wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

30 Mar

3 cara mencegah rambut gugur

Author:lizz

salam sabtu semua…..

macam biasa hari sabtu kita berpetua…hehe

Hari ni saya nak kongsikan petua 3 Cara mencegah rambut gugur..

1. Perah 2-3 biji limau nipis. campurkan dengan 2 biji putih telur. kemudian sapukan pada rambut..biarkan selama lebih kurang 2 jam kemudian cuci rambut sampai bersih.

2. Petua ni saya selalu saya buat..  caranyer guna santan  kelapa… memula parut sebiji kelapa, perah kemudian  ambil santannya..masak santan sampai  keluar  minyak.kemudian sejukkan..simpan dalam botol kalau nak tambah wangi minya tadi masukkan bunga kenanga sekali . lepastu ambil minyak tadi sapukan pada rambut setiap malam sebelum tidur..esok pagi barulah cuci rambut kita. Petua ni jugak mak saya selalu amalkan senang dan mudah sangat..lagi best kalo mak bagi  yang dah siap dalam botol lagi mudah…hehe..

3. Rebus segengam  kacang hijau kemudian ambil air rebusan kacang hijau tadi…sejukkan air kacang hijau  ..kemudian sebelum kita  tidur sapukan air pada akar rambut kita ..biarkan semalam… esoknyer baru cuci dengan shampoo..lagi bagus kalau amalkan setiap hari..

ok bye…selamat berhujung minggu uollls

pixel 3 cara mencegah rambut gugur

5 Responses to “3 cara mencegah rambut gugur”

  1. lily says:

    Thanx for sharing….petua yg ke 2 tu pernah cuba…yg 1st & 3rd tu bolehlah cuba nnt…^^

  2. ajumohit says:

    tq for sharing lizz, yg santan tu biasa dengar, bolehla amalkan lepas ni

  3. My Notes says:

    yg no.2 tu boleh buat . Org zmn dulu mmg rajin buat … tapi mak saya wat minyak guna santan utk masak jer … heheheee

  4. nza says:

    petua yg baik utk diamalkn..org dulu2 mmg byk petua yg sgt mujarab….


Leave a Reply

Current day month ye@r *