wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

18 Apr

char kuey teow sedap di parit buntar

Author:lizz

salam ceria…hari khamis sudah….esok dah jumaat..seronok tak sabor nak jemaat..

*******

Hari ni kite cerita pasal makan pulok…

Haritukan kiteorang gi umah mak ngah …

Biasala kalo balik perak agendanya ialan makannnnnn….

seperti biasa tempat  biasa kalo datang sini menu wajip kalo kiteorang  char kuey teow  yang sedap bukan kepalang * bukan kepalang tau…memang kempunanla  titew…kalo tak makan…

Haritu kiteorang makan sekali dengan umi – kak ina kakak daddy- adik tak dor tidur dalam kereta dengan opah…opah tak mo makan jadi dier duduk ngan adik dalam keter..

yok-yok  memula kiteorang order teh ais dulu kiter minum dulu sambil  nunggu char kuey teow  yang sedap itu teh ais kedai along ni terbaik jugak sedap dier.

Abang pulak makan nasi lemak…..nasi lemak tu pun best habis abang  makan…lepas tu muka riang kekenyangan makan nasik lemak…

8647435922 fa55e5c0c6 char kuey teow sedap di parit buntar

sesambil tu kita snap dulu gambor mok cik …. eh nampak tak muka tuan tanah tu dah kembang setaman kater ko…

8647435894 eb74460a03 char kuey teow sedap di parit buntar

dia punya special goreng kuew teow api naik tinggi…abang ternganga tengok…tukang goreng pun dah 4 ke 5  orang…

udang tu kemain banyak…

8646340361 ca30b449d7 char kuey teow sedap di parit buntar

Ha ni dia dah sampai char kuey teow sedap itu…udang ader 6 ekor besar lak tu…tapi sayang saya  tak boleh makan udang semua mak teh & daddy yang makan…saya makan 2 pinggan ok… sebab sedap sangat…dan bukan selalu dapat makan char kuey teow sedap gini kan…. kiter balun jerla…

8647435884 0dc59369cb char kuey teow sedap di parit buntar

makteh nak mulakan makan untuk pinggan ke 2 jugak hehe

8647435818 193e811c8f b char kuey teow sedap di parit buntar

Umie ngan kak nana tak ketinggalan menyantap tak kira…

8646340337 863c86cabf char kuey teow sedap di parit buntar

dah habis…. kulit udang jer tinggal

8647435840 3c738298b7 char kuey teow sedap di parit buntar

mok cik kekenyangan hari tu….K….

Pssst: Dah 2 hari berturut ku makan tosei sedapnyer….habis kenkawan terpaksa ikut kehendak mokcik….

pixel char kuey teow sedap di parit buntar

14 Responses to “char kuey teow sedap di parit buntar”

  1. tihara says:

    meletops kue tiow dier, sedap nyew..ngidam teros :)

  2. Nafira says:

    oooohhh.. tengok kulit udang yang selonggok tuh pon terliur.. ahaks~

  3. lieyalatif says:

    perghhh lizz!!! ckt mmg peberet lieyalatif dan family hokeeeyyyy heheheh tapi biase la lizz dok putrajaya ni mane laa ade ckt yg sedap pun….teringin bebeno nak rase ckt belah2 utara nie…ramai ckp kat sane lagi sedap ….

    meleleh tgk ckt lizz ni…tak hagak2 sampah kulit udang penuh sepinggan heheheehe…menarik plak pic tu lieya tgk lizz….

    ehemmmm….eheeemmm….ade ape2 ke ni lizz sampai due ari cari tosey…kalo ade ape2 good news jgn lupe bagitau kawan mu ini tau heheeheheh

  4. daddyziyyad says:

    kot2 la saya ke Parit Buntar, boleh la saya try CKT ni…;) Sebab saya mmg penggemar CKT..:)

  5. wei mmg feveret KA satu family juga ni

  6. cho zila says:

    nampakpun sedap werh… alamak terliur rasanya akakni.. nsb tak ngandung…

  7. hajar says:

    Huish!! pecah dah air liur….. huhu

  8. aanie says:

    perghhh..terliur tgk udang2 tu…

  9. Qhaifa Nur says:

    kalau dapat kat along aiman ni memang licin…fev dia ni….kat pasar malam murah tapi kalau beli kat gerai cecah 6 hinggit tu…

  10. wahida says:

    cisssss…terliur tau tak????

  11. My Notes says:

    assalamualaikum … byk sungguh udang yer … mengidam le dpt tgk jer …

  12. mamyharraz says:

    lazattnya..
    nampak licinnya kulit udang tu pun cukuplaa
    nak mengambarkan ke lazatan :)

  13. Mak Dara says:

    waduhhhhh terus rasa laporrrrr

  14. Nora says:

    terliur… sedapnya nampak kue tiaw tu…


Leave a Reply

Current day month ye@r *