wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

28 Apr

gambar ladang jagung pak long di pahang

Author:lizz

ini aderla kegiatan biler balik kampung..

biler balik kampung memang ladang pak long yang dituju..

best sangat boleh tenangkan semuanyer hijo jer mata ni rasa…

udara segar….

Pak long ni abang sulung saya usahawan tani gitu

dia ni…gigih bekerja siang malam kerja…

saya pi sini dia yang ajak…

pepagi terus ajak adik kesayangan dia gi kebun naik motor lagi sejuk menggigil kul 7.30 pagi dah sampai ladang jagung Pak Long..

muka tuan tanah malu nak tunjuk muka sembab baru bangun tdo…hehe…*dasar pandang keladang namernyer..haha

8681795126 5612479452 b gambar ladang jagung pak long di pahang

kemain eksited mok cik kesini…lawo menghijau..subur sungguh jagung Pak Long ni…tangan sejuk orang kater pokok subur…saya takat tanam bunga bolehla…

8681794292 80d89c5d44 gambar ladang jagung pak long di pahang

Cantikkan bunga jagung…

8681775778 99194feed9 b gambar ladang jagung pak long di pahang

ni pulak peringkat ke2 ..pak long ader tanam jagung manis dan jagung  mutiara sedap sangat…makan bako tak pun rebus…

8681775846 82a2548323 gambar ladang jagung pak long di pahang

anak2 jagung baru kluar daun…podak jagung tu buat sayur lemak putih tu..sedap tu…

8680665753 b15bdce37b gambar ladang jagung pak long di pahang

dekat tengah ladang tu ader pondok…biler tengok pondok ni teringat arwah ayah…dia la yang buat pondok ni…dulu kecik suka main kat pondok manjat duk tepi tingkap tu boleh tengok view sungai…dan tengok gelagat mak ayah kerja..seronok sangat time tu…sekarang ayang dah takder dah 13 tahun tinggalkan kiteorang (Alfatihah untuk ayah…moga ayah sentiasa dicucuri rahmat darinyer )

8681775898 e9a778dec5 gambar ladang jagung pak long di pahang

Ini la pak long…susah beno nak bergambo puas paksa…adoi…pemalu katernyer…

8680666115 02ebf5a484 gambar ladang jagung pak long di pahang

k lah…bye

pixel gambar ladang jagung pak long di pahang

10 Responses to “gambar ladang jagung pak long di pahang”

  1. My Notes says:

    assalamualaikum … x de tpt yg menawan hati selain kg halaman sendiri … tempat jatuh lagi dikenang kan !

  2. deno says:

    wahhh… syoknya!!! tetiba teringin makan jagung!

  3. ajumohit says:

    hmmm baru lepas makan bubur jagung yg member beli dari cameron highlands, mesti nyaman suasana kampung kan

  4. dana says:

    bestnyer….. seronok betul nengok ladang jagung tuh, lg2 bile dh dpt nikmat jagung yg berhasil tu nnti, boleh mkn puas2

  5. chozila says:

    alamak cantik nyer yerk… suka gak akak nampak hijau mata memandang… bestnyer ada pondok gitu..
    tahniah jadi usahawan tani … bangga dengan kejayaan iut..

  6. Lieyalatif says:

    Fuh!! Boleh tahan luas ladang jagung nye lizz…moga2 sentiasa murah rezeki pak long lizz…berbudi pada tanahkan sure besar ganjarannye….

    Biase la tu lizz…org2 umur pak long lizz ni sure pemalu….mcm abah lieya pun laa ni hehehehehe kene amik gambar curi2 hahahahaha

  7. Nafira says:

    waahhh.. canteknyeeee..
    saujana jer mata memandang~

  8. daddyziyyad says:

    Tak rugi berbudi pada tanah kan…

  9. suriaamanda says:

    seronoknya lizz…kalau i banyak duit dah lama i beli sebidang tanah hadiahkan kat mak abah..diorang suka bercucuk tanam,…

    • che mokhtar says:

      salam,…kata pepatah berbudi pd tanah byk hikmatnya,..tengok hasilnya,…so bagaimana utk sya hubungi bgi dptkan jagung dlm kuantiti yg byk utk niaga.


Leave a Reply

Current day month ye@r *