wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

15 Nov

(Gambar) Istana Negara Baru | new istana negara malaysia

Author:lizz

(Gambar) Istana Negara Baru | new istana negara malaysia

Wah dah siap Istana Negara yang baru Kat Jalan Duta…ader gak lalu kat sini hari tu tapi masih lagi dalam pembinaan siap ader flyover khas untuk Ke istana baru ni t au….

6347061490 54ec98c816 (Gambar) Istana Negara Baru | new istana negara malaysiaSKUADRON Istiadat Berkuda daripada Kor Armor Di Raja keluar dari perkarangan Istana Negara apabila selesai istiadat menaikkan bendera di Istana Negara yang baru di Jalan Duta, hari ini. Antara pelancong yang sempat berkunjung tidak melepaskan peluang mengambil gambar di pintu hadapan Istana Negara. – Foto Sairien Nafis berita harian.

Info Istana Negara baru jalan duta

Pembinaan kompleks itu, yang merangkumi tiga komponen utama iaitu Kompleks Istana Negara bernilai kira-kira RM650 juta, persimpangan bertingkat (RM130 juta) dan menaik taraf jalan (RM32.5 juta), bagi menggantikan Istana Negara yang sudah digunakan sejak 1928.

Di Istana Negara Jalan Duta, istiadat menaikkan bendera bermula pada jam 10.25 pagi dengan penyerahan Bendera Peribadi Yang di-Pertuan Agong oleh Datuk Pengelola Bijaya Diraja kepada kumpulan penaik bendera bagi menandakan bermulanya penugasan pihak Angkatan Tentera Malaysia (ATM).

 

Istiadat menaikkan bendera di Istana Negara Jalan Duta dianggap unik kerana bendera itu dinaikkan secara automatik berbanding di Istana Negara “lama” yang dilakukan oleh anggota tentera.

 

Istana Negara berpindah dan mula beroperasi di kompleks baru di Jalan Duta secara berperingkat mulai 19 Oktober lalu manakala penugasan kepada anggota pengawal daripada ATM bermula hari ini.

pixel (Gambar) Istana Negara Baru | new istana negara malaysia

Leave a Reply

Current day month ye@r *