wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

3 Mar

cheese cake biskut yang sedap | resepi cheesecake biskut yang mudah dan sedap

Author:lizz

Assalamualaikum…

hi….dah senin hari ni.. kejap jek masa berlalu…. kan…kan…

lepas coooti seminggu…ni… rasa cam kejap jek cooti…

kerja lak menunggu yek….melambaklambak…

lepastu kena pi Outstation lagi 3 hari… kesian anak2 mak hencik selalu kena tinggal… ……..

ok Meh la kita upkan entry resepi lagi…

Kali ni resepi meletup-letup sedapnyer…

cheesecake biskut ..

Cheesekut cam biasa pembantu chef kali ni..

Qaysara yang manis…anjer2 mami

ok jom kita buat cheese cake biskut yang sedap itu yek..

sonangYO tak yah bako2..lagi konsepnyer…

Janji…mudah untuk pembantu chef tu menolong maknyer.. tak yah nak susah..

resepi cheesecake biskut yang mudah dan sedap hamboikan…

terpikir jugek nak buat cake birthday untuk bebudak ni tak pun untuk dedi jugek jimat makhencik tau…

kemain tu…

12896039394 410941ec09 o cheese cake biskut yang sedap |  resepi cheesecake biskut yang mudah dan sedap

meh la kita kita nengok bahan buat cheese cake biskut yang sedap ni yek

✿ Cream Cheese (Jenama Philadelphia memang sedap)

✿ Fresh Milk (Meadow fresh)*ikut suka uolls nak brand aper tak kisah untuk celup biskut jek pun….

✿ 1 tin susu Pekat Manis (saya letakkan 7 sudu)

✿ Biskut Hup Seng Deluxe Original *jgn beli perisa sayur lak tek…kena perati betul…

✿ Biskut Dark choco (di blend kasar)*sebenarnyer nak beli oreo tapi takder la pulok…jadi biskut ni jek saya guna….

12895623065 a09c893e63 o cheese cake biskut yang sedap |  resepi cheesecake biskut yang mudah dan sedap

cara buat cheese cake biskut simple dan sedap ni..

      ✿ Memula pukul creame cheese dan susu blend sampai kembang dan sebati..

*susu tu ikut sukati uoolls tau nak letak banyak mana ader yang isi setin ader yang setengah saya letak 7 sudu jek..

kalo letak banyak nikang ader yang pening lalat lepas makan ciskut tu nanti…kihkih..

tengok adik dah tak menyabo dia dah tuang susu awal2 ..

siap tumpah lagi..

lepastu duk tunggu mami…

✿ pukul creame cheese ha sebelah tu rupa creame cheese dipukul bertalu2 ngan blender..

malas nak guna mixer…ulllsss leceh malas nak membasuh…

hehe lepastu Ambik biskut Cap Hup seng Tadi..

✿ Celupkan keseluruhan biskut tadi dalam susu kita tadi..

jangan lelama tau cukup sekadar celup…

✿ angkat dan susun dalam dalam loyang kiter…

12896293474 1c73990533 o cheese cake biskut yang sedap |  resepi cheesecake biskut yang mudah dan sedap

kalo ader space lagi kena patahkan biskut kita tadi…..

susun rapat-rapat dan penuh ruang….

✿  Dan calitkan ngan Cream Cheese tengok gaya sopan adik tu kemain lembut sapu Cream Cheese ..

12895721133 88b8a9cc80 o cheese cake biskut yang sedap |  resepi cheesecake biskut yang mudah dan sedap

uppss lupa..

Biskut choco ita tadi kita blend.. tabur atas Cream Cheese kita tadi…

*nengok adik muka bangun tido…lepasmandi..sibuk nak nolong mami

12895721333 2554be07eb o cheese cake biskut yang sedap |  resepi cheesecake biskut yang mudah dan sedap

✿ kemudian kita buat layer 1 lagi buat lagi step macam awal tadi..

✿ celup biskut.. susun…kali ni letak Cream Cheese jek..

12895622735 2d4f0f81c2 o cheese cake biskut yang sedap |  resepi cheesecake biskut yang mudah dan sedap

Dan siap..Cheesekut kita

12896039184 22f6a8944e o cheese cake biskut yang sedap |  resepi cheesecake biskut yang mudah dan sedap

Sejukkan dalam peti ais. Pulok yek. …2ke 3 jam gitu dah boleh ngap…

12895720653 2768b4a3a3 o cheese cake biskut yang sedap |  resepi cheesecake biskut yang mudah dan sedap

cam biasa anak2 takder sampai 1 jam pun duk mintak nak makan cheesecake biskut kita tu yek…

nasib baik letak kat sejuk beku…nak cepat katerko…

dan…

maminyer potong dan letak..

Biskut Choco separuh tu atas hirisan kek …

hiasan la tu kenkonon…hehe

12896038744 2ebe75b598 o cheese cake biskut yang sedap |  resepi cheesecake biskut yang mudah dan sedap

Meh anak-anak kita menyantap…

cheese cake biskut yang sedap ..

dengan penuh gaya…

12896038294 b6226d053f o cheese cake biskut yang sedap |  resepi cheesecake biskut yang mudah dan sedap

tengok adik eksited nak makan kek yang dia buat tadik…

12896037464 76ffc80e91 o cheese cake biskut yang sedap |  resepi cheesecake biskut yang mudah dan sedap

abang pun sama…

kemain menambah…nambah..

kejap jek dah separuh loyang..

cheese cake biskut  ni memang sedap uolsss hidang kat anak-anak…kenkawan pun boleh…

bebudak ni petang-petang lepas beriadah naik beskal…

suka la abang dapat makan cheesekut mami & adik tu…

Ok selamat mencuba ….

pixel cheese cake biskut yang sedap |  resepi cheesecake biskut yang mudah dan sedap

31 Responses to “cheese cake biskut yang sedap | resepi cheesecake biskut yang mudah dan sedap”

  1. cik puan says:

    cik penah nampak cik apple buat cheesekut ne…teringin nak try jugak…dah lah bahan tak banyak..keje pon kurang…awrggghhhh…teringin sangat nak cube..

  2. mummydearie says:

    Yeah, nak buat gak… sementara mood meroyan kat dapur masih ada haruslah kena try buat nih juga! Thanks for the resepi mudah ni. Lizz!

  3. normi says:

    akak besa mkn cheesekut ni…sedappp sgt… ;)

  4. IntaNBerliaN says:

    mmg sedap n sennag kan..

    *ni tips yg lizz nak

    http://ihaveasweetsmile.blogspot.com/2013/02/cara-yang-saya-lakukan-untuk-buat-mega.html

    http://ihaveasweetsmile.blogspot.com/2013/02/kenapa-saya-perlu-hantar-emel-ala2.html

    yg pasal iklan tu plak, xda tips sangat.. tp nanti saya buat entry.. ni tips utk GA dulu

  5. hehehe mmg sedap kan yang ni !

  6. anne says:

    dah buat masa raya haritu.. mmg sedap tp tak leh mkn byk. muak.

  7. Zaza says:

    kemasss je tgk lizz buat..mst sedap tu..
    dah ada recipe ni tapi sampai harini kita tak buat2 hehee

  8. Tak pernah makan lagi ni. Sample untuk rasa takda ke kak? Hehe

  9. Rinna says:

    Nyum2 sedapnya…Amboi 2 beradik jadi model cheesekut yer.. :)

  10. nyum2..sedapnye..pernah buat gak cheesekut cake..mudah & sedap… ^^

  11. mama datang tengok resepi awesome ni.. hihi

  12. cho zila says:

    sedapnyer.. ni bukan anak makan banyak mak dia yan glebih..

  13. Myra Jay says:

    Memang sedap.. ;)

    Nak baut pun senang :D

  14. Kakzakie Purvit says:

    Cepat, mudah dan sedap Lizz.
    Anak-anak pun suka pastinya..

  15. dana says:

    mmg mudah kan lizz, tak pyh nk bakar2 bagai… rasa pun sdap sgt2

  16. lieyalatif says:

    wow selalu tgk kat blog lain buat…kali ni blog lizz plak…serius kemas dan cantik…comel jek hiasan oreo tu…mau budak tak suke lizz…jgn kate budak…lieya pun tingin…nanti nak try gak le buat….biskut hup seng tu mmg sentiasa ade stok kat umah sbb peberet buat cicah2 air heheheheeh….

  17. Mizz Aiza says:

    wah.. sedap tu.. aiza nak cuba buat juga la nanti..

  18. Fiza Rahman says:

    Ok…nnt boleh buat. Cream cheese tu nak letak semua ker atau separuh jer?

  19. wahh nampak mudah dan sedap,.boleh cuba nie

  20. ajumohit says:

    owh sedapnya!! tak boleh tahan sebut pasal cheese ni haha

  21. okje says:

    dah pernah buat dah tapi pakai cracker tawar tu Lizz…kalau pakai ni ok gak yek senang nak potong

  22. puan kutu says:

    sedapnya lizz tgok adik aabg pegang pinggan kemain..sy buat hari tu versi derhaka pun dh sedap..klu ikut resepi macam lizz kompem lg sedap..:)

  23. najahsalwa says:

    Oooo nmpk cm senang je cheesekut ni…nk try la nnti. Tq dear for the recipe =)

  24. Yatty says:

    Sedapnya..wat pn cm senang jer..campur2 je…nk p cri bahan jap lagi nih..

  25. velery ann says:

    boleh kerrrr sya nak ikut resepi nie …..sebab sya dan causins sya nie minat nak buat nak buat kek tau

  26. iza says:

    salam sis,, mohon kongsi resipi ye.. tapi nak tanya,, cream cheese tu, masa…

    ✿ Memula pukul creame cheese dan susu blend sampai kembang dan sebati..

    :letak berapa banyak? semua ke?

  27. wardah says:

    Suke sgt..resepi simple n sng phm..thumbs up

  28. Suhaili isa says:

    i memang tgh cari easy cheese cake recipe. Thanks dear for the recipe. Do visit my blog http://www.suerizal.com

  29. una says:

    Wahhh…jumpa! Tqq

  30. Suhada says:

    Salam , nk tnye cream cheese nieh nk tarok berapa gm ye ? N tk perlu bakar ke ?

  31. sheila says:

    Mohon share yea..menarik n tetarik hiks


Leave a Reply to Suhada

Current day month ye@r *