You are currently browsing the archives for the Aktiviti category.

instagram

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

Archive for the ‘Aktiviti’ Category


Hiii,,,

kali ni i nak share ngan uolllss

tempat facial paling best di Puchong…

Haritu i berkesempatan buat facial

di Aveniss Esthetics de Beaute, bandar puteri puchong

j6 Aveniss Esthetics de Beaute  I Tempat facial best di bandar puteri puchong

ni first time nak try kat sini…

dengarnya tempat ni memang terbaik untuk buat facial…

jom kita try…

hehe

 

sampai di sini i  disambut mesra oleh seorang Beautician…

kemudian saya dibawa ke bilik consultation..

untuk mengisi borang  supaya senang dieorang mengenalpasti permasalahan kulit i…

j8 Aveniss Esthetics de Beaute  I Tempat facial best di bandar puteri puchong

sesambil isi borang i dihidangkan dengan herbal tea….

j1 Aveniss Esthetics de Beaute  I Tempat facial best di bandar puteri puchong

serius sedap…2 cawan i minum tau….j2 Aveniss Esthetics de Beaute  I Tempat facial best di bandar puteri puchong

encik huzband pun dapat minum jugak

nampak licin dah…hehe..

herbal tea bagus untuk kecantikan dan kesihatan…

erm best2…

nanti boleh diamalkan…yer

setelah consult untuk kenalpasti kulit i nih..

beautician bagitau kulit saya terlampau kering dan dibahagian hidung banyak whitehead..

kat hidung ni memang degil whitehead ni tau…

geram

oleh itu..

dia sarankan saya buat facial Hydrasence Treatment..

Rawatan facial yang sesuai dengan jenis kulit kita sangat penting tau supaya masalah pada kulit kita dapat diatasi…

facial Hydrasence Treatment  fungsinya adalah untuk membuat kulit saya lebih bersih dan lebih lembap dan segar…

j9 Aveniss Esthetics de Beaute  I Tempat facial best di bandar puteri puchong

ni bilik facial…

ruangan kat sini cukup selesa..

dengan deko yang simple dan menarik…

best sangat…

tenang…

j3 Aveniss Esthetics de Beaute  I Tempat facial best di bandar puteri puchong

display pun cantik..ni antara produk yang ada disini..

j5 Aveniss Esthetics de Beaute  I Tempat facial best di bandar puteri puchong

Pssstttt : ni produk yang digunakan untuk facial saya tadi…

j4 Aveniss Esthetics de Beaute  I Tempat facial best di bandar puteri puchong

sebelum facial kena rendam kaki dulu.. mini foot spa gitu…

best katanya bagus untuk hilangkan stress dan n juga  Mengawal Tekanan Darah selain itu ianya bugus untuk detox..

minah Aveniss Esthetics de Beaute  I Tempat facial best di bandar puteri puchong

sesi rawatan dimulakan dengan urutan lembut dibahu best sangat tau uolllss

pandai la beautician ni…serius…

kemudian..

barula mulakan dengan membersihkan muka untuk menanggalkan dan mencuci kesan solekan dan kotoran pada kulit..

setelah wajah dibersihkan secara menyeluruh

proses pengewapan pulak yer..

semasa pengewapan semasa pori kulit   terbuka,

light extraction dilakukan untuk mengelurkan whitehead yang kemain subur  terutama di area hidung i tu…

Sakit?  sikit jer  takderla nak menjerit bagai kan.

ha…bila dah siap pori bersih semua..

uoolls boleh suggest kalo taknak extraction  tapi i ok jer…best

✿ lepastu  letak toner…

ni part paling best  pakai mask pada wajah  mask ni sejuk & rasa fresh sangat…sesambil tu Dapatlah  lelapkan mata dalam 10-15 minit.

dan kemudian apply moisturizer dan sunblock..

Masa yang ditunggu-tunggu – Urutan wajah, leher dan bahu best….

Tadaaa….dah siap…

muka i fefiling glowing best….

tu i just apply lipstik jer…

j7 Aveniss Esthetics de Beaute  I Tempat facial best di bandar puteri puchong

Rawatan Facial ini mengambil masa 2 jam  dan berharga RM199

sekarang ada promo rm 99.00 jer uollls


♥♥

TERIMA KASIH Aveniss Esthetics de Beaute atas layanan yang terbaik yang  diberikan yer..lain kali i nak datang lagi..
tak lupa beautician yang super comel banyak berikan saya tip untuk penjagaan kulit….
♥♥
Dan untuk maklumat Lanjut sila ke :
Cawangan :
bandar puteri Puchong, Kota Kemuning, Klang, , Taipan

hi….adik maneh…

dah lama tak bercerita pasal adik ni…

kesayangan dia nih…

adikku sayang anak perempuan kesayanganku

 

dah besar anak mummy nih…

dah standard 4 dah…

dah pandai bebel…

suka usik abngnya…

semua nak macam mummy…

suka melaram dah sekarang….

kalo nak jalan2 dia yang pilih baju beg kasut semua…

alahai…

 

 

 

Sawadikap uoollss…

ewah kemain kan bersawadikap bagai hahah…

bukan apa mood travel kini kembali ha gituhhhh…

Semalam pergi makan-makan dengan my lovely hubby n my family….

biasala makanan kegemaran kami yang sentiasa jadi pilihan mestilah restoran thai…tapikan makan kat sini tak powerrr,,,, uolllsss

Teringin la nak pi makan kat Thailand sedapnyer wallah sangat….

11345804985 a46ffd9861 o Sawadikap!! I Teringin la nak pi makan kat Thailand

ha tengok gambo tu pun dah telan ailio acaner…

Teringat pulut manga yang mengiurkan,,lutching,laksa thai, ayam n udang goring panas panas bikun leleh ailio uoollss…

tau tak 1 st time I and family pergi sana kemain menternak lemak semua benda makan wow sangat…

eh buah2 nya fresh..food presentation jangan cakapla kan…ko ghaser cam nak makan semua…haha

Kalo pergi sana jangan nak gatal2 diet haha…disana masa untuk makan syurga makanan uoollsss..

11345879266 6e3d508ac0 o Sawadikap!! I Teringin la nak pi makan kat Thailand

Ehem..ehem…ni yang terpikir nak gi sana ni hehe…

apakata kita pi Bangkok ker,,hatnyai ker…eh memana jerla apalagi tu i type Bangkok hotel booking

bab-bab mencari tempat tidur ni ioollss ni cerewet sikit hehe…

sebabnya bukan apa kalau nak jalan-jalan kat mana-mana pun..

mesti tempat tidur yang selesa betul tak…lagi..lagi bila pergi ngan famili kan..

best dan murah dan berbaloi untuk kita kannn

 

Haaa, dah alang-alang book hotel kan..

Jangan la lupa carik tiket penerbangan pulak kan…

Takkan nak carik hotel je kan hehe, tiket flight takder…

 

Kang lain pulak  cerita dia, hotel dah bayo semua full pakej takdek tiket flight pulak kang memasal… Duit yang kite bayo tu tak memasal totally burn hangus itam legam haha…

11345907414 85911ec854 o Sawadikap!! I Teringin la nak pi makan kat Thailand

hamboi tengok makan tu cam lambai-lambai ioollss nak pi sana

So, apa lagi.. search lah kan kot2 ade flight murah-murah kan…

Guess what guys?? I ternampak ade satu promo kat iklan youtube ni ha…

“Book Now or it will slowly say goodbye to you”. apalagi terus rasa macam wowwww…

Ni nak kena bukak ni… i pun bukak la baiyoke sky online ni haa… ingatkan die nok tunjuk harga murah2 flight nak ke Bangkok la kan…

Rupenye2 diorg tengah buat offer, dok promo harga tiket dgn bilik hotel skali.. Kirenye mase bayo nanti harga tu dah termasuk skali harga tiket dgn bilik hotel… wowww sangat kan

Terus la ioollsss buat calculation la kan, ok ke tak…  Alhamdulillah, yang dua harga  skali bayo ni lagi jimat banyokkk.. i pun terus lah book baiyoke sky online.. Alhamdulillah semuanya kire dah dikire terbaikla… Dapat buat penjimatan kos perbelanjaan travel ke Bangkok dengan harga yang sangat berbaloi-baloi sangat.. Hehe.. Bila kta bijak berbelanja selalunye dia akn dpt menjimatkan sehingga hampr 50% tau..  Dapatkan informasi sehabis baik tempat yang kita nak tuj tu sebelum kte berangkat ke destinasi yang kita inginkan.

Jadi, ape yg korang tunggu lagi???? Cepat2 grab sebelum semuanya dilicinkan tauu.. Kompem, diorang pun tak sabar nak tengok gaya dan respons setiap kali jumpe mereka yang berkaitan. So, guysssss… jangan tunggu lama2, nanti diambil orang… hehehe.. Pesanan penaja, “Dah sampai sana, tu, jangan lupe lantak semua food Thai tau. Yang kat sini, semua hok fresh sokmo belaka, rugi tak join makan skali k? “ jangan lupa selpie seketul dua…haha

 

 

pixel Sawadikap!! I Teringin la nak pi makan kat Thailand