wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

16 Aug

EXORA! VIP Test Drive MELAKA..

Author:lizz

sticky post EXORA! VIP Test Drive MELAKA..

EXORA! VIP Test Drive MELAKA..


g2 EXORA! VIP Test Drive MELAKA..


Bandaraya bersejarah ini sinonim dengan artifak sejarah dan nilai2 sejarah zaman penjajahan portugis hinggalah Merdeka kini..

Kali ini sekali lagi Melaka telah menjadi tumpuan pada kali ini..bukan pasal sejarahnya,tapi baru2 ini berlangsungnya EXORA! VIP Test Drive bertempat di Philea Resort & Spa,Ayer keroh Melaka.

Exora! VIP Test Drive ini adalah untuk member peluang kepada orang ramai merasai sendiri pengalaman pemanduan Exora! MPV pertama kebanggaan Malaysia..selain peserta dapat mengetahui informasi2 tentang kelebihan Exora dengan lebih terperinci..

Pada bulan Mac yang lalu penyertaan telah dibuka melalui akhbar Harian Metro dan Utusan Malaysia..dan juga di laman web www.allaboutexora.com . Akhirnya 20 pasangan suami Isteri yang bertuah telah dipilih untuk menyertai Exora! VIP Test Drive di Melaka ini. KENAPA PESERTA

INI DIANGGAP BERTUAH? haha..mana tak bertuahnya!..sesi pandu uji ini memang berbeza dari sesi ujipandu yang biasa dilakukan..




Apa yang berbezanya?Dalam Exora! VIP Test Drive ini..selain pemanduan ..PROTON juga membawa pakar perundingan kewangan iaitu Al Jazzura Khan,Pakar Psikologi kanak2 Puan Kartini Illias dan juga tidak ketinggalan..perunding imej Datin Sharifah Shawati juga telah diundang khas untuk member panduan berguna kepada 20 peserta bertuah…!wow hebatkan?rugi rasanya dah terlepas..sedih rasanya..


Dalam Exora! VIP Test Drive ini.pelbagai aktiviti telah disusun untuk para peserta..dengan kesemuanya berkisarkan ciri2 unik Exora iaitu SPACE..

S- Safety

P- Performance

A- Advanced Styling

C-Comfort

E-Economical

Bila sebut pasal “safety” ni..mummy memang ambil berat keselamatan anak2 mummy masa dalam kereta.Maklumlah budak2 ni..memang aktif sewaktu dalam kereta..buka itu tutup ini..termasuklah pintu pun diaorg nak buka..hmmm..dengan Exora keselamatan anak2 terjamin..dengan adanya “Driver Door Unlock”..sistem ini memberikan kawalan sepenuhnya kepada pemandu..pintu sebelah pemandu sahaja boleh dibuka..manakala pintu2 lain..akan terus kekal terkunci.. (speed auto lock) pula memastikan kesemua pintu akan terkunci secara automatik pada kelajuan 20km/j dan bunyi ‘beep’ akan kedengaran sekiranya ada pintu yang tidak tertutup rapat pada kelajuan 7km/j…



konvoi exora EXORA! VIP Test Drive MELAKA..

ini memang menjanjikan keselamatan kepada pengguna..bolehlah memandu dengan hati yang tenang..betul tak?
Untuk mengetahui tahap prestasi “performance” Proton Exora..para peserta dibawa ke parkir Wisma PKNM untuk aktiviti menguji Exora.Para peserta diberi taklimat tentang ciri2 pemanduan dan pengendalian LOTUS yang ada pada MPV EXORA!..satu pengalaman yang tak dapat dibayangkan..
Dari segi “Advanced Styling” reka bentuk Exora yang menawan..sememangnya bergaya,kemas, dan sememangnya berada pada kelasnya yang tersendiri.Exora!..luas dengan 7 tempat duduk..selesa dan bergaya..sesuai untuk semua keadaan..jadi tak timbul la soal nak ke majlis2 formal atau tidak formal..Dari segi keselesaan ”comfort” Exora! Dilengkapi system penghawa dingin diruang duduk kedua dan ketiga..jadi Exora! Menjanjikan keselesaan…





Ok Jom kita ke sesi EXORA! VIP Test Drive MELAKA..

Untuk memulakan sesi pemanduan para peserta  mengisi 5 kriteria pasangan masing-masing sebelum memulakan sesi pandu uji

kriteria EXORA! VIP Test Drive MELAKA..



Seterusnya para peserta diuji untk meletakkan kenderaan dalam keadaan “blindfold” atau mata tertutup..jadi salah seorang dari setiap pasangan akan memberikan arahan dan seorang lagi akan memandu dengan mata tertutup..memang mencabar! Tapi pemanduan tetap selamat & selesa..

g3 EXORA! VIP Test Drive MELAKA..



Para peserta juga turut di uji dengan laluan zig zag untuk ketangkasan melalui rintangan….. wah memang terbaik disamping dapat merasai sendiri kemampuan Exora untuk pemanduan jalan yang bengkang bengok dan bersimpang siur….

test drive exora EXORA! VIP Test Drive MELAKA..



Dan Ini pula Peserta perlu perlu bertungkus lumus memasukkan barang-barang secepat mungkin dengan memuatkan kesemua 4 luggage beg, stroller baby dan beg golf yang memang besar gedabak itu kedalam bonet . tetapi ianya masih lagi muat dan ader lagi banyak ruang nampaknyer memang Exora ni memang luas memang sesuai sangat nak bawak balik ke kampong halaman dan.. masalah banyak barang nak bawa…tak muat kereta..tiada lagi ….dengan Proton Exora ..tak ada masalah..ruang banyak dan luas..semua benda boleh sumbat dan cam­pak jer..hahaha

act bonet EXORA! VIP Test Drive MELAKA..



Selepas penat menjalankan aktiviti pandu Uji para peserta dihidangkan dengan jamuan maka tengahari…memang mendapat layanan VIP kan siap ader makan-makan lagi….

makan2 EXORA! VIP Test Drive MELAKA..



Dan selepas lunch adanya  sesi eksklusif menampilkan pakar perundingan kewangan,..para peserta diberikan taklimat bagaimana Exora! Dapat menjimatkan kewangan anda.”economical”.ini diterangkan oleh pakar kewangan Al Jazzura Khan..Exora menjanjikan keselesaan..dengan kos penyelenggara yang berpatutan berbanding MPV lain..Al Jazzura Khan yang berbicara mengenai cara penjimatan dan pentingnya mengawasi perbelanjaan harian. Yerlakan Untuk memiliki kereta idaman kita Exora ni kita perlu buat simpanan dan penjimatan yer tak….

g1 EXORA! VIP Test Drive MELAKA..



Puan Kartini Illias  pakar psikologi kanak-kanak membincangkan mengenai kekeluagaan dan banyak tip yang berguna di EXORA! VIP Test Drive

penerangan dr EXORA! VIP Test Drive MELAKA..



Datin Sharifah Shahwati telah dibawa khas untuk berkongsi dan memberi panduan ketrampilan diri  mengikut situasi dan majlis yang dihadiri… ianya berkait juga dengan kereta yang kita gunakan adalah melambangkan imej  dan gaya ketrampilan kita…  terbaik bukan….

g5 EXORA! VIP Test Drive MELAKA..



Sesi gaya ketrampilan dimana para peserta perlu menggayakan pasangan masing-masing mengikut padanan yang sesuai dari segi pakaian dan barang perhiasan

match exora test drive EXORA! VIP Test Drive MELAKA..



Terpancar keriangan wajah peserta Sesi pandu uji eksklusif terbukti  menyeronokkan ….

g6 EXORA! VIP Test Drive MELAKA..

Ternyata EXORA! VIP Test Drive  memang best dan mempunyai kelainan….


Jom Kita pandu uji Proton Exora ini. jangan lepaskan peluang……

http://www.allaboutexora.com/…

pixel EXORA! VIP Test Drive MELAKA..

5 Responses to “EXORA! VIP Test Drive MELAKA..”

  1. nana says:

    urmm, tang Datin Sharifah Shahwati tu, dia tengah buat apa ?

  2. Ajumohit says:

    Bestnya dpt peluang mcm ni, betul ke dpt voucher or cash mummy??

  3. yan says:

    teringat zaman akak test drive awal tahun 90an. pakai Toyota KE tu. Datsun pun ye.. Clutch tak masuk2..heee.

  4. hawa says:

    salam kak…awe yang duk melaka ni pun tak tahu ada benda ni…heheh..kalu tahu pun awe tak boleh nak test bawa sat lagi habis kon awe langgar :)

  5. mummycute says:

    berkongsi dan memberi panduan ketrampilan diri mengikut situasi dan majlis yang dihadiri… ianya berkait juga dengan kereta yang kita gunakan adalah melambangkan imej dan gaya ketrampilan kita


Leave a Reply

Current day month ye@r *