You are currently browsing the archives for the Uwais category.

wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

Archive for the ‘Uwais’ Category

Assalamualaikum….

Hi *lambailambai

Mak hencik skarang versi tak sihat….

demam bergantiganti satu famili…

penat sangat rasanya…

minggu lepas sakit mata berganti-ganti…

semua berganti-ganti ni acaner…

Dah la tgh menjalankan tugas member coooti bersalin nih…

Nak mc pun tak boleh…huhu…*nangis

 

Ok la….

Skarang ni musim coooti sekolah….

Abang Uwais ngan Sara..

bila coooti sekolah gini makpaknyer yang susah sekolah semua coooti..

tadika adik pun tutup…

Jadi…

Pak hencik kita yang pening hehe…

takkan nak bawak anak2 lepak opiskan…

jadi 2 minggu nih 2 anak kesayangan nih..

dihanto ke camp cuti sekolah selama 2 minggu…

Dan abang jugak akan pergi camp terapi solat…

Bagus2..

minggu lepas anak2 beriang gembira di KL..

jumpa sepupu main game tengok utube….

minggu ni kita belajo pulak yer anak2…

Untuk camp sempena cuti sekolah ni…

segala macam aktiviti  untuk adik ngan abang…

mamidedi amik semua dalam pakej tu…

siap kelas memasak bagai…

Semalam dierang belajo buat spegetti gamaknyer…

balik umah terus kedapur nak masak speggeti..

adoila anak…

kata abang dia chef hebat kalah dedi tau…

yerla sangatkan…

 

14159719787 e6153686a4 o Cuti Sekolah

Ok sebelum tu meh layan TEASER…kenkonon lakan

Jalan-jalan Kelate lak yek….

14159618800 de16b12443 o Cuti Sekolah

14047453219 bd5be72055 o WW : makan Pisang

Kegemaran adik beradik…

makan pisang…

sebijik dua bijik tu kejap jek dierang ni makan….

tambah2 kalo balik kampung nenek suka la bagi dierang ni makan pisang…

siap simpan lagik untuk cucu kesayangan nih…

* teringat lak pisang goreng cheese hehe

 

 

 

 

Abang Uwais…

kalo ditanyer dia suka makan aper…

dia banyak yang tak suka dari suka…

memilih…

tapi sekarang dah ok sikit…

kan saya penah citer dia tak suka langsung makan ayam..

sejak adik pengaruhi dia nengok upin ipin yang suka ayam goreng tu..

barula dia ok..tu pun makan bahagian luar yang garing2 sikit tu..yang lembik dia suruh adik habiskan…sabo jerla…

saya kalo nak suruh dia makan semua ayam goreng tu kena racik2 halus…lecehkan..daging pun sama cenggitu jugak kena buat..

melainkan ikan…dia suka ikan sebab isinyer gebu tak lekat kat gigi…

abang tak suka makanan lekat kat gigi nanti ader ulat katernyer….haha

ader jek alasan dia tu..

kalo sayur ok jer dia telan..

ayam tu kalo kita suap ader la perangai dia suka la nak muntahla aper la…kan..

uolllsss tau makanan keemaran terbaru dia skang ni…

Ha ni dia….

11406758543 2315e729e8 o Makanan kegemaran Abang Uwais

Roti Telur  katernyer..

2 biji dia boleh habiskan…..rileks jer..Haa amik ko…

pekena pulak ngan milo ais..

Tengokla tu muka heppi dapat makan roti canai…time ni tengah tunggu milo aisnyer tak sampai2 lagik…

suka sangat la dier…

kalo saya tak suka roti telur suka roti kosong jer…sedapnyer ai

Biasa kite orang gi makan ader satu kedai roti canai melayu sedap kat area rumah tu..

kuahnyer sedap betul…

abang siap hirup2 lagik..

suka tengok dia makan banyak gini..

 

 

 

 

 

pixel Makanan kegemaran Abang Uwais