You are currently browsing the archives for the hidangan sedap category.

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

Archive for the ‘hidangan sedap’ Category

lempeng pisang sedap

Hujung minggu haritu…

kiteorang anak beranak pi pasar tani…

nak beli lauk pauk ngan sayur…

kat sini semuanyer segor2…iloike…

kemain banyak ulam2 hoi mak hencik suka….

maklumla kampung ulam memacam ado…

tinggal pilih jek…*lupa nak amik gambo

time jejalan mencarik lauk…

tetibe..

bau kemain sodap menyinggah..

dari jauh nengok ader sorang pak cik sibuk membako..

12555050584 eaa52f9b6c o lempeng pisang bakar sedap

terus ajak dedi pegi apa la yang dimasaknyer

baunyer mak ai sedap..harum semerbak gitu…

 

12555050164 5b8b1d7552 o lempeng pisang bakar sedap

rupa-rupanyer lempeng pisang bakar …sedapnyer

terus beli 3 hinggit dapat la 6 ketoi…

bolehla regukan ngan menu sarapan kat kedai jap lagi…*makhencik makanbanyak

12555051944 81fe5b9494 o lempeng pisang bakar sedap

ni dia rupanyer siap ader inti kelapa…

rasanyer manis2 n lemak2 gitu…

12555050204 a515876e71 o lempeng pisang bakar sedap

rasa cam boleh buat sendirik ni…tetibe berangan nak wat sendiri….

Uolllsss penah makan tak lempeng pisang bakar gini?…

 

 

 

*Outstatio Lagi Kiter…huhu…rindu anak2 mak hencik

 

Assalamualaikum…..selamat pagi..

mood pepagi yang ceria….

sambil nyanyi dalam hati everything is  awesome…*sebab  semalam nengok movie LEGO  Best oooo

Klakor uwais nengok kusyuk sungguh…

★★ ★★ ★★ 

dah meh kiter citer kisah Haritu…

hartu jek kerjanyer yek…saborjerla…mak hencik..

Haritu…

sebelum balik kampung pi Cyberjaya nak  belanja mak Teh Mokmok (tembam)

sempena birthday dia…

memula kemain semangat berkobar nak belanja makan kat kedai nasi arab cyberjaya  Saba Fav kiteorang sekeluarga…

tapi hampa..sampai punyala ramai orang…

nak carik tempat duduk pun kemain lama nunggu..

last2 kiteorang merajuk….muahaha

nampak tak merajuk bukan aper datang jauh2 dari perok nak makan lambat…

kalo dulu takperla…15 minit dah sampai sini…

skang 3 jam belum tentu sampai…membebel lak ni apehal****

jadi kiteorang

keluar dari saba ingat nak berenti makan mana2 jerla…

tak tau nak makan mana…

Last2 dedi ajak makan kat Dima nasi Arab jugak katanyer…

maka kiteorang pun pergila…

rasa hampa jugak tak dapat makan kat Saba…huhu

Kedai Nasi Arab Dima ni tak Ramai Orang..

Order kejap jek dah sampai..

12555173725 4fbf504de9 o Makan Nasi Arab sedap | dima nasi arab cyberjaya

Ha ni menu-menu yang kiteorang oder

1 nasi arab kambing…dedi ngan sara yang makan

dan satu lagi nasi arab ayam yang ni mak teh abang ngan mami makan…

air  kiteorang try teh arab …lepastu cambiasa air kosong sirap ngan badung….

lepastu siap menambah satu lagi nasi…sebab sedapkan…

12554687123 f9f9c4e49e o Makan Nasi Arab sedap | dima nasi arab cyberjaya

Lamb  Madgot…

amboi kemain menyelerekan nengok daging kambing bertenggek  gitu..

berselera dedi makan…mak hencik nengok jerla nak makan memang idok lakan…

tak berapa nak gemor kambing…

12554683303 02ed368058 o Makan Nasi Arab sedap | dima nasi arab cyberjaya

ni pulak… Dzhurbian   kot namanyer dah lupa..sedap ooooo

nasi dia best rasa dia lain sikit ayamnyer lembut sedap…adik abang pun suka…

regukan ngan kuah dal ngan sambal dia tuh….nyum2 sungguh rasanyer…

12554561295 0f99afb1db o Makan Nasi Arab sedap | dima nasi arab cyberjaya

abang ngan adik manja2 ngan mak teh…maklumla dah lama tak jumpa…

dedua nak duk sebelah mak teh…

makan nasi pun nak mak teh yang cedok nasi & gaulkan kat dierang….

bagus2 adik abang sekali sakala buli birthday girl…Mak  teh

12554684933 6743fc234b o Makan Nasi Arab sedap | dima nasi arab cyberjaya

Ololo Anjer2 sangat nih….

12554688263 be18b7026d o Makan Nasi Arab sedap | dima nasi arab cyberjaya

Makan kat sini best jugak uoolllss.

Boleh uollls try nih…

sedap siap dapat offer 10% lagi…tu yang best….

lepasni kalo si Saba tu penuh orang bolehla cuba di Dima pulok yek…

 

alamat

Dima Restaurant Cyberjaya

Lot 4805-0-8, CBD Perdana 2,

Jalan Perdana, Cyber 12,

Cyberjaya

contact no  Dima Restaurant Cyberjaya :

603 8320 2320

Salam semua…

pekabar hari ni…mak hencik hencot sikit ni sakit lutut…

ok hari nih…

Meh kitew citer pasal buat roti sardin lak…

haritu…

masak sardin ader lebih sikit…

pada terbior dlam peti ais tu..

meh kiter buat roti sardin gulung goreng ..

kegemaran adik..

memula nak buat karipap sardin macam mamazir,

tapi tak terlaksana rasa cam renyah lak nak kena klim macam mama zir tu haa…

maleh…

jadi kita masak roti sardin gulung jerla yek…

resepi sardin gulung goreng

bahan mudah jek..

✿ roti putih tak kira la cap aper pun saya guna gardenia

✿  inti sardin (sardin tak habis semalam kekdahnyer)

✿ tepung 3 sudu

telur sebiji

sedikit garam

12438865513 26e469c195 o roti sardin gulung goreng untuk adik |  resepi roti Gulung Sardin

cara nak buat roti Gulung Sardin ni mudah jek yer

memula saya panaskan sardin tu..

hancurkan segala isinyertu rupanyer macam kat gambo kat atas tu…

12439217064 6f01bd8b33 o roti sardin gulung goreng untuk adik |  resepi roti Gulung Sardin

Sementara tu…

Adik gelek roti tu kasi leper n padat sikit..

12439217274 bf59cffc28 o roti sardin gulung goreng untuk adik |  resepi roti Gulung Sardin

lepastu..

letak inti sardin..

sapukan bagi rata….ewah…

sopan nooooo anak mami nih…

12438737615 0acc029e20 o roti sardin gulung goreng untuk adik |  resepi roti Gulung Sardin

dah rata bagai…

gulung kan

cam tu…

12438867803 90573a7175 o roti sardin gulung goreng untuk adik |  resepi roti Gulung Sardin

gini la rupa bila dah digulung..

inilah roti gulung adik…

mami kena kemaskan sini..

kalo tak mau terburai intinyer…

12438738975 33a89b37af o roti sardin gulung goreng untuk adik |  resepi roti Gulung Sardin

dan lepas tu potong dua..

kemain suka adik memotong roti..

awas dik bahaya ni dik..

piso tu kemain tajam…

beli kat Daiso 5 hinggit jek dah dekat setaun pakai…

tajam lagi..

12439220434 2a9a352119 o roti sardin gulung goreng untuk adik |  resepi roti Gulung Sardin

Dah siap roti gulung kiter

meh kita buat bahan untuk menggoreng

12438740185 b6507c0ea6 o roti sardin gulung goreng untuk adik |  resepi roti Gulung Sardin

telur..tepung ngan garam sikit jek..

adokkon..

12438741995 43c9255ac1 o roti sardin gulung goreng untuk adik |  resepi roti Gulung Sardin

hingga jadi camni..

gitu rupanyer kalo cair tambah kan tepung sikit kalo pejat sangat tambah air..

tapi saya ngan2 jek tak yah tambah apa..telur ngan tepun tu dah ok..

12438740925 b0d15c7790 o roti sardin gulung goreng untuk adik |  resepi roti Gulung Sardin

sementara tu panaskan kuali…

dan salutkan roti dalam adunan tepung tadi..

dan..

12439222064 f2ebe94de0 o roti sardin gulung goreng untuk adik |  resepi roti Gulung Sardin

Goreng…sampai kaler kuning keemasan gitu..

12438742655 afd2444456 o roti sardin gulung goreng untuk adik |  resepi roti Gulung Sardin

Siap

roti sardin gulung goreng kiter yek..

sedia untuk dingap..oleh anak-anak..

12439215504 c1e7ef80b9 o roti sardin gulung goreng untuk adik |  resepi roti Gulung Sardin

ololo shayang mami nih..

muka baru bangun tido..

lepas mandi..

sarapan  roti gulung..

ok tu jek resepi kita hari nih..

ok babai

pixel roti sardin gulung goreng untuk adik |  resepi roti Gulung Sardin