You are currently browsing the archives for the Aktiviti category.

instagram

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

Archive for the ‘Aktiviti’ Category

hi….adik maneh…

dah lama tak bercerita pasal adik ni…

kesayangan dia nih…

adikku sayang anak perempuan kesayanganku

 

dah besar anak mummy nih…

dah standard 4 dah…

dah pandai bebel…

suka usik abngnya…

semua nak macam mummy…

suka melaram dah sekarang….

kalo nak jalan2 dia yang pilih baju beg kasut semua…

alahai…

 

 

 

Sawadikap uoollss…

ewah kemain kan bersawadikap bagai hahah…

bukan apa mood travel kini kembali ha gituhhhh…

Semalam pergi makan-makan dengan my lovely hubby n my family….

biasala makanan kegemaran kami yang sentiasa jadi pilihan mestilah restoran thai…tapikan makan kat sini tak powerrr,,,, uolllsss

Teringin la nak pi makan kat Thailand sedapnyer wallah sangat….

11345804985 a46ffd9861 o Sawadikap!! I Teringin la nak pi makan kat Thailand

ha tengok gambo tu pun dah telan ailio acaner…

Teringat pulut manga yang mengiurkan,,lutching,laksa thai, ayam n udang goring panas panas bikun leleh ailio uoollss…

tau tak 1 st time I and family pergi sana kemain menternak lemak semua benda makan wow sangat…

eh buah2 nya fresh..food presentation jangan cakapla kan…ko ghaser cam nak makan semua…haha

Kalo pergi sana jangan nak gatal2 diet haha…disana masa untuk makan syurga makanan uoollsss..

11345879266 6e3d508ac0 o Sawadikap!! I Teringin la nak pi makan kat Thailand

Ehem..ehem…ni yang terpikir nak gi sana ni hehe…

apakata kita pi Bangkok ker,,hatnyai ker…eh memana jerla apalagi tu i type Bangkok hotel booking

bab-bab mencari tempat tidur ni ioollss ni cerewet sikit hehe…

sebabnya bukan apa kalau nak jalan-jalan kat mana-mana pun..

mesti tempat tidur yang selesa betul tak…lagi..lagi bila pergi ngan famili kan..

best dan murah dan berbaloi untuk kita kannn

 

Haaa, dah alang-alang book hotel kan..

Jangan la lupa carik tiket penerbangan pulak kan…

Takkan nak carik hotel je kan hehe, tiket flight takder…

 

Kang lain pulak  cerita dia, hotel dah bayo semua full pakej takdek tiket flight pulak kang memasal… Duit yang kite bayo tu tak memasal totally burn hangus itam legam haha…

11345907414 85911ec854 o Sawadikap!! I Teringin la nak pi makan kat Thailand

hamboi tengok makan tu cam lambai-lambai ioollss nak pi sana

So, apa lagi.. search lah kan kot2 ade flight murah-murah kan…

Guess what guys?? I ternampak ade satu promo kat iklan youtube ni ha…

“Book Now or it will slowly say goodbye to you”. apalagi terus rasa macam wowwww…

Ni nak kena bukak ni… i pun bukak la baiyoke sky online ni haa… ingatkan die nok tunjuk harga murah2 flight nak ke Bangkok la kan…

Rupenye2 diorg tengah buat offer, dok promo harga tiket dgn bilik hotel skali.. Kirenye mase bayo nanti harga tu dah termasuk skali harga tiket dgn bilik hotel… wowww sangat kan

Terus la ioollsss buat calculation la kan, ok ke tak…  Alhamdulillah, yang dua harga  skali bayo ni lagi jimat banyokkk.. i pun terus lah book baiyoke sky online.. Alhamdulillah semuanya kire dah dikire terbaikla… Dapat buat penjimatan kos perbelanjaan travel ke Bangkok dengan harga yang sangat berbaloi-baloi sangat.. Hehe.. Bila kta bijak berbelanja selalunye dia akn dpt menjimatkan sehingga hampr 50% tau..  Dapatkan informasi sehabis baik tempat yang kita nak tuj tu sebelum kte berangkat ke destinasi yang kita inginkan.

Jadi, ape yg korang tunggu lagi???? Cepat2 grab sebelum semuanya dilicinkan tauu.. Kompem, diorang pun tak sabar nak tengok gaya dan respons setiap kali jumpe mereka yang berkaitan. So, guysssss… jangan tunggu lama2, nanti diambil orang… hehehe.. Pesanan penaja, “Dah sampai sana, tu, jangan lupe lantak semua food Thai tau. Yang kat sini, semua hok fresh sokmo belaka, rugi tak join makan skali k? “ jangan lupa selpie seketul dua…haha

 

 

 

salam uoollsss

hari ni kakak kakak nak share petua….cara melembutkan daging…

sebab semalam kakak masak daging borak-borak dengan mak dia duk bercerita cara dia  dan petua melembutkan daging Lembutkan Daging Agar daging dan Cepat Empuk haa gitu….

1. kita boleh gunakan beberapa helai daun nangka  dengan merebus ke dalam  rebusan daging.(keringkan getahnya dulu sebelum rebus bersama daging)

2. Selain itu, kita juga boleh gunakan beberapa tangkai daun betik ke dalam rebusan daging dan kita boleh jugak gunakan betik muda kupas n buang biji kemudian boleh masukkan dalam  mana-mana masakan  daging yer..

3. Rendamkan daging yang sudah dipotong dengan tepung gandum atau jagung untuk seketika sebelum memasak

4. kita juga boleh Gunakan  cuka makan ke dalam rebusan atau perap jer bersama daging beberapa jam sebelum nak masak daging.

5. Dan yang paling biasa saya guna sudu hehe senang…letak jer  dalam periuk tapi tula kekadang jadi kekadang liat jugak…hehe

haaa lagi satu mak kakak pesan cara potong pun kena betul  kena Melintang Urat untuk dapat  Daging Yang Lembut dan empuk gitu…

 

Selamat Mencuba

 

pixel petua Lembutkan Daging Agar I daging Cepat Empuk