You are currently browsing the archives for the sponsored post category.

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

Archive for the ‘sponsored post’ Category

Plan Internet  Celcom First Wifi |  Celcom First Wifi

Bila sebut pasal internet..apa yang korang fikirkan? skang ni memang susah ler kalau takde internet ni..first thing pas bangun pagi dah nak buka email or aper news feed kat FB? yertak? hehe..pengalaman saya..kalau Mr Daddy kena kerja luar or saya sendiri kena kerja luar first thing yang nak kena pastikan ada..mestilah internet. kalau nak menginap kat hotel maner2 ker..mesti tanya dulu sebelum booking..Bilik hotel ada wifi internet tak? hehe..pernah sekali tu..hotel ni internet wifi nya ada kat lobi jer..tu pun coveragenya nak tak nak jer..dah ler 1 week dok kat sana, memang totally stuck nak wat keje2 blog ni..bayangkan dunia tanpa internet..haha no facebook, no email..memang boring..

Skang ni dah ada sesuatu yang memudahkan untuk semua kaki2 online ni…macam saya..hehe.Celcom kini memperkenalkan Celcom First  wifi. Kini Celcom menyediakan ‘hotspot location’..untuk pengguna2 Wilayah Celcom. Dengan plan Celcom First wifi, pelanggan-pelanggan  Celcom kini boleh berinternet di mana-mana  hotspot location Celcom, baik ditempat-tempat  awam..hotel dan kat maner2 jer..dengan laptop, smartphone dan macam2 device yang korang ada. Yang paling penting..coveragenya baik dan laju dari mana2 public wifi yang ada.

Selain daripada tu dengan Celcom First wifi..pengguna juga akan dapat  kelebihan perkhidmatan Celcom First wifi..antaranya:-

Tambah nilai: Easy reload –anda boleh menambah nilai secara flexible samaada melalui sms atau membeli reload kad atau dengan melanggan tambah nilai secara automatik.

Kemudahan: Convinience-anda kini boleh berinternet kat maner-maner jer kat shopping mall, hotel, hospital, restoran dan juga di hub2 perkhidmatan awam.

Maklumat dihujung jari: Information at your fingertips- kalau nakkan aper-aper  info, atau maklumat tempat-tempat menarik..maklumat-maklumat  ini akan terus dihantar ke telefon anda.mudah kan?

Keutamaan: Priority- Wifi berkelajuan tinggi berbanding mana2 public wifi yang lain.

Keistimewaan:Exclusive Privileges-  Dapatkan ganjaran,voucher bonus dan diskaun . selain dari tu pelanggan Celcom First Data Advance juga akan mendapat 1GB liputan internet secara percuma.

 Mula berinternet sekarang dengan Celcom First WiFi dengan pelbagai plan pilihan2 menarik secara harian,mingguan dan bulanan dengan kelajuan tinggi.

 

  • Untuk pelanggan Celcom First adalah:

pakej Celcom First WiFi Plan Internet  Celcom First Wifi

 

  • Untuk pelanggan Celcom Prepaid:

pakej Celcom First WiFi1 Plan Internet  Celcom First Wifi

 

 Kenapa memilih Celcom?

  • Lihat sendiri bagaimana Celcom First WiFi  berbanding Telco lain.

Celcom First WiFi Plan Internet  Celcom First Wifi

  macamana nak melanggan?

  • Untuk membeli dan melanggan  Celcom First WiFi adalah senang dan mudah
  • Untuk pelanggan Celcom:

Step 1: SMS ON WIFI to 22188

Step 2: Reply with WIFI DAILY YES, WIFI WEEKLY YES or WIFI MONTH YES

                        (Celcom First Data Pro/Advance customers can activate their FREE 1GB monthly access by replying with WIFI FREE YES)

Step 3: You’ll receive a WiFi ID and password

Step4: Launch your web browser, log in and start surfing!

  Paling menyeronokkan ianya kini dirangkaian terbaik di  Malaysia.

  • Dapatkanrangkaian terbaik dari wilayah Celcom kemana saja anda pergi.
  • Celcom mempunyai rangkaian liputan yang luas dimana2 sahaja di Malaysia indoors, outdoors dan on-the-move.
  • Celcom menawarkan rangkaian liputan yang berkualiti melalui mesej, panggilan suara, video,panggilan melayari internet dan lain2 lagi.
  • Celcom memberikan pengalaman capaian web dan video streaming dengan liputan yang stabil.
  •  Lihat perubahan wajah baru di  http://www.celcom.com.my/first/wifi/ untuk maklumat lanjut.

 

 

 

 

mtv world stage 2012 Malaysia  | Tiket Percuma MTV World Stage 2012 

MTV World Stage ..waa bestnyer

Kalau sebut MTV World Stage..aper yang korang terbayang kan ek?

Off course la konsert dan muzik tul tak?  hehe..

Bulan ni.. MTV World Stage2012  datang lagi…kepada yang memang suka ke konsert , memang ini la peluangnya…International artist tu. MTV World Stage ni selalunya menampilkan artis2 antarabangsa dan ada la penampilan2 istimewa Local artist..tahun lepas artis seperti30 Seconds to Mars, Pop Shuvit, Neon Trees and Beast telah menggegarkan Sunway surf beach Malaysia.

mtv worldstage 2011 mtv world stage 2012 Malaysia  | Tiket Percuma MTV World Stage 2012

So untuk MTV World Stage Live In Malaysia 2012 di sunway surf beach bulan ni…

agak2 sape artisnya ek?

Haa..tak lain tak bukan artis kegilaan remaja skang ni Justin Bieber in the House!..memang abang uwais suka sangat ngan Mamat yang bernama Justine Bieber tu haih…abang Uwais siap nyanyi2 dalam keta….kemain tau minat betul…

dan tak lupa artis2 lain pun ader juga seperti Jay Park, K-Pop queens Kara, and the fierce Miss Nina antara Local artist yanga akan menggegarkan Konsert MTV World Stage Live In Malaysia 2012 di sunway surf beach pada sabtu 14 Julai 2012…next week guys!

Off course ramai peminat2 Justin Bieber di Malaysia ni takkan lepaskan peluang untuk menyaksikan konsert Justin Bieber secara live! Tambahan pulak lagu terbaru Justin Bieber “boyfriends” tengah hangat di radio di Malaysia..mesti ramai yang serbu ni..

gambar justine bieber mtv 2012 mtv world stage 2012 Malaysia  | Tiket Percuma MTV World Stage 2012

Untuk menambahkan lagi kehangatan MTV World Stage Live In Malaysia 2012 ni…haa.. ada tiket2 percuma untuk direbutkan..

TIKET PERCUMA!

Jangan tak tau..macam mana nak dapat ?Jom follow saya inform details kat bawah ni..ada macam2 cara nak memenangi tiket percuma ni.

1. Dapatkan TIKET PERCUMA dengan Reload or subscribe:- PREPAID

RELOAD RM60 dan ke atas dan dapatkan 2tiket percuma.

Cara2nya:-

  • Step 1: Register by sending MTV to 28881
  • Step 2: Upon receiving registration confirmation SMS, reload RM60 (cumulative) and above to get mobile voucher to redeem TWO FREE tickets.

Terma dan syarat:

  • Limited untuk 2 tickets satu nombor telefon.
  • Register and reload sebelum 10th July 2012.
  • Tebus voucher pada 12 July 2012.
  • Tiket berasaskan first come, first serve

FACEBOOK

Melalui facebook pun ada cara untuk memenangi Tiket2 percuma..memang awesome..ni semua untuk anda.

Hanya “LIKE” Xpax/U.O.X./S.O.X. di Facebook dan anda berpeluang untuk memenangi tiket ke  MTV World Stage Live In Malaysia 2012.Bermula 12 Jun 2012..korang bleh log in ke Xpax/U.O.X./S.O.X. di Facebook www.facebook.com/xpaxfb or www.facebook.com/uoxfb or www.facebook.com/soxfb dan gunakan apps facebook “Time to Muxic” ni untuk sebarkan tentang MTV World Stage Live In Malaysia 2012 kepada seberapa banyak kawan anda di facebook,lagi banyak anda share lagi tinggi peluang untuk anda memenangi tiket percuma! Ada carta leaderboard dalam apps ni untuk tunjukkan points anda dan jadilah diantara 25 point tertinggi, Senang jer kan JUST SHARE!..hehe berita baiknya korang bukan menang 1 atau 2 tiket tetapi 4  Tiket Percuma..!

Bukan tu jer,pada hari konsert pada 14 Julai tu.. log in kat xpax.com.my/timetomuxic menerusi handphone korang , dan tagkan gambar MTV World Stage korang dengan xpax dengan menghubungkan akaun facebook anda dengan xpax.com.my/timetomuxic ini. Setiap kali anda check in dan tag photo anda,anda akan mendapat points yang membolehkan anda memenangi “MTV World Stage after-party”.10 peminat bertuah yang akan memenangi pass “after party” ni.gempak ler saper dapat ni..hehe

Ada lagi option untuk menang tiket PERCUMA..hehe.. kali ni dengan…

THE CUBE

MUSICUBE

Muat turun Call Me Tones terpilih dan True Tones atau Full Songs untuk berpeluang memenangi Tiket percuma ke MTV World Stage!

To Download Call Me Tones: Dial *888*<CODE># press CALL.

To Download Full Songs: Send FS<space>song code to 21308.

To Download True Tones: Send TT<space>song code to 21308.

FRENCUBE (MOKOMOBI,SPEESH, FRENZER,FRENSPOT)

 

Ni pun boleh juga menang tiket percuma dengan Join Frencube by dialing *888*219# lepas tu tangkap gambar ‘posing macam superstar’ pastu upload photo to Frencube..senang jer..boleh menang tiket percuma untuk anda dan kawan anda.

CUBE RADIO JUKEBOX

Yang ni menarik dan mdah gak ni.. hanya recordkan jeritan “I Love Justin Bieber” paling panjang or paling lama dan paling gila-gila..hehe untng2 menang tiket percuma!

A Once-in-a-Lifetime Chance

Memang seronok kalau menang tiket percumakan,tapi apalah kalau nak banding dengan peluang tiket “money-can’t-buy”..bahasa org melayu kata “tak jual punya ni..” peluang untuk bersama2 superstar Justin Bieber dan anda hanya download lagu “Boyfriend” dan “Die in Your Arms”  sebagai Call Me Tones anda ..dan hantarkan  Call Me Tones  tu kepada kawan anda sebagai hadiah!..awesome! peluang untuk bertemu Justin Bieber tu…hehe what are u gonna do?

TITLE

ARTIST

CODE

RBT ID

Boyfriend (Justin Bieber M&G) Justin Bieber

162572

0011127675

Die In Your Arms (Justin Bieber M&G) Justin Bieber

162573

0011127676

 

Untuk download, taipkan CMT<space> kod lagu dan hantarkan ke 22990 atau dail *888*<kodlagu># dan tekan CALL.

Untuk hantar Call Me Tones sebagai hadiah, taipkan CMT Gift<jarak>kod lagu<jarak>nombor telefon kawan anda dan hantarkan ke 22990.

Untuk muatturun yang mudah , pergi ke The Cube’s mobile USSD portal dengan medail*888*99# atau *888# dan MTV World Stage 2012.

Mungkin anda orang yang paling bertuah untuk berpeluang berjumpa secara eksklusif dengan Justin Bieber!.. jangan tak percaya ler…hehe

Kalau korang nak berada di MTV World Stage 2012 ….jom ke http://xpax.com.my/  atau  www.thecube.my sekarang!

 mtv world stage 2012 Malaysia  | Tiket Percuma MTV World Stage 2012

Anak ceria Sentiasa dengan Drypers

baby comel Anak ceria Sentiasa dengan Drypers

Hai semua!.. baru-baru  ni Mummy dengar khabar gembira dari kawan mummy Roha  yang selamat melahirkan anak perempuan.. yeah! baby Girl!.anak sulung la ni super comels ..Tahniah Mummy ucapkan..semoga menjadi ibu yang penyayang dan bak kata orang Melayu ibu mana yang tak sayangkan anak betul tak? hehe..

abang dan adik Anak ceria Sentiasa dengan Drypers

Sebut pasal sayang Baby ni mummy pun nak berkongsi pengalaman Mummy yang membesarkan anak-anak  uwais dan Qaysara sebelum ni.

tengok tu Wajah comel Qaysara  dan abang..

 Kalau dah ada anak perkara paling penting adalah lampin pakai buangnya..orang dulu2 pakai balut dengan kain lampin jer yer tak?  Tapi zaman skang ni dah mudah dengan adanya  lampin pakai buang.. Lampin pakai buang merupakan keperluan dalam kehidupan bayi sehinggalah ke usia kanak-kanak..ianya  mudah untuk memastikan bahagian sulit sikecil kita  berada dalam keadaan bersih dan kering..

 

abang dan adik 2 Anak ceria Sentiasa dengan Drypers

Tengokla Qaysara tu…siap bertepuk tangan lagik…pastinya dia dalam keadaan selesa..

Drypers  adalah jenama yang Mummy percayai, bukannya aper..dulu kalau pakai jenama yang lain ada yang tak sesuai untuk uwais dan qaysara , mulalah akan menyebabkan uwais dan qaysara tu tak selesa , ruam-ruam dan  ada jugak yang mendatangkan alergi pada kulit.Drypers memang sesuai untuk anak-anak  kita.

Haa..! skang ni  Drypers ada 2 jenis pilihan tau Drypers weeweeDRY , dan Drypers DRYPantz…..so banyak ler pilihan yang kita boleh pilih mengikut kesesuaian anak-anak kita  dan juga keadaan.

 

drypers pants Anak ceria Sentiasa dengan Drypers

Selain Dolly,  Drypers    juga peneman qaysara,  kemana saja  mesti ader bersamanyer …sampaikan Dolly pun dipakainyer Drypers    katanyer supaya Dolly tidur lena tak nangis klakar la adik qaysara ni…..

Skang ni Mummy tgk Drypers   ni lebih ‘modern’, dan look very attractive to our children..yer la ka nada mcm2 design,dulu time nak pakai lampin ni memang  susah nak pakai ,berlari sana sini, tapi sejak pakai Drypers   tu senang jer, Qaysara siap ‘Volonteer’  nak pakai  tak yah paksa..hehe..

drypers adik Anak ceria Sentiasa dengan Drypers

 

Drypers nikan tak macam jenama2 lain yang Mummy gunakan untuk anak2 mummy..Drypers walaupun beberapa jam pakai..drypers Qaysara masih lagi kering..ni pengalaman mummy masa mengharungi perjalanan jauh, anak2 pun tak ler meragam coz diaorang selesa..kita pun tenang jer la kan..

Biler memakai Drypers Drypers   adik rilek jer  berlari kesana kemari.. seronok la tu…

drypers terbaru Anak ceria Sentiasa dengan Drypers

 

Drypers DryPantz pun mudah sangat nak pakaikan sebab macam seluar, sarungkan jer untuk anak2 Mummy. Paling best guna semasa traveling or on the road.

 

membesar dengan kasih sayang Anak ceria Sentiasa dengan Drypers

 

lepas ni boleh la try  Drypers WeeWeeDRY atau Drypers DryPantz untuk anak kita lebih selesa dan ceria  selalu…. Yang penting ianya mesti dari Drypers   ….

 Anak ceria Sentiasa dengan Drypers

 

 

 

pixel Anak ceria Sentiasa dengan Drypers