wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

20 Jul

EXORA! OH EXORA! MPV IDAMANKU

Author:lizz

sticky post EXORA!  OH  EXORA!  MPV  IDAMANKU

EXORA!  OH  EXORA!  MPV  IDAMANKU

Kita org plan nak balik kampung minggu ni..yela dah lama x balik menjenguk nenek kesayangan Qaysara & Uwais tu… memandangkan kami sekeluarga di KL ni 6 orang termasuk mak Teh & Maksu pun nak ikut sekali balik kampong, Makan durian sekarangkan musim buah memang seronok balik kampong…

Seperti Biasa kami bersiap kemas punya kemas..banyaknya barang nak bawa balik ni barang anak-anak paling utama perlu disimpan perkara wajib bawak pampers, susu, pakaian malam & siang losyen, belum lagi barang-barang kiteorang yang berbeg-beg tu…sourvenir lagi nak bawak balik ke kampong halaman untuk ibu dan sanak saudara dan juga tak dilupa beg-beg mak su dan Mak teh.. sudahnya ada barang yang kena riba wakaka….memandangkan kami sekeluarga memiliki kereta sedan biasa jer..Terdetik plak di hati bestnyer kalau aku ader kereta bukan sajer luas malah Selesa untuk perjalanan jauh,  Praktikal dan jimat….

Hmm…Semestinya Kereta Exora menjadi pilihan hati ni…  wah….memang penuh gaya tau..hehe..ni la “kelebihan” MPV Exora!.Sebut pasal Proton Exora ni ,21 May 2011 yang lepas..ada beberapa orang blogger menyertai Exora VIP Test drive!..di Pulau Pinang..Ruginya mummy terlepas peluang “once a lifetime” untuk menyertai Exora VIP Test Drive ni..macam-macam aktiviti ader… jealoaus tau..

Proton exora EXORA!  OH  EXORA!  MPV  IDAMANKUManer taknyer sesi eksklusif ini mempunyai kelainan dimana ia menampilkan pakar perundingan kewangan, Al Jazzura Khan, pakar terapi perkahwinan dan keluarga, Charis Wong Yen Wai dan pakar perunding imej, Datin Sharifah Shahwati telah dibawa khas untuk berkongsi tip dan panduan berguna bersama kesemua pasangan suami isteri yang telah menyertai Exora VIP Test drive!

Event Exora VIP Test Drive ni bermula di Full House sunway Giza Penang..dan peserta2 bukan jer dapat menguji Proton exora dari segi pemanduan je..siap bleh test dari segi keselamatan dan kelebihan Exora bila digunakan dalam keadaan “kecemasan” macam situasi ketika “Emergency Brake”.Proton exora ada system ABS+EBD yang dapat stabilkan kereta Exora masa kecemasan.MPV takkan menggelungsur pada permukaan licin bila brek kecemasan digunakan.(betapa selamatnya Proton Exora ni) Macam mummy cerita kat atas tadi..hal balik kampong..banyak barang nak bawa…tak muat kereta..tapi dengan Proton Exora ni..tak ada masalah ler..ruang banyak dan luas..semua benda boleh sumbat dan cam­pak jer..hahaha ..keluarga mummy ni kalau nak gerak mana2 barang memang byk..macam nak bawa satu rumah..haha.. dengan periuk nasi nak berkelah dah gayanya.. “Exora, Malaysian ada Style”.Selesa banyak compartment,cantik  best tau…

Anak2 pula memang selesa..siap boleh tgk DVD cerita cartoon dalam Exora nit au ..cerita apa lagi..Uwais suka Ben 10!..sampai berulang2 jer cerita Ben 10 ni..sampai tak nak turun..hahaha..mmg kelakar..Kalau dari mula2 dulu pikir long term.. beli Exora jer terus..dah tentu jimat..pakai pun lama..ramai bleh naik sampai anak cucu..LOL..Dulupernah  bawa kereta Proton Exora kakak..memang rasa selesa..sesuai untuk pemanduan yang tenang..Exora nampak besar tapi bila bawa, tak rasa macam bawa kereta besar..”cool jer”..awesome!.pernah terbaca..Exora ni ada “function” 5.4m minimum turning radius..pemanduan masa selekoh atau kita biasa cakap “masa corner” mmg selesa la..huhuApapun mummy memang menyesal terlepas peluang untuk sertai “Exora VIP Test Drive” tu..kalau tak mummy bleh rasai dan menguji Proton Exora macam peserta2 tu..paling best dah tentulah ada Hadiahnya pulak tu..dah ler dapat pengalaman mengujakan..lepas tu dapat Hadiah RM1000!..memang awesome la!..

Jom Kita pandu uji Proton Exora ini. jangan lepaskan peluang……

http://www.allaboutexora.com/…





pixel EXORA!  OH  EXORA!  MPV  IDAMANKU

16 Responses to “EXORA! OH EXORA! MPV IDAMANKU”

  1. ajumohit says:

    dh isi gak form ni dulu tp xde rezki lagi la hehehe

  2. uwaisdaddy says:

    huhu jgn putus asa…kita cuba lg..mana tau ada rezki kali ni..hehe

  3. cloude nimbus says:

    best ni kentang kalu pakai exora..bleh g jalan ramai2…ko dah test drive ker?

  4. fik says:

    event ni sponsor semua ker?makan minyak..hotel?syok ler…huhu

  5. puanbee says:

    wah rezeki ni… :) exora memang best .. tp belum masa tukar lagi

  6. azizi says:

    manalah tahu kot2 dapat durian runtuh…boleh tukar kereta exora terus..haha

    • mummycute says:

      durian kat maner nak runtuh tu….tak payah tunggu durian runtuh….kereta malaysia kereta mampu milik tau….

  7. fikuroyaki says:

    aku tak tahu sesuai tak bw exora ni…bujang lg..huhu

  8. saraa says:

    exora tu org yg duk blakang dpt air cond tak..? xpnh nek exora..hee~

  9. mummycute says:

    pastila dapat dik….


Leave a Reply

Current day month ye@r *