wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

1 Jul

Launching Celcom First di Zoo Negara | plan celcom terbaru

Author:lizz

Launching Celcom First di Zoo Negara | plan celcom terbaru 

Untitled 1 Launching Celcom First di Zoo Negara | plan celcom terbaru

Hari selasa  lepas..tgh relax2..saya dapat sms Urgent!.. ada event invitation ke Zoo negara untuk Launching ’Celcom First‘ dari Celcom...tanpa membuang masa saya terus reply sms confirmation untuk attend event tu yang dijadualkan pada Hari esknya , hari rabu 27 jun jam 2.30 petang.. Mula2 macam kelam kabut gak nak arrange time…tapi rasa ok jer..hehe lagipun dah lama tak g Zoo negara cam best jek!..

 

Celcom First event Launching Celcom First di Zoo Negara | plan celcom terbaru


Esoknya saya  pun pergi ler ke Zoo negara ngan Daddy yang kebetulan free bleh teman saya..wah best ler..!.Cuaca petang tu mendung mendung mcm nak hujan..saya sampai Zoo tepat jam 1.45 ptg..sajer datang awal nak pusing2 Zoo negara..bleh shoot gambar sikit..haha.. lepas registration terrus saya  naik trem ke lokasi pelancaran Celcom first dalam Zoo negara..wah best naik trem..sampai jer sana , org tak ramai lagi coz awal kot mummy sampai..so just hang around dan ada representative dari celcom jemput saya untuk ‘refreshment’ kat cafe kat situ..makan dulu ler..hehe

Dato Sri Shazally Ramli1 Launching Celcom First di Zoo Negara | plan celcom terbaru

Tak lama pastu..rombongan CEO  Celcom Axiata Berhad Dato’ Sri Shazalli Ramly, dah sampai untuk acara perasmian..terus saya  amik best spot kat depan tu untuk amik gambar perasmian ni..lama gak kat depan tu tapi saya  masa ni kurang sihat sikit batuk2..so tak berapa lama saya ke belakang la..takot menggangu kan asyik dok batuk jer..Dato’ Sri Shazalli Ramly pun dok berucap memperkenalkan plan Celcom First dan kebaikan2nya kepada pengguna Celcom dan perkataan ‘Step Up’ ni lebih kurang macam selangkah ke hadapan ler.. advance gitu.So bertuah ler pengguna2 Celcom kan..katanya..plan ni yang pertama di Asia tenggara dan mungkin di dunia..

Event Celcom First3  Launching Celcom First di Zoo Negara | plan celcom terbaru

Apa yang barunya tentang Celcom First ni dan apa kelebihan celcom first ? ni nak habaq mai ni..cakap kedah plak tetiba..hehe

Kadar rata (one rate) -yang ni yang best ni.. plan baru diperkenalkan oleh celcom,pelanggan Celcom dapat menikmati kadar rata untuk Voice,video,sms dan MMS ke semua rangkaian.haa gempak ler jimatnya ni..hehe

Kadar terkini ( Real Rate) - ni plak pelanggan Celcom First dapat mengetahui kadar terkini penggunaan untuk memiliki kawalan penuh terhadap kadar penggunaan terkini..memang semuanya dikira terus dengan kadar penggunaan terkini..Cepat tu kita bleh tau penggunaan kita.

Kadar Automatik (Auto rate) – ni contohnya macam ni skang ni komitmen bulanan RM40 kadar 15 sen seminit,dan apabila penggunaan anda mencecah RM80 secara automatiknya kadar 15 sen akan ditukarkan kepada kadar 12 sen seminit secara automatik.haa gempak ni..lagi banyak kita guna lagi murah…

Pilihan Pembayaran (Pick a paid) – Celcom memberikan pilihan fleksibiliti cara pembayaran samaada secara pre paid atau post paid..pilih jangan tak pilih.

Bayar cara anda (Pay your Way) – sekali lagi Celcom memberikan pilihan kepada pelanggan dimana pembayaran juga boleh dilakukan melalui kad tambah nilai yang boleh didapati disemua Blue cube atau kedai2 yang menjual kad tambah nilai..senang kan?beli kad tambah nilai dan bayar…

Menu pintar (smart menu) – segalanya dihujung jari anda dimana segala kawalan untuk menguruskan akaun anda boleh dilakukan sendiri,ni senang kita nak manage our own akaun kan?haa..

kelebihan First (First Advantage) - setiap pelanggan Voice plan elite dapat menikmati keistimewaan peribadi seperti khidmat pelanggan peribadi , dedicated service number, free data, dedicated customer service personnel untuk membantu  mengikut permintaan anda, dan akan menjadi orang pertama untuk mengetahui segala info baru dari aktiviti Celcom dan pelancaran produk.

Haa..untung ker tak untug ni?mesti ler untung..saya memang pengguna Celcom..pada yang belum pakai Celcom..beli phone satu lagi register jer Celcom skang juga untuk amik benefit kat atas tu…jangan ketinggalan yer..hehe

Celcom First event1 Launching Celcom First di Zoo Negara | plan celcom terbaru

Dalam event ni..Celcom juga melancarkan TVC Celcom first yang mana gajah digunakan sebagai ikon dalam TVC ni..sebab tu la pelancarannya wat kat Zoo kan? tu la relevannya Zoo negara kali ni dengan Celcom..nak tgk TVC Celcom First klik sini  .TVC ni dah dikeluarkan mulai malam rabu 27 Jun..hari yang sama event ni berlangsung..

Sempena itu juga Celcom dan Dato’ Sri Shazalli Ramly telah mengumumkan mengambil seekor anak gajah berusia 32 tahun sebagai ‘Gajah angkat’ Celcom bernama Triang. Setiap RM 0.10 sen dari pelanggan baru Celcom first akan disumbangkan untuk pemeliharaan gajah Triang ini..bagus kan..hehe

Antara aksi bersama Triang seronok sangat….

Celcom First event4 Launching Celcom First di Zoo Negara | plan celcom terbaru

triang gajah celcom first Launching Celcom First di Zoo Negara | plan celcom terbaru

So u guys check it out!  produk rangkaian pintar, Celcom First.!… beruntung untung ni…hehe

gajah celcom first Launching Celcom First di Zoo Negara | plan celcom terbaru

pixel Launching Celcom First di Zoo Negara | plan celcom terbaru

Leave a Reply

Current day month ye@r *