wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

8 Jul

Daddy

Author:lizz

daddyku1 Daddy

Ini Daddy Uwais & Qaysara dan suami kepada mummy. Merupakan seorang yg sangat rajin dirumah, yg bestnya hobinya adalah  memasak,apa saja yang ada dalam peti ais tu,semua bleh jadi menu yang best2..semua masakan ala carte kat kedai tomyam tu,semua bleh masak,SUP2,ikan kerapu,udang,sotong,lauk2 tradisional masakan ibunya pun ditahu, byk yang special,kalau nak tulis semua tak muat antaranya daging dinding,ayam percik original kelate, maklumlah rancangan favourite dia  License to Grill,AFC (Asian Food Channel 703).Lagi satu daddy ni seorang yang suka bergurau dan memang seorang yang kelakar,semua kawan2 dia pun cakap mcm tu,otak gila2..huhu,kat Uitm ada lecturer yang bagi gelaran noisier researcher coz byk sgt mulutnya..muahaha..tak kisahlah apa org nak panggil,janji dihati kami dia memang menceriakan kami sekeluarga dan sentiasa bersabar dgn kerenah isteri dan anak2nya.

Antara hobi2 lain daddy ni adalah drive kereta melancong pusing2 seluruh semenanjung..Perlis,kedah,P.Pinang,Perak,N9,Melaka,pahang,teganu,kelantan adalah laluan kebiasaannya..rekod daddy adalah memandu selama 24 jam tanpa tido.. pukul 4 pagi sampai ke 3 pagi esknya baru tido..ni kitaorg travel jalan2 cari makan dari pahang ke ipoh makan2 nasi kandar kat restoran vanggey,ke tasik taiping.. makan2 sekitar taiping >mee combat,popiah,nasi padang kat pasar taiping,terus ke penang makan2 nasi kandar Kassim Mustaffa,mee goreng mamak Restoran khaleel,mandi pantai..pastu terus kerumah saudara mak mertua di padang besar perlis..bergambar di ladang tebu (yg dlm filemKL MENJERIT tu mmg cantik) makan2 kat sana pastu bertolak balik ke penang singgah diRestoran Pelita di Juru,lepas tu terus ke Parit buntar Perak tempat tido setelah 24 jam memandu iaitu dr 4pagi- 3 pagi,macam mana hebat tak kitaorg melancong?hehe..kitaorg pernah berjalan tido dalam kereta jer mmg gila2..kereta kami mmg hebat..huhu.. ..nasib baik tak ada jambatan ke sabah sarawak..kalau tidak dah lama dah dia bw kitorg melancong kereta pergi sana..hehe..

Apapun..Mummy,Uwais dan Qaysara mmg bersyukur dan happy dgn daddy..walaupun daddy tak sehebat Ultraman super hero yg dikagumi Uwais,tetapi dia tetap hebat melindungi kami dan kelakar seperti Hagemaru,dan Ninja Boy..hahaha

WASSALAM….

pixel Daddy

2 Responses to “Daddy”

  1. miss roha says:

    wahhh mesti en.azizi terharu nie…hehe..untungla pn.hasliza nie..hari2 bleh makan sedap2…tp tetap maintain slim melim…kan

    • mummycute says:

      Memang untung + bonus lagi,….nak jer makan aper mesti dia cuba buat tu yang best…slim!! mungkin metobolism tinggi….tapi kembang gak…


Leave a Reply

Current day month ye@r *