You are currently browsing the archives for the Aktiviti category.

instagram

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

Archive for the ‘Aktiviti’ Category

 

salam uoollsss

hari ni kakak kakak nak share petua….cara melembutkan daging…

sebab semalam kakak masak daging borak-borak dengan mak dia duk bercerita cara dia  dan petua melembutkan daging Lembutkan Daging Agar daging dan Cepat Empuk haa gitu….

1. kita boleh gunakan beberapa helai daun nangka  dengan merebus ke dalam  rebusan daging.(keringkan getahnya dulu sebelum rebus bersama daging)

2. Selain itu, kita juga boleh gunakan beberapa tangkai daun betik ke dalam rebusan daging dan kita boleh jugak gunakan betik muda kupas n buang biji kemudian boleh masukkan dalam  mana-mana masakan  daging yer..

3. Rendamkan daging yang sudah dipotong dengan tepung gandum atau jagung untuk seketika sebelum memasak

4. kita juga boleh Gunakan  cuka makan ke dalam rebusan atau perap jer bersama daging beberapa jam sebelum nak masak daging.

5. Dan yang paling biasa saya guna sudu hehe senang…letak jer  dalam periuk tapi tula kekadang jadi kekadang liat jugak…hehe

haaa lagi satu mak kakak pesan cara potong pun kena betul  kena Melintang Urat untuk dapat  Daging Yang Lembut dan empuk gitu…

 

Selamat Mencuba

 

Hello pretty!!

kali ni i nak share my secret skin care…

bcoz ramai yang tanya ioolls pakai apa muka nampak gebu kan…

ewah perasan la kejap kan…

ok nak tau tak i pakai apa…

tadaaa

lo 1 Rahsia penjagaan kulit wajah berseri dan awet muda dengan loreal I I love Loreal paris Revitalift Range!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

disebabkan i ni fanatik dengan produk loreal….

bila dah 30an ni kulit dah mula ada line, wrinkles dan kulit dah tak firm macam muda-muda dulu

Loreal Revitalift ni lah penyelesaian…

kulit i bertambah glowing dan lebih firm rasa fresshh

Loreal Revitalift  ni memang sangat best dan dapat melambatkan key sign of aging kira awet muda lakan…tak gitu

selain daripada  tu…

Revitalift ni mengandungi ekstrak tanaman Cantella Asiatica atau pegaga yang sangat terkenal dengan penyembuhan luka

ok ni range yang i pakai
✿ 1. Revitalift Milky Foam ni sangat lembut Instantly removes my makeup, dan kulit terasa sangat bersih dari kesan mekap mahupun minyak…
✿ 2. Revitalift Centella Micro-Essence Water

Untitled 1 Rahsia penjagaan kulit wajah berseri dan awet muda dengan loreal I I love Loreal paris Revitalift Range!!!

Revitalift Centella Micro-Essence Water  is the best essence yang saya pernah guna.

ia dapat Melembapkan kulit dan menganjalkan kulit muka saya

dan dapat menjana sel kulit dan menegangkan serta menganjalkan kulit tau kulit rasa glowing bersinar2 gitu…

Selepas guna uoollss akan rasa kulit akan  lebih lembut dan licin. kulit rasa Hydrate dengan cepat.

Memang tersangat best la loreal paris revitalift centella water!

 

✿ 3. Revitalift Intense Essence

ini pun best sangat saya pakai tiap pagi dan malam hasilnya memang terbaik kulit rasa smooth  dak kelihatan lebih cerah kemanapun saya bawak tau…

sayang betul ni memang wajib ada…

Untitled 11 Rahsia penjagaan kulit wajah berseri dan awet muda dengan loreal I I love Loreal paris Revitalift Range!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

✿ 4. Revitalift Day Creamni memang best   cepat meresap dan tak berminyak langsung senang sangat nak apply bila kita nak mekap senang jer nak apply siap ada spf lagi tau

cara pakai sangat mudah just take smaall amout kat tangan and gunaka jari apply dikawan dahi cheeks and nect pat secara lembut diselurh wajah yer pakai pada waktu pagi yer selepas toner & essence

✿ 5. Revitalift Night Cream sangat membantu dalam menurangkan kedutan dan menganjalkan kulit i suggest sangat pakai ni best cara pakai sama dengan day cream cuma ianya pakai waktu malam hehe

lo7 Rahsia penjagaan kulit wajah berseri dan awet muda dengan loreal I I love Loreal paris Revitalift Range!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

\

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Semenejak pakai Loreal Revitalift kulit saya dah tak kusam ndan rasa lembut dan licin…

Kulit lebih segar, kulit lebih cerah berseri dan sekata  kulit rasa lebih anjal dan saya sangat bersetuju kulit saya wrinkles berkurangan

happy betul rasa tau…

 

I sangat Suggest tau pakai Loreal  Revitalift Range ni tau…

 

 

 

Waaa best ni uoolllssss…

Untitled 1 Jom! ke Malaysia Halal Expo 2019

Kementerian Pembangunan Usahawan (MED) dengan kerjasama SME Corp. Malaysia akan mengadakan Malaysia Halal Expo 2019 pada 24 hingga 26 Januari di KL Convention Centre.

kalau uollss nak tau Malaysia Halal Expo 2019  buat  julung kali diadakan tau, ini dapat membuka ruang dan peluang kepada usahawan untuk memperluaskan dan  memasarkan produk Halal sempena sukan Olimpik 2020 di Jepun nanti.

Kita sebagai pengunjung semestinya bertuah betul dapat menyertai sekaligus membeli produk2 halal tempatan kan….Usahawan pulak jangan lupa yer disini lah peluang uoooolll mempamerkan serta memasarkan produk dan perkhidmatan sekaligus dapat melebarkan sayap ke Jepun!….. untungkan…

Terdapat lebih daripada 300 booth usahawan akan mempamerkan dan memasarkan produk dan perkhidmatan halal masing masing oleh usahawan yang Export Ready yang terdiri daripada pelbagai kluster iaitu  bahan ramuan , makanan dan minuman pemproses , komestik , penjagaan diri dan farmaseutikal , logistik dan bioteknologi.

 Jom! ke Malaysia Halal Expo 2019

 Jom! ke Malaysia Halal Expo 2019

50231555 294389171277397 4778194306991128576 o Jom! ke Malaysia Halal Expo 2019

50342172 294472427935738 8554526224481779712 o Jom! ke Malaysia Halal Expo 2019

uoooll boleh tengok senarai penuh kat SINI !

Hebatkan….semua pun ada kakak teruja nak shoping2-shoping  kosmetik tu macam best..makanan tu pun menarik memacam ada tu …eh semua lah best ni yang tak sabar ..

Bukan sahaja  terdapat booth, Malaysia Halal Expo 2019 ni akan  dimeriahkan dengan pengisian pelbagai program dan aktiviti menarik tau!! seperti program bual bicara bersama usahawan berjaya termasuklah selebriti seperti :

 

Dxa 5mvVYAAb7nY Jom! ke Malaysia Halal Expo 2019
DxK 7pnVAAAtT7i Jom! ke Malaysia Halal Expo 2019
 Jom! ke Malaysia Halal Expo 2019
 Jom! ke Malaysia Halal Expo 2019

✿  Sesi singgah santai bersama selebriti terkenal yang tidak asing lagi iaitu Fara Fauzana dan Faizal Ismail nantikan yer…dan juga penglibatan pelbagai agensi SME Bank Berhad, EXIM Bank, Matrade, Federation of Malaysian Freight Forwarders dan lain.

Untitled 13 Jom! ke Malaysia Halal Expo 2019

Disamping itu juga ada sesi business matching dengan beberapa syarikat dari negara Jepun dan Majlis Penganugerahan Islamic Innovation Challenge (IIC)Award iaitu penganugerahan kepada PKS yang berinovasi dalam industri halal korang boleh tengok di SINI untuk maklumat lengkap

So jangan lupa yer uooollsss 24 hingga 26 Januari,2019!  Jom kita sama-sama memeriahkan Malaysia Halal Expo 2019 ….Dan bagi para usahawan dan yang berminat nak jadi usahawan , jangan lepaskan peluang keemasan ini !Cepat tanda kat kalender memasing datang reramai di KL Convention Centre yerr …

* Masuk adalah PERCUMA yer !

Datanglah  beramai ramai  bersama  kita menyokong produk tempatan yang berstatus HALAL !

Info Malaysia Halal Expo 2019 :
Lokasi : Kuala Lumpur Convention Centre
Tarikh :  24-26 Jan 2019
Masa : 10 pagi – 6 petang
Untuk maklumat lanjut  :

 

pixel Jom! ke Malaysia Halal Expo 2019