You are currently browsing the archives for the hidangan sedap category.

instagram

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

Archive for the ‘hidangan sedap’ Category

Hari tu sis pergi sabah ..

Sarapan…sebelum balik kk..

singgahla kat sebuah warung kat kundasang

boleh terlupa snap gambar kedai huhu..

kedai dia biasa jer tepi jalan jer…

Kiteorang tak tau mana tempat makan best di kundasan so kita main berhenti jer..

Sayala main oder jer tengok nama mee konlo cam pelik..

so kita try…mee kolok or mee konlo  sama jerke ek…

ni la rupanya…

c70bb26ccdd9d579b013212ff47064b0 mee kolok sedap I mee konlo di kundasang sabah

mee dia lembut dan sangat sedap

ada pulak hirisan ayam yang ala2 rangup..

ditambah pulak dengan sup wallah sangat…

ni sambil taip sambil telan ailio …

 

 

Ni kisah sabtu….

Pepagi lagi En daddy dah kejut..pukul 6 gitu…

dah tarik kaki mak hencik suh bangun awai…

haihhh baru kul 6…

biasakan kui 6.30 baru bangun..

katanyer nak pi renew passport katanyer 2 minggu lagi dah nak mati…

ingat bulan sebelas nih nak jalan-jalan bali…tak pun krabi….**makhencikdahtaksabonakbercooti

kul 8 dah tercegat kat UTC Ipoh ..kat imigresen.

best kat UTC Ipoh ni pejabat imigresen bukak sabtu ahad 8.30 sampai kul 10 malam..Terbaiklah..

sebab sampai awal..

makanya…

kita pi sarapan dulu…

seperti biasa kita sarapan pagi di ipoh ni mestila makan mee kicap

Restoran Daud Mat Jasak  yang glamer dengan  mee kari yang  terbaik di Ipoh

abang uwais suka nooo makan mee kicap kat sini sama cam daddy

& mummy ngan adik suka kuey teow kicap mabeless sangat rasa dia….

15330615910 1ff71a23d2 o sarapan pagi di ipoh | Restoran Daud Mat Jasak

Dari UTC tu kita orang jalan kaki jek…

dan sempat lagi bergambo….hehe

15517361745 5687f580eb o sarapan pagi di ipoh | Restoran Daud Mat Jasak

kita order air dulu yek…pepagi minum ais baguskan…hehe

15516962692 11d28f18a2 o sarapan pagi di ipoh | Restoran Daud Mat Jasak

makhencik minum teh oooo ais…

sedapnyer minum ais…*heccchummmm

15330693658 4e2893dec7 o sarapan pagi di ipoh | Restoran Daud Mat Jasak

adik minum milo suam…gaya tu yang penting…

minum air banyak makannyer sikit…

******

makanan udah sampai…

jom kita makan..

15516962302 88b628fa2e o sarapan pagi di ipoh | Restoran Daud Mat Jasak

ok itu adalah menu saya…kuew teaw kicap 

15516962502 a27e39df52 o sarapan pagi di ipoh | Restoran Daud Mat Jasak

kuah kari….

15494183896 130c97facf o sarapan pagi di ipoh | Restoran Daud Mat Jasak

isinyer tu saya letak fishball..tahu inti n satu lagi tuh ada sengkuang amboi sedapnyer….

menjejer airlio sambil menaip kekdahnyer..

15330695638 99ed04e2c3 o sarapan pagi di ipoh | Restoran Daud Mat Jasak

bismillah dulu yer bang…dak abang memang suka sangat nih…nengok happy sangat la tu…

lepastu habis comot baju…

*******

Lepas makan terus pi UTC lelaju jalan kot ramai orang…

sampai2 tunggur giliran ukur tinggi adik abang…

yang paling best bila sampai kat kaunter…

Daddy amik gambo segala…

tup2 kiteorang punya passport tamat bulan 10 taun depan…

haihhhhh..

penat bangun pepagi….adoi la..await la daddy nih…

Takperla….janji dapat makan mee kicap mee kicap mat jasak & dan jenjalan pepagi kat Ipoh ni…hehe

 

 

Assalamualaikum uolllsssss…

slamat petang…dah petang ek…kejap jek masa berlalu…

hari duk opis la kiter tak balik perak…

bercoooti di KL gitu…

entry ni patut semalam di upkan tapi biasala mak hencik skarang ni ada penyakit malas berpanjangan….

heharap cepat lak sembuh hehe..

gambo kemain melambak nak dientrykan nak resize tu yang agak lembssss….

ok la meh2 kita cerita pasal makan jerla yek…hehe

Haritu makteh & maksu Mai umah…

cam biasala aktiviti kiteorang makan2 la yek apalagi kannnnnn…

memang kalo dierang mai sini..

memang selalu makan 2 kat restoran nasi kandar ayam merah ipoh ni…

mebeless sangatkan rasanya…

pedas sedap eh memang memang letup2 lah rasanya..

Nasi Kandar Ayam merah ni memang glamer tau uollsss..

kalo pi ipoh tak singgah makan kat sini rugi tau….

14247082046 b2e6c38d32 o nasi kandar ayam merah ipoh | Nasi Ganja Ipoh

Perniagaan nasi kandar ayam merah

tidak mempunyai cawangan dimana-mana…

ha gitu kater ko…

kat sini jer ada….ipoh mali…maaa

oklah meh kita beratur…

kat sini kalo pi tengahari mau panjang melampo beraturnyer…

saya kalo mai sini…sorang que…biasa dedi la jadi mangsakan…

dia oder sesiap kat kiteorang dan kiteorang memasing carik meja…

kadang susah no nak carik meja…ramai nooo orang tambah kalo pi tengaharikan….

14268116562 885f9fc158 o nasi kandar ayam merah ipoh | Nasi Ganja Ipoh

muka lapo nunggu makanan…

abang uwais siap nguap lagi…

ngantuk ker bang oi….

14278016232 0ddf18a8aa o nasi kandar ayam merah ipoh | Nasi Ganja Ipoh

ok ni menu dia..

nyum2 telan ailio bila nengok nasi lauk ayam merah…

ada sambal kelapa warna ala2 oren gitu…tu ,

ada acar timun regukan pulak ngan telur masin…special sangat nih….

yummehhhh…

kiteorang berempat mr dedi ..mak teh moksu…makan menu yang sama…

air sirap….

Restoran ni memang famous ngan ayam merah yang super mencacos….

kuah hitam pedas dia pun sedap dan tak lupa kari ikan….

lauk pauk kat sini memang meriah udang sotong segala…huh…

memang rasa semua nak dimakan…

 14093409918 d7ac887d51 o nasi kandar ayam merah ipoh | Nasi Ganja Ipoh

ni menu abang…

adik sara mami dedi suap…

abang makan ikan ngan kari…

biasala abang kan tak suka ayam…

makan la ikan dia sensorang….

14083550958 16cb7bcef8 o nasi kandar ayam merah ipoh | Nasi Ganja Ipoh

pedas tahap leleh air mata…

peace yooooo…

14093444630 a243f7e376 o nasi kandar ayam merah ipoh | Nasi Ganja Ipoh

muka kekenyangan mok su..

lepas makan memasing muka merah haha…

makan tanpa bercakap….

sebab pedas kan….

14269779484 3f157e6e30 o nasi kandar ayam merah ipoh | Nasi Ganja Ipoh

budak kekenyangan….adik anjer-anjer walo pedas  tetap makan….

pedas cepat beso yer dik….hehe

14266880471 109b01d060 o nasi kandar ayam merah ipoh | Nasi Ganja Ipoh

dedua anak sudah kenyang..

mak pak nyer jugek hehe…

jom kita balik….

lokasi kedai nasi ganja ipoh

Yong Suan Coffee Shop,

Jln Yang Kalsom, 30250 Ipoh, Perak

koordinat: 4.592726,101.084644 (GPS)

pixel nasi kandar ayam merah ipoh | Nasi Ganja Ipoh