wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

28 Jul

Buffet Ramadhan best di the apartment | buka puasa buffet Ramadhan tradisional melayu

Author:lizz

Buffet Ramadhan best di  the apartment | buka puasa buffet Ramadhan  tradisional melayu 

Dah lama ngidam…eceh…ngidam ker…takla teringin makan kat the curve sebenarnyer…ader la cadanganya  nak kesana hari jumaat lepas kerja nak gi berbuka puasa berdua…kitaorang kan sekarang sedang berhoneymoon….hehe….pastu hari rabu…tetiba ader email jaslyn  dari   The apartment The Curve  invite berbuka puasa ..eh macam2 tahu2 jerkan….errrmmm kiter suker tau…bab2 makan ni memang no 1 bukan 2  lagi..tetiba happy…tak sabar nak  nunggu khamis nak buka puasa kat The  Apartment…Sekarang ni   The apartment  ader Promosi An Oasis of Delight dari 24 julai sehingga 16 ogos ni...

the apartmen the curve t Buffet Ramadhan best di  the apartment | buka puasa buffet Ramadhan  tradisional melayu

Lepas kerja terus jer kesana laju2 sampai dalam kul 6…pegi jalan2 cuci  mata dulu….pukul 6 45 baru pergi kat The apartment The Curve  tu kemain lawa lakan….best sangat…redup jer…sampai jer terus bergambar la dulu…hehe

the apartment restorant Buffet Ramadhan best di  the apartment | buka puasa buffet Ramadhan  tradisional melayu

ok-ok jom kiter tengok menu yang best2 semuanyer saya suka memang semua sedap dan sangat la  best…Restoran The Apartment ni menawarkan makanan Melayu Tradisional  An Oasis of Delight  An Oasis of Delight  dan hidangannya menu buffet   akan ditukar  setiap minggu…..barula best kita boleh berbuka dengan pelbagai menukan….

tenguk menu kat bawah tu semuanyer meriah dan sedap betul terutama sekali spaghettinyer tu memang terbaik terngiang2 sampai sekarang tau…..sagu gula melaka pun saya suka….kalo ikutkan semua saya nak makan haih….teruk betul perangai hehe…saya memang kuat makan sesuaila sangat pergi buffet ni kan…makan sampai lebam hehe

menu the aparment Buffet Ramadhan best di  the apartment | buka puasa buffet Ramadhan  tradisional melayu

Antara masakan Malayu kampung  yang ader kat sini termasukla soo hoon krabu sotong dan kerabu taugeh…dan hidangan pembuka selera pulak iaitu ulam-ulaman, gado-gado tauhu sumbat jeruk…hidangan tradisional pulak iatu rendang tok, ikan masin , masak tempoyak, udang goreng berempah, nasi hujan panas…dan yang paling best ader daging panggang…

pencuci mulut pulak seperti bubur pengat pisang, cucur ikan, pulut nangka, kek keju, mousse coklat dan pulut durian..

menu2 the aparment Buffet Ramadhan best di  the apartment | buka puasa buffet Ramadhan  tradisional melayu

Haa…ni dia juadah buka puasa saya dan Mr daddy banyak lagi sebenarnyer…tapi tak sempat nak snap dah ngap dulu…sambil makan sambil berborak dengan KKida dari blog  koleksi1001resepi akak ni sangat peramah kiteorang mkan sama n bertukar-tukar menu untuk snap gambar kan….

menu best ramadan Buffet Ramadhan best di  the apartment | buka puasa buffet Ramadhan  tradisional melayu

Tengok…masing2 tengah kyusuk menikmati juadah buka puasa masing-masing Antara blogger yang turut sama berbuka puasa dengan saya ialah KKida blog masakan yang glamer tu koleksi1001resepi.com ….Elia yang comel dari  jejariruncing.blogspot  dan blogger hebat Eriqazz www.eyriqazz.com patutla saya duk  rasa  macam penah tenguk …anaknyer yang gegirl tu comel sangat …

buffet ramadhan the apartment Buffet Ramadhan best di  the apartment | buka puasa buffet Ramadhan  tradisional melayu

Bergambar bersama Elia , K.Kida, termasukla Jaclyn & The Geng yang jelita….

sememangnyer Best sangat  Buffet Ramadhan di The apartment  ni 

buffet ramadhan di the apartment Buffet Ramadhan best di  the apartment | buka puasa buffet Ramadhan  tradisional melayu

jika korang teringin berbuka puasa dalam suasana selesa sedap berkonsepkan pangsapuri moden…dimana kata dapat menjamu selera seperti kat rumah sendiri jom  ke  the apartment.

buffet ramadhan1 the apartment Buffet Ramadhan best di  the apartment | buka puasa buffet Ramadhan  tradisional melayu

the apartment curve: 03-7727 8330 (harga buffet dewasa rm69.90)
the apartment KLCC: 03-2166 2257 (harga buffet dewasa rm79.90)

pixel Buffet Ramadhan best di  the apartment | buka puasa buffet Ramadhan  tradisional melayu

3 Responses to “Buffet Ramadhan best di the apartment | buka puasa buffet Ramadhan tradisional melayu”

  1. an says:

    wah..mcm best jer ni…cuma takot jerm jer..hehe dekat bulan2 pose ni..

  2. nindia says:

    ni makan sampai lebam ni..

  3. ajis says:

    time pose semua bend sedap.tapi ni macam sedap betul ler..berapa harge ni?haha


Leave a Reply

Current day month ye@r *