wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

5 May

Gambar perkahwinan Awal Ashaari dan Scha Alyahya | Gambar pernikahan Awal Ashaari dan Scha Alyahya

Author:lizz

Gambar perkahwinan  Awal Ashaari dan Scha Alyahya  | Gambar pernikahan Awal Ashaari dan Scha Alyahya 

Gambar perkahwinan Awal Ashaari dan Scha Alyahya 1 Gambar perkahwinan  Awal Ashaari dan Scha Alyahya  | Gambar pernikahan Awal Ashaari dan Scha Alyahya

Tahniah buat Awal Ashaari dan Scha Alyahya   yang telah sah bergelar suami isteri   dalam satu majlis pernikahan yang diadakan n di Hotel Pullman Lakeside  selepas solat Isyak kira-kira pukul 9.15 malam jumaat…

Dengan sekali lafaz, pasangan selebriti Ahmad Awaluddin Ashaari (Awal), 30 dan Sharifah Nor Azean Syed Mahadzir Al-Yahya (Scha), 29 selamat diijabkabulkan pada Jumaat, malam.

Pasangan Awal Ashaari dan Scha Alyahya  diijabkabulkan sendiri oleh bapa Scha iaitu Syed Mahadzir Al-Yahya dengan disaksikan oleh Pegawai Agama, Jabatan Wilayah Agama Islam (JAWI) Putrajaya, Mohd Salman Idrus.

Majlis pernikahan Awal Ashaari dan Scha Alyahya Majlis pernikahan kedua-dua mempelai dihadiri kira-kira 250 orang jemputan yang terdiri daripada kaum keluarga rapat pengantin dan wakil media.

Pengantin perempuan Scha Alyahya  menerima RM2,050 sebagai mas kahwin sementara wang hantaran dirahsiakan jumlahnya daripada pengetahuan umum. pihak perempuan menerima tujuh dulang hantaran dan dibalas sembilan dulang.

Selain itu  Scha Alyahya   juga menerima set barang kemas dari jenama Lazard Diamonds, antara barang hantaran lain yang diberikan Awal kepada Scha termasuklah sirih junjung dan bunga rampai, senaskhah Al-Quran, sehelai pakaian, kasut jenama Christian Louboution dan beg tangan jenama Dior, kurma dan kek.

ManakalaPihak lelaki  Awal Ashaari  menerima sirih junjung dan bunga rampai, senaskhah Al-Quran, sebuah Mac Book, dompet jenama Bottega Veneta, kasut Hermes, seutas jam tangan Cartier, sehelai baju Melayu, coklat dan kek.

Awal Ashaari dan Scha Alyahya  tampak  manis  dengan mengenakan busana baju kurung manakala Awal segak berbaju Melayu dari rona sedondon iaitu putih rekaan Saiful Baharim

Majlis resepsi perkahwinan Awal Ashaari dan Scha Alyahya  akan diadakan pada Ahad di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya.

Selamat Pengantin Baru Awal Ashaari dan Scha Alyahya   semoga bahagia hingga ke akhir hayat….

pixel Gambar perkahwinan  Awal Ashaari dan Scha Alyahya  | Gambar pernikahan Awal Ashaari dan Scha Alyahya

2 Responses to “Gambar perkahwinan Awal Ashaari dan Scha Alyahya | Gambar pernikahan Awal Ashaari dan Scha Alyahya”

  1. DIRA AZIZ says:

    lawanyaaaa schaaaa!

  2. pasangan yg comel kan..hehe


Leave a Reply

Current day month ye@r *