You are currently browsing the archives for the qaysara category.

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

Archive for the ‘qaysara’ Category

Adik biasa…

memalam…

selain minum susu kekadang ader jer permintaan dia..

kul 9 lebih gitu  lapo lagi..padahal baru jek makan nasik kan…

tak hagak2 kan..bukan aper kalo masak mesti makpaknyer nak jugak…hahaha

Kali ni dia mintak mamidedi buat kuey teow kung fu  sedap katernyer…

kuey teow nak garing…*ayat sama macam mami jek suka kuey teow nak garing

hamboi…

Ni hasil tungkus lumus mami & dedi…ktungktangktungktang

kejap jer siap…

kali ni dedi masak maminyer tolong potong2 jer…hehe

11393632275 20bf703e3f o kuey teow kung fu sedap untuk adik | resepi  kuey teow kung fu

nampak tak kemain lagi senyum dia dapat kuey teow kung fu sedap tu..muahaha..

sedap…special mami dedi buat tau…

11393666264 1fd908f7ff o kuey teow kung fu sedap untuk adik | resepi  kuey teow kung fu

Abang tu tukang ratah sayur jek…

sabo jerla…

 

Resepi  kuey teow kung fu

Bahan-bahannya…
- kuey teow
- 2 biji telur dipukul sedikit
- udang
-  isi ayam
-bunga kobis
- carrot
- cendawan

- sawi

* sayur ikut selera anak-anak letak jek sayur yang dierang suka

- bawang putih

- kiub pati ayam sikit.

- Sos tiram
- Tepung jagung bancuh ngan air siap2

-lada sulah
- Garam

 

cara buat kuey teow kungfu
1. memula Goreng kuey teow sekali dengan telur sampai  garing. angkat.
2. lepas tu Tumiskan  bawang putih..sehingga naik bauk

3. masukkan sos tiram, lada sulah sikit masukkan isi ayam, udang
4. Campurkan dengan bancuhan tepung jagung tadi utk  pekatkan kuah..

5. Masukkan  kiub pati ayam, -bunga kobis, carrot, cendawan
6. Apabila siap, bolehlah dicurahkan ke atas kuey teow yg siap bergoreng tadi.

Dah siap boleh hidang..

nyum-nyum

 

Hari ni kita bersama budak kecik comel Princess Sara Katernyer…

10969980374 a450d88a25 o Adik dan Warna pink

Time ni Sara tengah kusyuk bercerita sang Arnab dan Sang Aper tah maknyer dah lupa asal cerita mesti ader sang…. muahaha

dan permulaan cerita mesti Pada Suatu hari disebuah hutan…kampung mesti lah ader klako tau adik ni..

kalo cerita pasal princess mesti dia suka kaler pink…muahaha

dia punya semangat cerita sampai mami dari  ngantuk jadi cerah mata dengo dia cerita ..

kalo datang mood bercerita dia..

habis semua kisah dia nak cerita…

kalo tak dengo siapla..

dia ngamuk…jadii mami dedi abang dengo la cerita dia…

Sara ni suka bercerita dalam kereta…jadi nak tak nak kena dengo…mami dedi ok jer..

biler tang abang dia tak nak dengo cerita adik kadang dia punyer sakit hati sampai dia melalak suruh adik stop cerita…

Adik ni peminat tegar Barbie & Hello kitty sebab warna pink…cuba kaler hijo mesti dia tak suka…

10970049233 cd631a1c4a o Adik dan Warna pink

Ha nengok tu koleksi pink dia dari beg, botol air, pers semua pink kalo boleh semua pink…

padahal maknyer tak der la suka sangat pink bese2 jer..

dapat kat dia segalanyer pink…spentot dia kemain  banyak pink…

::::::

selain bercerita kalo orang dah tak layan…dia suka la berangan dia jadi Princess..

duk belakang sorang2 main la pondok2 sorang2 dia konon dia princess…

hamboikan..tak habis princess dia tu

lepas tu kang  dia belek pers barbie mintak duit siling mami dedi nak simpan macam mami..

susun gambo dia dalam pers tu..

kadang dia mintak kad bank katernyer nak cucuk kluar duit cam mami jugak…

hamboi….tapi nak warna pink….kemainkan

10969897206 1645471072 o Adik dan Warna pink

tengok la tu kusyuk beno dia…tengah tilik muka kat cermin…pers tu yang ader cermin kemain suka la dia..
10969988484 ec4e0de3eb o Adik dan Warna pink

 pers tu dia kemas dia simpan elok2 dalam sling beg dia..

Lupa nak snap gambo pers kesayangan dia tu memacam ader tau…nanti saya upkan gambonyer …

ok tu jer kisah Sara Babai…

Psssst: sekarang ni musim demam selsema batuk…saya pun dah terjebak ni…dua hari dah demam..pening2 segala…nanti kita BW yer….

Haritu…

Adik dah banyak kali duk mintak nak potong rambut…

Ustazah cakap rambut adik kena pendek susah nak sikat…

tiap kali balik sekolah asik duk ulang suruh potong rambut..

Sayang sebenonyer SAYANG nak potong rambut adik ni..

rambut dia lawo…tapi aper kan daya cikgunyer dah suruh potong rambut katernyer susah nak sikat apa bagai……

pepagi

sebelum pi sekolah tau jerla dedi yang uruskan…

dia ikat pun senget2 kelako tau…

Ader pernah sekali dedi ikat tinggi senget lak tu…

Bila pakai tudung…jadi sanggul senget..klako tau…

kalo mami yang uruskan lain la kan…kihkih

maka…

kiteorang berpakat potong jerla rambut adik ni…

Dihujung minggu meh kitew…potong rambut yer anak-anak…abang pun turut serta…

Kita gunting Rambut kedai amoi yek…

10839342755 1953e4cf7e o Potong rambut adik sara & abang Uwais

Muka heppi nak potong rambut dedua…

10839488124 93e4f8975e o Potong rambut adik sara & abang Uwais

Adik tu kemainkan..siap bisik kat maminyer…..adik nak macam dora tau…cakapla dekat kakak tu yer…

hah hamik nak Rambut Dora….Jangan rambut barbie sudah hehe… 10839340895 4f0a8bae81 o Potong rambut adik sara & abang Uwais

sambil tu siap adik belek magazine….berangan la tu…hehe

******

Tadaaa ni dia…

Rambut baru adik….

rambut adik sara ni…bawah klinting bila dah potong pendek..

hilang dah klinting spring dia tu…sayang tau..

10839401036 94d38247fa o Potong rambut adik sara & abang Uwais

10839682193 9db1190942 o Potong rambut adik sara & abang Uwais

dah dik Meh kitew bergambo dulu…

nengok mukanyer maknyer tu pucat lesi muahaha…

Hape ni siap buat idung kembang ni haih

10839346085 bb62c50f4d o Potong rambut adik sara & abang Uwais

Pakej siap bersin sekali..haha…sabo jerla

Maner abang??????

Abang…

kemain kusyuk belek magazine…

berangan nak rambut k-pop kater…ko

tengokla gaya dia duduk tu…

10839399956 235a390719 o Potong rambut adik sara & abang Uwais

Siap dia tunjuk style dia nak cemana…

klako tau…

Nak rambut stylo mylo gitu…

10839343695 4278a761df o Potong rambut adik sara & abang Uwais

Ha nampak..

siap amoi tu gayakan rambut dia tu…

kemain sengih sampai ketelinga…

10839489844 4834226f7b o Potong rambut adik sara & abang Uwais

Tak nak kalah tangan pegang ultraman…muahaha

10839405206 ab217466c0 o Potong rambut adik sara & abang Uwais

Time mandi taknak basahkan rambut..

takut hilang style  rambut dia tu…alahai…abang-abang…

 

pixel Potong rambut adik sara & abang Uwais