You are currently browsing the archives for the Aktiviti category.

instagram

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

Archive for the ‘Aktiviti’ Category

 

Assalamualaikum…semua…

Dah lama saya tak bersiaran…

Hari ni excited nak share dengan ulllsss

Apa yang I gunakan atau cara hilangkan senggugut dengan cepat & mudah  setiap bulan..

Biasala kita kan pompuan..

Memang tetiap bulan kunjung tiba…

Kekadang kita akan alami period pain…

Lepastu mulala kita telan painkiller..kan

Tapi sebenarnya tak berapa elok uuoollss…

Untuk kita makan dalam jangkamasa panjang…

kekadang..

I akan gunakan hot water bag untuk tuam pada perut..

Kadang x lega jugak dan ambik masa nak tuam apabagai..

Dah tak boleh buat kerja lain…asik baring tuam perut jerkan..

Bila sakit jer I selalu mengadu kat my husband…

Apalagi…tup tup

2…3…hari kemudian

Parcel sampai..

Yeaaayyyy husband I belikan

EmrysHome Flexwarm Menstrual Pain Relief1 cara hilangkan senggugut dengan cepat & mudah I EmrysHome & Flexwarm Menstrual Pain Relief Heat Belt

Menstrual Pain Relief Heat Belt (EmrysHome & Flexwarm)

Sekarang baru la best kita dah ada heat belt uoolllsss

Color pink lagi sweet sangat…

Yang pengting dia sangat praktikal tau!

Cantik Bergaya i boleh  bawak  bersama di tempat kerja

atau memakainya semasa travel.

 

Senang dah mudah nak guna…

Dibuat  dengan pad terapi haba

pemanasan dalam dan penembusan inframerah

ia berfungsi secara senyap-senyap.

Pakai jer dia tak menghalang kita dari beraktiviti..

Haa gitu…

ia berfungsi dengan kemas di bawah pakaian kita

tanpa mendedahkan benjolan atau nampak pelik pada kita…

sebab ianya  stretched to fit the natural curves pada body kita..

ia akan akan melekap pada body kita takder la kita nak betulkan banyak kali kan…

Teknologi pemanasan inframerah  boleh menggalakkan peredaran darah dan metabolisme perut,

Dan yang penting dapat melegakan period pain i…

 

Terbaik sangat…

 

Ianya sangat selesa and I tak der la nak baring  sepanjang masa…

Pakai jer Menstrual Pain Relief Heat Belt ni..

Dan uoollss boleh buat kerja macam biasa….yihaaa

Sangat sesuai denagan I yang super duper busy ni..

Dan yang penting kita boleh guna walopon kat mana mana sahaja…

Kita  boleh memakainya semasa musim panas atau  musim sejuk,

EmrysHome Flexwarm Menstrual Pain Relief cara hilangkan senggugut dengan cepat & mudah I EmrysHome & Flexwarm Menstrual Pain Relief Heat Belt

 

(ni i pakai kat luar nak tunjuk kat uolllssss…tau)

 

selain tu jugak

Ia juga boleh digunakan untuk memanaskan badan dan selesa semasa musim sejuk.

Memang sesuai sangat bila bawak travel kan…

Dengan hanya Kawalan satu butang mudah, perlahan-lahan tekan untuk menukar tahap pemanasan,

Julat suhu yang luas dari 37 ℃ -65 ℃ / 98.6 ℉ -149 ℉.

Kita boleh pilih jumlah sebenar haba yang dikehendaki untuk keselesaan kita,

Panaskan dalam sekejap dan tahan panas yang konsisten untuk memberikan kelegaan kesakitan yang cepat kepada kekejangan haid.

Menstrual Pain Relief Heat Belt cara hilangkan senggugut dengan cepat & mudah I EmrysHome & Flexwarm Menstrual Pain Relief Heat Belt

Dan rasai  dan nikmati kehangatan terus rasa lega period pain I tau…

Dengan perlindungan DuPont LYCRA

Dan ianya Boleh dibasuh dan dilipat

Kita boleh mencuci seluruh pad dalam air sabun ringan.

 

Ianya  boleh dicaj dengan Portable Power Bank, USB Wall Charger, Laptop dan Pengecas Kereta Datang dengan kabel USB dan bank kuasa 5000mah Flexwarm,

yang boleh digunakan sekurang-kurangnya 8 jam.

simpan satu di dalam beg anda, di mana sahaja anda berada, anda boleh melegakan  period pain Bestkan

Sekarang iooollsss is happy..

Dengan adanya  Menstrual Pain Relief Heat Belt (EmrysHome & Flexwarm)

Peneman setia walau dimana berada haaa gituuu..

 

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

TERIMA KASIH Menstrual Pain Relief Heat Belt (EmrysHome & Flexwarm)

Kerana telah melegakan masalah period pain I.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Dan untuk maklumat Lanjut sila ke :

Website : www.emryshome.com

FACEBOOK: https://www.facebook.com/emryshome/

EmrysHome & Flexwarm Menstrual Pain Relief Heat Belt; EmrysHome & Flexwarm Therapy Menstrual Cramp Warming Belt.

Gynecology, Female, Women, Girl, Mum, EmrysHome & Flexwarm,

Menstrual Pain, Period, Gift, Birthday Gift, Present, Uterus, 暖宫带, Heat Belt, Warming Belt

hi semua kesayangan

hari ni i nak share rahsia rambut cantik  menawan dengan berhijab

hamboi kemain kan….lo 4 Rahsia rambut cantik menawan dengan rangkaian  LOreal Paris Extraordinary Clay

 

I  mula jatuh cinta dengan shampoo sejak mula-mula try shampoo  L’Oréal ni.

haaa ni dia rangkaian penjagaan rambut saya

1. ELSEVE Extraordinary Clay Shampoo
2.ELSEVE Extraordinary Clay Conditioner
3.ELSEVE Extraordinary Clay Scalp Treatment

serius best tau….

sesuai sangat dengan i yang berhijab…

biasanya kulit kepala saya macam berminyak n gatal dan rambut ni kemain kering…

bila dah try ELSEVE Extraordinary clay hair range ni …luckily its solve my hair problem..

ia membuatkan rambut i ni sihat dan fresh all day…no more oil n gatal2 kepala nih..

L’Oreal Extraordinary Clay Haircare dapat menyerap minyak sehingga ke akar  akar rambut

dan membuatkan rambut kita segar dan bersih

rangkaian  L’Oreal Paris Extraordinary Clay

  • ELSEVE Extraordinary Clay Shampoo – pembersihan dengan syampu ia dapat menyerap lebihan minyak daripada kulit kepala.
  • ELSEVE Extraordinary Clay Conditioner –  perapi untuk rambut yang lembut,licin dan mudah diurus
  • ELSEVE Extraordinary Clay Scalp Treatment  untuk  rawatan dan membuatkan rambut segar sepanjang hari.

I  gunakan setiap hari hasilnya  rambut  segar, sihat bersinar, lebih licin, lembut dan yang paling penting mudah diuruskan…

walaupun berhijab rambut i segar berterusan sehingga 72 jam gitu…

 

 

 

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

TERIMA KASIH 

L’Oréal Paris

rangkaian  L’Oreal Paris Extraordinary Clay

membuatkan  rambut I cantik menawan

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Dan untuk maklumat Lanjut sila ke :

WEBSITE : https://www.lorealparis.com.my/

FACEBOOK: https://www.facebook.com/lorealparismalaysia


Hiii,,,

kali ni i nak share ngan uolllss

tempat facial paling best di Puchong…

Haritu i berkesempatan buat facial

di Aveniss Esthetics de Beaute, bandar puteri puchong

j6 Aveniss Esthetics de Beaute  I Tempat facial best di bandar puteri puchong

ni first time nak try kat sini…

dengarnya tempat ni memang terbaik untuk buat facial…

jom kita try…

hehe

 

sampai di sini i  disambut mesra oleh seorang Beautician…

kemudian saya dibawa ke bilik consultation..

untuk mengisi borang  supaya senang dieorang mengenalpasti permasalahan kulit i…

j8 Aveniss Esthetics de Beaute  I Tempat facial best di bandar puteri puchong

sesambil isi borang i dihidangkan dengan herbal tea….

j1 Aveniss Esthetics de Beaute  I Tempat facial best di bandar puteri puchong

serius sedap…2 cawan i minum tau….j2 Aveniss Esthetics de Beaute  I Tempat facial best di bandar puteri puchong

encik huzband pun dapat minum jugak

nampak licin dah…hehe..

herbal tea bagus untuk kecantikan dan kesihatan…

erm best2…

nanti boleh diamalkan…yer

setelah consult untuk kenalpasti kulit i nih..

beautician bagitau kulit saya terlampau kering dan dibahagian hidung banyak whitehead..

kat hidung ni memang degil whitehead ni tau…

geram

oleh itu..

dia sarankan saya buat facial Hydrasence Treatment..

Rawatan facial yang sesuai dengan jenis kulit kita sangat penting tau supaya masalah pada kulit kita dapat diatasi…

facial Hydrasence Treatment  fungsinya adalah untuk membuat kulit saya lebih bersih dan lebih lembap dan segar…

j9 Aveniss Esthetics de Beaute  I Tempat facial best di bandar puteri puchong

ni bilik facial…

ruangan kat sini cukup selesa..

dengan deko yang simple dan menarik…

best sangat…

tenang…

j3 Aveniss Esthetics de Beaute  I Tempat facial best di bandar puteri puchong

display pun cantik..ni antara produk yang ada disini..

j5 Aveniss Esthetics de Beaute  I Tempat facial best di bandar puteri puchong

Pssstttt : ni produk yang digunakan untuk facial saya tadi…

j4 Aveniss Esthetics de Beaute  I Tempat facial best di bandar puteri puchong

sebelum facial kena rendam kaki dulu.. mini foot spa gitu…

best katanya bagus untuk hilangkan stress dan n juga  Mengawal Tekanan Darah selain itu ianya bugus untuk detox..

minah Aveniss Esthetics de Beaute  I Tempat facial best di bandar puteri puchong

sesi rawatan dimulakan dengan urutan lembut dibahu best sangat tau uolllss

pandai la beautician ni…serius…

kemudian..

barula mulakan dengan membersihkan muka untuk menanggalkan dan mencuci kesan solekan dan kotoran pada kulit..

setelah wajah dibersihkan secara menyeluruh

proses pengewapan pulak yer..

semasa pengewapan semasa pori kulit   terbuka,

light extraction dilakukan untuk mengelurkan whitehead yang kemain subur  terutama di area hidung i tu…

Sakit?  sikit jer  takderla nak menjerit bagai kan.

ha…bila dah siap pori bersih semua..

uoolls boleh suggest kalo taknak extraction  tapi i ok jer…best

✿ lepastu  letak toner…

ni part paling best  pakai mask pada wajah  mask ni sejuk & rasa fresh sangat…sesambil tu Dapatlah  lelapkan mata dalam 10-15 minit.

dan kemudian apply moisturizer dan sunblock..

Masa yang ditunggu-tunggu – Urutan wajah, leher dan bahu best….

Tadaaa….dah siap…

muka i fefiling glowing best….

tu i just apply lipstik jer…

j7 Aveniss Esthetics de Beaute  I Tempat facial best di bandar puteri puchong

Rawatan Facial ini mengambil masa 2 jam  dan berharga RM199

sekarang ada promo rm 99.00 jer uollls


♥♥

TERIMA KASIH Aveniss Esthetics de Beaute atas layanan yang terbaik yang  diberikan yer..lain kali i nak datang lagi..
tak lupa beautician yang super comel banyak berikan saya tip untuk penjagaan kulit….
♥♥
Dan untuk maklumat Lanjut sila ke :
Cawangan :
bandar puteri Puchong, Kota Kemuning, Klang, , Taipan
pixel Aveniss Esthetics de Beaute  I Tempat facial best di bandar puteri puchong