You are currently browsing the archives for the hidangan sedap category.

instagram

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

Archive for the ‘hidangan sedap’ Category

Salam pekabooo semuaa…

huh…kemain lama nak nyambung entry jalan-jalan Penang kita yek…

sabo jerlakan…

Kali ni seperti yang dijanjikan sebelum ni ma hencik nak cerita makan-makan kat penang pulok…

sebab perginya 2 hari satu malam…

kejap jek…

 tau dak uolllsss..

selama duk situ..

kiteorang pulun makan kat restoran kapitan penang…

14115923902 94011a41d3 o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

memang terbaik uoooollssss..sedap melampau-lampau..

takat menambah 2 3 kali tu ilek jekk…

Nasi briani dia punyala sedap…

yang paling famaous ayam tandoori dia…

memang kaw2 kitaorang makan lmbut jek…*tangkap leleh nih

14119014025 5bfb2dcd31 o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

kapitan penang delivery waaa…

kalo dekat ngan umah mau…ku oder selalu…kihkih

Meh kita nengok menu-menu sedap di Kapitan ni yang kami telah oder….

14095811126 4a1136599a o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

Nasi briani ayam tondoooriii..

perrggggg sedap ayam tu lembut n cukup sedap amik cecah ngan sos2 yang dia bagi tuh makan ngan nasi,,

memang mencacos uollllssss

14115923042 5a6ba46152 o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

Ini Dadddy yang punyaaaa….Ayam tandooori…

tangkap leleh….

huh mau kelaparan nengoknyer…ni yang rasa nak pi Penang nih…

Boleh jumpa Gieyana.….hehe

14115924762 e829735ffd o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

ini  menu saya….kenkonon tak nak makan briani

lepastu nyesal tak makan briani kihkih…

14139045843 1b472582d4 o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

Briani moksu….siap menambah lagi i yek…

13932357078 be87c2d1d1 o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

ini en daddy yang punya…siap ada cili sebijik…sedap oooo rangup…

lepastu meleleh air mata pedas,,,

14115924532 9907550291 o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

Menu abang ayam goreng kuah sotong sayur2an takder…

lauk pun dah habis..

jadi dia terpaksa makan ayam..

dia dah la tak gemor ayam..

last-last dia makan yang rangup jek…ayamnyer dia tak makan

kemain sambil tunggu oder..

13932297157 059fb87a45 o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

sorang tidur…

14139045203 914b4895c1 o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

sorang baca komik..

taktik baru suruh abang duk diam…

kalo takder komik mau dia tak duk diam…

14115682751 72e946e8e8 o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

meh makan abang…

amboi berdoa kemain gitu duduknyer….yer

13932356608 567b726798 o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

Besoknyer….kita makan tengahari pulok…

dah siap checkout Hotel…

terus gi  restoran kapitan..

semata nak makan naan cheese,  nasi briani & ayam tandooori…

14095808906 3522d78c7c o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

adik ceria time nih..

13932351980 ddd2248714 o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

takder ngantuk2 lagi…

senyum jek manjang….

13932324639 8f83eaeae9 o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

abang cambiasa baca komik lagi..

itula hobi dia skang nih….

14118975925 64646fa3ee o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

lauk permintaan abang…

nasi putih..

telur rebus…

14115925242 f85b958ef2 o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

kuah kari yang super leleh…

habis berlemoih meja…

13932350150 8bc72d1084 o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

Menu daddy…semalam makan ni jugak…

harinipun makan menu ni jugak…sedapsangat la tu..

14095809136 a8752a8fc3 o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

Dan lepas makan kiteorang makan  roti naan cheese sedap kapitan..

regukan ngan ayam tandoori…

letupletup sedap dia…

huh sambil menaip terbayang lak ayam tandoori  atas meja acaner…

* Uooolllss kalau pi Penang memang patut cuba  Nasi Briyani & ayam tondoori dikapitan nih

lepastu pekena juga  roti naan cheese n ayam tondooori  sedap….

Daddy cakap dia nak try Chicken Milani&  Nasi Briyani Claypot Kambing..

takper lain kali kita mai sini lagi….

Pada uooollsss yang nak kesana:

Alamat

Restoran Kapitan Penang

93, Lebuh Chulia
Georgetown
Pulau Pinang

Nombor Telefon : 04-264 1191

restoran kapitan penang gps

http://wikimapia.org

♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥IKLANEKA♥♥♥♥♥♥♥

Uolllsss meh knngok koleksi terbaru hijab pin dan brooch Di butik Adonia…

Cecantik cecomel ….

14139572943 86f752b926 o restoran kapitan penang | roti naan cheese dan nasi briani ayam tandoori  yang sedap

 

facebookpages : Butik Adonia

 

instagram : butikadonia

Jika Berminat wassap/sms kami

◆◆0195558894◆◆

razucute@yahoo.com

 

 

lempeng pisang sedap

Hujung minggu haritu…

kiteorang anak beranak pi pasar tani…

nak beli lauk pauk ngan sayur…

kat sini semuanyer segor2…iloike…

kemain banyak ulam2 hoi mak hencik suka….

maklumla kampung ulam memacam ado…

tinggal pilih jek…*lupa nak amik gambo

time jejalan mencarik lauk…

tetibe..

bau kemain sodap menyinggah..

dari jauh nengok ader sorang pak cik sibuk membako..

12555050584 eaa52f9b6c o lempeng pisang bakar sedap

terus ajak dedi pegi apa la yang dimasaknyer

baunyer mak ai sedap..harum semerbak gitu…

 

12555050164 5b8b1d7552 o lempeng pisang bakar sedap

rupa-rupanyer lempeng pisang bakar …sedapnyer

terus beli 3 hinggit dapat la 6 ketoi…

bolehla regukan ngan menu sarapan kat kedai jap lagi…*makhencik makanbanyak

12555051944 81fe5b9494 o lempeng pisang bakar sedap

ni dia rupanyer siap ader inti kelapa…

rasanyer manis2 n lemak2 gitu…

12555050204 a515876e71 o lempeng pisang bakar sedap

rasa cam boleh buat sendirik ni…tetibe berangan nak wat sendiri….

Uolllsss penah makan tak lempeng pisang bakar gini?…

 

 

 

*Outstatio Lagi Kiter…huhu…rindu anak2 mak hencik

 

Assalamualaikum…..selamat pagi..

mood pepagi yang ceria….

sambil nyanyi dalam hati everything is  awesome…*sebab  semalam nengok movie LEGO  Best oooo

Klakor uwais nengok kusyuk sungguh…

★★ ★★ ★★ 

dah meh kiter citer kisah Haritu…

hartu jek kerjanyer yek…saborjerla…mak hencik..

Haritu…

sebelum balik kampung pi Cyberjaya nak  belanja mak Teh Mokmok (tembam)

sempena birthday dia…

memula kemain semangat berkobar nak belanja makan kat kedai nasi arab cyberjaya  Saba Fav kiteorang sekeluarga…

tapi hampa..sampai punyala ramai orang…

nak carik tempat duduk pun kemain lama nunggu..

last2 kiteorang merajuk….muahaha

nampak tak merajuk bukan aper datang jauh2 dari perok nak makan lambat…

kalo dulu takperla…15 minit dah sampai sini…

skang 3 jam belum tentu sampai…membebel lak ni apehal****

jadi kiteorang

keluar dari saba ingat nak berenti makan mana2 jerla…

tak tau nak makan mana…

Last2 dedi ajak makan kat Dima nasi Arab jugak katanyer…

maka kiteorang pun pergila…

rasa hampa jugak tak dapat makan kat Saba…huhu

Kedai Nasi Arab Dima ni tak Ramai Orang..

Order kejap jek dah sampai..

12555173725 4fbf504de9 o Makan Nasi Arab sedap | dima nasi arab cyberjaya

Ha ni menu-menu yang kiteorang oder

1 nasi arab kambing…dedi ngan sara yang makan

dan satu lagi nasi arab ayam yang ni mak teh abang ngan mami makan…

air  kiteorang try teh arab …lepastu cambiasa air kosong sirap ngan badung….

lepastu siap menambah satu lagi nasi…sebab sedapkan…

12554687123 f9f9c4e49e o Makan Nasi Arab sedap | dima nasi arab cyberjaya

Lamb  Madgot…

amboi kemain menyelerekan nengok daging kambing bertenggek  gitu..

berselera dedi makan…mak hencik nengok jerla nak makan memang idok lakan…

tak berapa nak gemor kambing…

12554683303 02ed368058 o Makan Nasi Arab sedap | dima nasi arab cyberjaya

ni pulak… Dzhurbian   kot namanyer dah lupa..sedap ooooo

nasi dia best rasa dia lain sikit ayamnyer lembut sedap…adik abang pun suka…

regukan ngan kuah dal ngan sambal dia tuh….nyum2 sungguh rasanyer…

12554561295 0f99afb1db o Makan Nasi Arab sedap | dima nasi arab cyberjaya

abang ngan adik manja2 ngan mak teh…maklumla dah lama tak jumpa…

dedua nak duk sebelah mak teh…

makan nasi pun nak mak teh yang cedok nasi & gaulkan kat dierang….

bagus2 adik abang sekali sakala buli birthday girl…Mak  teh

12554684933 6743fc234b o Makan Nasi Arab sedap | dima nasi arab cyberjaya

Ololo Anjer2 sangat nih….

12554688263 be18b7026d o Makan Nasi Arab sedap | dima nasi arab cyberjaya

Makan kat sini best jugak uoolllss.

Boleh uollls try nih…

sedap siap dapat offer 10% lagi…tu yang best….

lepasni kalo si Saba tu penuh orang bolehla cuba di Dima pulok yek…

 

alamat

Dima Restaurant Cyberjaya

Lot 4805-0-8, CBD Perdana 2,

Jalan Perdana, Cyber 12,

Cyberjaya

contact no  Dima Restaurant Cyberjaya :

603 8320 2320

pixel Makan Nasi Arab sedap | dima nasi arab cyberjaya