wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

1 Sep

G untuk gigi….tip penjagaan gigi kanak-kanak.

Author:lizz

 

Penjagaan gigi pada anak2 kita amatlah penting untuk kelihatan comel dan cute…masa mummy kecik dulu selalunyer setiap pagi dan malam mesti kena gosok gigi sebabyer selalu tengok abang & akak duk gosok gigi jadi adiknyer ikut tapi tak tau kenaper  tapi bila sekolah darjah satu baru tau sebab nurse datang skolah bagi penerangan kenapa kita gosok gigi dan kenapa kita nak kena jaga gigi kita …ooooh masa dulu2 siap dapat satu cawan ubat gigi & berus gigi free skrang dah tak tau ader lagi tak nurse2 datang skolah ke tak kalau ingat dulu seronok jer time tu…untuk penjagaan gigi anak-2 kita

gosokgigi G untuk gigi....tip penjagaan gigi kanak kanak.

Abang suka gosok gigi la mummy tapi susah nak cuci muka..

gosokgigi2 G untuk gigi....tip penjagaan gigi kanak kanak.

Adik Qaysara menunjukkan skill gosok gigi…hobi suka telan ubat gigi

1. Kita seharusnya menukar berus gigi anak-2 kita setiap 3 bulan sekali. kalau anak kita terkena demam,batuk atau selsema seboleh2nyer kita perlu menukar berus gigi tersebut kepada yang baru.

2. Kanak-kanak perlu memberus gigi sekurang-kurangnya 2 kali sehari selama 2 minit setiap kali memberus gigi..Uwais memang sekejap  bila time gosok gigi jadi mummy pujuk dia nyanyi-nyanyi nagan dier main air memang riuh la sikit bila time mandi terutama mummy yang mandikan memang la dia nak bermanje…tapi bagus bila kita melekakan dier jadi tak ler rasa lama sangat gosok gigi tu kan…

3. Bawalah anak kita berjumpa doktor gigi seawal satu tahun untuk membuat pemeriksaan gigi….

gosokgigi3 G untuk gigi....tip penjagaan gigi kanak kanak.

 Berus gigi Abang Uwais & Qaysara Dolphin tu adik punyer jet tu guts untuk uwais comelkan…

 

pixel G untuk gigi....tip penjagaan gigi kanak kanak.

One Response to “G untuk gigi….tip penjagaan gigi kanak-kanak.”

  1. bikin kaos sablon murah says:

    thanks ya atas artikelnya salam kenal


Leave a Reply

Current day month ye@r *