You are currently browsing the archives for the hidangan sedap category.

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

Archive for the ‘hidangan sedap’ Category

Ni kisah sabtu….

Pepagi lagi En daddy dah kejut..pukul 6 gitu…

dah tarik kaki mak hencik suh bangun awai…

haihhh baru kul 6…

biasakan kui 6.30 baru bangun..

katanyer nak pi renew passport katanyer 2 minggu lagi dah nak mati…

ingat bulan sebelas nih nak jalan-jalan bali…tak pun krabi….**makhencikdahtaksabonakbercooti

kul 8 dah tercegat kat UTC Ipoh ..kat imigresen.

best kat UTC Ipoh ni pejabat imigresen bukak sabtu ahad 8.30 sampai kul 10 malam..Terbaiklah..

sebab sampai awal..

makanya…

kita pi sarapan dulu…

seperti biasa kita sarapan pagi di ipoh ni mestila makan mee kicap

Restoran Daud Mat Jasak  yang glamer dengan  mee kari yang  terbaik di Ipoh

abang uwais suka nooo makan mee kicap kat sini sama cam daddy

& mummy ngan adik suka kuey teow kicap mabeless sangat rasa dia….

15330615910 1ff71a23d2 o sarapan pagi di ipoh | Restoran Daud Mat Jasak

Dari UTC tu kita orang jalan kaki jek…

dan sempat lagi bergambo….hehe

15517361745 5687f580eb o sarapan pagi di ipoh | Restoran Daud Mat Jasak

kita order air dulu yek…pepagi minum ais baguskan…hehe

15516962692 11d28f18a2 o sarapan pagi di ipoh | Restoran Daud Mat Jasak

makhencik minum teh oooo ais…

sedapnyer minum ais…*heccchummmm

15330693658 4e2893dec7 o sarapan pagi di ipoh | Restoran Daud Mat Jasak

adik minum milo suam…gaya tu yang penting…

minum air banyak makannyer sikit…

******

makanan udah sampai…

jom kita makan..

15516962302 88b628fa2e o sarapan pagi di ipoh | Restoran Daud Mat Jasak

ok itu adalah menu saya…kuew teaw kicap 

15516962502 a27e39df52 o sarapan pagi di ipoh | Restoran Daud Mat Jasak

kuah kari….

15494183896 130c97facf o sarapan pagi di ipoh | Restoran Daud Mat Jasak

isinyer tu saya letak fishball..tahu inti n satu lagi tuh ada sengkuang amboi sedapnyer….

menjejer airlio sambil menaip kekdahnyer..

15330695638 99ed04e2c3 o sarapan pagi di ipoh | Restoran Daud Mat Jasak

bismillah dulu yer bang…dak abang memang suka sangat nih…nengok happy sangat la tu…

lepastu habis comot baju…

*******

Lepas makan terus pi UTC lelaju jalan kot ramai orang…

sampai2 tunggur giliran ukur tinggi adik abang…

yang paling best bila sampai kat kaunter…

Daddy amik gambo segala…

tup2 kiteorang punya passport tamat bulan 10 taun depan…

haihhhhh..

penat bangun pepagi….adoi la..await la daddy nih…

Takperla….janji dapat makan mee kicap mee kicap mat jasak & dan jenjalan pepagi kat Ipoh ni…hehe

 

 

Assalamualaikum uolllsssss…

slamat petang…dah petang ek…kejap jek masa berlalu…

hari duk opis la kiter tak balik perak…

bercoooti di KL gitu…

entry ni patut semalam di upkan tapi biasala mak hencik skarang ni ada penyakit malas berpanjangan….

heharap cepat lak sembuh hehe..

gambo kemain melambak nak dientrykan nak resize tu yang agak lembssss….

ok la meh2 kita cerita pasal makan jerla yek…hehe

Haritu makteh & maksu Mai umah…

cam biasala aktiviti kiteorang makan2 la yek apalagi kannnnnn…

memang kalo dierang mai sini..

memang selalu makan 2 kat restoran nasi kandar ayam merah ipoh ni…

mebeless sangatkan rasanya…

pedas sedap eh memang memang letup2 lah rasanya..

Nasi Kandar Ayam merah ni memang glamer tau uollsss..

kalo pi ipoh tak singgah makan kat sini rugi tau….

14247082046 b2e6c38d32 o nasi kandar ayam merah ipoh | Nasi Ganja Ipoh

Perniagaan nasi kandar ayam merah

tidak mempunyai cawangan dimana-mana…

ha gitu kater ko…

kat sini jer ada….ipoh mali…maaa

oklah meh kita beratur…

kat sini kalo pi tengahari mau panjang melampo beraturnyer…

saya kalo mai sini…sorang que…biasa dedi la jadi mangsakan…

dia oder sesiap kat kiteorang dan kiteorang memasing carik meja…

kadang susah no nak carik meja…ramai nooo orang tambah kalo pi tengaharikan….

14268116562 885f9fc158 o nasi kandar ayam merah ipoh | Nasi Ganja Ipoh

muka lapo nunggu makanan…

abang uwais siap nguap lagi…

ngantuk ker bang oi….

14278016232 0ddf18a8aa o nasi kandar ayam merah ipoh | Nasi Ganja Ipoh

ok ni menu dia..

nyum2 telan ailio bila nengok nasi lauk ayam merah…

ada sambal kelapa warna ala2 oren gitu…tu ,

ada acar timun regukan pulak ngan telur masin…special sangat nih….

yummehhhh…

kiteorang berempat mr dedi ..mak teh moksu…makan menu yang sama…

air sirap….

Restoran ni memang famous ngan ayam merah yang super mencacos….

kuah hitam pedas dia pun sedap dan tak lupa kari ikan….

lauk pauk kat sini memang meriah udang sotong segala…huh…

memang rasa semua nak dimakan…

 14093409918 d7ac887d51 o nasi kandar ayam merah ipoh | Nasi Ganja Ipoh

ni menu abang…

adik sara mami dedi suap…

abang makan ikan ngan kari…

biasala abang kan tak suka ayam…

makan la ikan dia sensorang….

14083550958 16cb7bcef8 o nasi kandar ayam merah ipoh | Nasi Ganja Ipoh

pedas tahap leleh air mata…

peace yooooo…

14093444630 a243f7e376 o nasi kandar ayam merah ipoh | Nasi Ganja Ipoh

muka kekenyangan mok su..

lepas makan memasing muka merah haha…

makan tanpa bercakap….

sebab pedas kan….

14269779484 3f157e6e30 o nasi kandar ayam merah ipoh | Nasi Ganja Ipoh

budak kekenyangan….adik anjer-anjer walo pedas  tetap makan….

pedas cepat beso yer dik….hehe

14266880471 109b01d060 o nasi kandar ayam merah ipoh | Nasi Ganja Ipoh

dedua anak sudah kenyang..

mak pak nyer jugek hehe…

jom kita balik….

lokasi kedai nasi ganja ipoh

Yong Suan Coffee Shop,

Jln Yang Kalsom, 30250 Ipoh, Perak

koordinat: 4.592726,101.084644 (GPS)

Salam pekabooo semuaa…

huh…kemain lama nak nyambung entry jalan-jalan Penang kita yek…

sabo jerlakan…

Kali ni seperti yang dijanjikan sebelum ni ma hencik nak cerita makan-makan kat penang pulok…

sebab perginya 2 hari satu malam…

kejap jek…

 tau dak uolllsss..

selama duk situ..

kiteorang pulun makan kat restoran kapitan penang…

14115923902 94011a41d3 o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

memang terbaik uoooollssss..sedap melampau-lampau..

takat menambah 2 3 kali tu ilek jekk…

Nasi briani dia punyala sedap…

yang paling famaous ayam tandoori dia…

memang kaw2 kitaorang makan lmbut jek…*tangkap leleh nih

14119014025 5bfb2dcd31 o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

kapitan penang delivery waaa…

kalo dekat ngan umah mau…ku oder selalu…kihkih

Meh kita nengok menu-menu sedap di Kapitan ni yang kami telah oder….

14095811126 4a1136599a o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

Nasi briani ayam tondoooriii..

perrggggg sedap ayam tu lembut n cukup sedap amik cecah ngan sos2 yang dia bagi tuh makan ngan nasi,,

memang mencacos uollllssss

14115923042 5a6ba46152 o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

Ini Dadddy yang punyaaaa….Ayam tandooori…

tangkap leleh….

huh mau kelaparan nengoknyer…ni yang rasa nak pi Penang nih…

Boleh jumpa Gieyana.….hehe

14115924762 e829735ffd o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

ini  menu saya….kenkonon tak nak makan briani

lepastu nyesal tak makan briani kihkih…

14139045843 1b472582d4 o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

Briani moksu….siap menambah lagi i yek…

13932357078 be87c2d1d1 o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

ini en daddy yang punya…siap ada cili sebijik…sedap oooo rangup…

lepastu meleleh air mata pedas,,,

14115924532 9907550291 o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

Menu abang ayam goreng kuah sotong sayur2an takder…

lauk pun dah habis..

jadi dia terpaksa makan ayam..

dia dah la tak gemor ayam..

last-last dia makan yang rangup jek…ayamnyer dia tak makan

kemain sambil tunggu oder..

13932297157 059fb87a45 o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

sorang tidur…

14139045203 914b4895c1 o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

sorang baca komik..

taktik baru suruh abang duk diam…

kalo takder komik mau dia tak duk diam…

14115682751 72e946e8e8 o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

meh makan abang…

amboi berdoa kemain gitu duduknyer….yer

13932356608 567b726798 o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

Besoknyer….kita makan tengahari pulok…

dah siap checkout Hotel…

terus gi  restoran kapitan..

semata nak makan naan cheese,  nasi briani & ayam tandooori…

14095808906 3522d78c7c o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

adik ceria time nih..

13932351980 ddd2248714 o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

takder ngantuk2 lagi…

senyum jek manjang….

13932324639 8f83eaeae9 o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

abang cambiasa baca komik lagi..

itula hobi dia skang nih….

14118975925 64646fa3ee o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

lauk permintaan abang…

nasi putih..

telur rebus…

14115925242 f85b958ef2 o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

kuah kari yang super leleh…

habis berlemoih meja…

13932350150 8bc72d1084 o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

Menu daddy…semalam makan ni jugak…

harinipun makan menu ni jugak…sedapsangat la tu..

14095809136 a8752a8fc3 o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

Dan lepas makan kiteorang makan  roti naan cheese sedap kapitan..

regukan ngan ayam tandoori…

letupletup sedap dia…

huh sambil menaip terbayang lak ayam tandoori  atas meja acaner…

* Uooolllss kalau pi Penang memang patut cuba  Nasi Briyani & ayam tondoori dikapitan nih

lepastu pekena juga  roti naan cheese n ayam tondooori  sedap….

Daddy cakap dia nak try Chicken Milani&  Nasi Briyani Claypot Kambing..

takper lain kali kita mai sini lagi….

Pada uooollsss yang nak kesana:

Alamat

Restoran Kapitan Penang

93, Lebuh Chulia
Georgetown
Pulau Pinang

Nombor Telefon : 04-264 1191

restoran kapitan penang gps

http://wikimapia.org

♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥IKLANEKA♥♥♥♥♥♥♥

Uolllsss meh knngok koleksi terbaru hijab pin dan brooch Di butik Adonia…

Cecantik cecomel ….

14139572943 86f752b926 o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

 

facebookpages : Butik Adonia

 

instagram : butikadonia

Jika Berminat wassap/sms kami

◆◆0195558894◆◆

razucute@yahoo.com

 

 

pixel restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap