wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

20 Jan

(petua) Cara menegangkangkan kulit muka

Author:lizz

 

Ok meh kiter cuba lak petua cara nak menegangkan kulit wajah pulak yek…

semengat berpetua gitu minggu nih…sesambil boleh ler kan…

mudah jek ni…kalo hari-hari minggu boleh lah cubakan…
✿ Tegangkan kulit muka dengan daun lidah buaya

Ambil daun lidah buaya..

ambik lendirnyer..

dan sapukan pada seluruh wajah dan leher kita…

biarkan sehingga kering…dan kemudian bilas dengan air sejuk…

best pakai lendir daun lidah buaya ni selain dapat menegangkan muka kita…

ianyer jugak dapat lembabkan muka kita uollsss…

 

✿ Tegangkan kulit muka dengan putih telur 

Ambil putih telur ayam kalau boleh ayam kampung

3 sudu madu kacau dan sapu dimuka tangan dan tengkuk

 

✿ Tegangkan kulit muka dengan kulit pisang masak.

gunakan kulit pisang masak..

kikis dan tumbuk sehingga halus..

kemudian gaulkan bersama putih telur dan lumur bancuhan tadi  dimuka..

sapukan pada muka dan biarkan kering  kemudian  basuh dengan air..

lakukan 2 ke 3  kali seminggu.

 

 

pixel (petua) Cara menegangkangkan kulit muka

11 Responses to “(petua) Cara menegangkangkan kulit muka”

  1. Mizz Aiza says:

    bagus petua menegangkan kulit muka ini.. terima kasih share.. :D

  2. nurbijen says:

    dulu2 saya suka guna daun lidah buaya tu… skrang asyik malas jer…. huhhu

  3. tiha says:

    yg telur tu pernah juga try :)

  4. lyafrina says:

    y putih telur tu mmg selalu buat dulu2.. tgk petua dlm Mingguan Wanita..

  5. Zaza says:

    petua dulu2 ni Lizz.. Ok nanti nak try :)

  6. normi says:

    bagus petua tu semua…kena rajin…hehe

  7. cho zila says:

    dengan putih telurtu dulu rajin buat…
    sebab dulu der kakak sepupu tu rajin kitapun ikutjer…

  8. suriaamanda says:

    senang dan x banyak belanja kan..SA lebih suka guna putih telur ngan madu..sekarang stop dulu sebab muka SA di serang jerawat besar2…menyampah tau….

  9. mummydearie says:

    Zaman bila barang semua naik, haruslah cuba segala petua tradisional yang ada ni. Jimat sikit kos.

  10. okje says:

    Tak pernah try… daun lidah buaya ada kat depan tu boleh gak buat sambil bersantai ptg ptg tu yek hehe….sambil mamai hehe

  11. Ain says:

    Satu info yang sangat berguna.tq


Leave a Reply

Current day month ye@r *