wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

5 Apr

Dengan hanya satu panggilan…Hariku kembali ceria!…

Author:lizz

Dengan hanya satu panggilan…Hariku kembali ceria!…

Haaa..akhirnya segala kekusutan akhirnya terurai…hehe..mana taknya..akhirnya Kisah cinta si gadis yang bergaduh dengan pakwenya, ala video yang awek hempas telefon ngan gambar tu..hehe..rupa2nya hanyalah salah faham jer..Penat nangis2, bagaikan dunia nak kiamat, macam dunia dah tak bermakna lagi..dan akhirnya segala hari2 yang mendung kembali menyinar dengan matahari yang terang menyinari bumi..bemadah pulak mummy ni…hehe

Kalau dingat2 balik video2 tu..hehe..memang selalu jadi macam ni..cemburukan tandanya sayang…nasib baik ler si gadis ni akhirnya wat gak call kat pakwe dia..sampai ke hospital dah pakwenya,accident ler pulak….hehe..Mula2 tu ada gak Mummy terpikir yang pakwe dia ni memang curang ni..hmmm yer la kan..si gadis tu ,marah kecewa macam tu sekali..hehe

Macam yang mummy cakap dulu..biasalah kalau dalam percintaan ni..bergaduh,bertekak dan salah faham ni perkara biasa..sebenarnya masing2 nakkan perhatian yang lebih dari pasangan masing2..Macam yang kita tgk dalam2 video2 sebelum ni,baru jer salah faham dah buat andaian yang bukan2..itu la ,inila..pakwe ada kekasih lain la dan macam2 lagi…haaa..buat susahkan hati jer..

Dulu Mummy ada gak merajuk ngan daddy..tapi daddy ni memang pandai pujuk…hehe..Daddy mesti call (walaupun mula2 tu ,memang tak angkat..hehe) lama2…tgk handset tu..ish nak angkat la jugak kan..sayang ler katakan..hehe..pastu daddy mesti ler pujukkan…haha..pastu semuanya kembali normal..g makan2 ker..haha happy jer..

Tapi ada gak sekali tu..mummy merajuk..daddy call banyak kali tak angkat…sekali mummy call back..Daddy dah balik umah dah…hehe..menyesal tak call awal2..dah kena tunggu daddy datang amik balik kat KL..hehehe..(kelakar rasanya)…

Betapa pentingnya kita buat call masa berlakunya salah faham atau bertekak ngan pakwe ni..coz komunikasi tu cukup penting dalam menjayakan hubungan..cuma kita kena la pandai berkomunikasi dengan betulkan..jangan ler tengah marah tu,kita lagi menambahkan perisa..bagaikan mencurahkan minyak ke dalam api..lagi hangin ler kan..haha..

Ada juga kekadang benda kecik jer..tapi coz dua2 tak nak communicate..benda kecik dah jadi semakin besar..dah susah..Kalau nak ikutkan kos panggilan sekarang ni ,apalah sangat tambah2 pulak dengan Celcom X2..memang  jimat..nak dibandingkan dengan nilai sesuatu perhubungan..Tak ternilai melihat si dia kembali mengukir senyuman dengan hanya satu panggilan..Hariku kembal ceria!..hehe

klik link untuk selanjutnyer

http://xpax.com.my

24 hours Sponsored posts

pixel Dengan hanya satu panggilan...Hariku kembali ceria!...

One Response to “Dengan hanya satu panggilan…Hariku kembali ceria!…”

  1. wahida says:

    betul tu, kengkadang benda kecik boleh jadik besar sbb tak communicate…sbb tu kengkadang malas nak sms, kol je terus…senang!!


Leave a Reply

Current day month ye@r *