo…

Menunyer lebih kurang dengan Restoran Saba…ader Chicken Mandy, Chicken Haneeth…Lamb Mandy ..lamb  Haneeth dan memacam lagi namernyer memang tak hingat…dan ader jugak  bebuah dan puding ok lakan…

 ni la gambor menunyer…kejap jer licin

9289462883 9ef8b7009e buffet ramadhan 2013 perak | RESTORAN MALIKA SABA IPOH

ni Antara makanan yang kiteorang ambik

macam biasa ni lauk saya dan sara…

tengokla tu macam-macam jenis ayam saya kaut…

namanyer tak makan kambing jadi memang ayam jerlakan…

9291824116 5fe2e4b9de buffet ramadhan 2013 perak | RESTORAN MALIKA SABA IPOH

Ni menu Dedi dan abang uwais..

9289035155 55c1257f91 buffet ramadhan 2013 perak | RESTORAN MALIKA SABA IPOH

.Lamb Mandy ngan  ayam segala..Dedi memang suka beno ngan kambing tu yang dier ambik banyak tu..

Tengok bila terhidang atas meja…kemain merumbu lagi pinggan memasing…

9291802904 fb5d1c0b4b buffet ramadhan 2013 perak | RESTORAN MALIKA SABA IPOH

jangan tak caya semua tu kiteorang dah selamatkan…muahaha

alhamdulliah kiteorang makan habis uoolas…licin…

9289103259 3ed2ed2cdb buffet ramadhan 2013 perak | RESTORAN MALIKA SABA IPOH

nengok la muka memasing

kekenyangan…

muka ceria memasing lepas berbuka katerkan….

OK..

Kat Malika Saba   makan ok la sedap jugak…

orang kater terubat sikit rindu nak makan Nasi Arab Saba’ kan….

ayam yang warna merah (Chicken Mandy )  tu mabeles betul raser dia…sedap..paling sedap kot dari saba..

tapi yang lelain tak leh lawan saba’  sedapnyer…

nasi dier tak sedap macam kat restoran saba..kalo kat saba’ tu..

nasi dier makan cenggitu pun sedap…lemak2 tu sedap tu…*terkenang saba katerko…

ok kepada yang teringin nak kesini

jOMMMMMM…

 

 

Info:

RESTORAN MALIKA SABA (Facebook page) (HALAL)
No 43, Jalan Seri Ahmad Said,
30450 Greentown, Ipoh, Perak.
Business hours : 11am -12am daily.
Tel No :  014-732 0600

 

 

 

pixel buffet ramadhan 2013 perak | RESTORAN MALIKA SABA IPOH

7 Responses to “buffet ramadhan 2013 perak | RESTORAN MALIKA SABA IPOH”

  1. izan ishak says:

    menarik sungguh menu kat situ. terubat jugalah kiranya rindu lizz dgn saba’ ye~

  2. Zawiah says:

    aduhai … rm 35 tu , ok lagi lah . menu mmg menarik . klu dah berbuka tu mg tak de yg ditolak … heheheee

  3. amirah says:

    best jugak kan kalo makan nasik arab bukak pose nanti…heheh

  4. suriaamanda says:

    terliur SA tgok makanan ni semua…sedapnyaaaa….until now belum berpeluang lai berbuka kat luar…

  5. puan kutu says:

    alamak mendidih perut tgok makanan semua.tak baik tau bulan pose.haha

  6. anne says:

    aduh terkenang Saba pulak die..Sabar jerlah..hehe

  7. Huhu. Macam menarik jer. Saya pon tgh usha2 tempat2 bufet menarik kat ipoh. Tq atas info.

    Jom lawat blog saya.
    http://vitaminformeandyou.blogspot.com/


Leave a Reply

Current day month ye@r *