wow its so cute

jom shopping hijab pin

Facebook Like

google

31 Mar

hari ahad sudah

Author:lizz

salam ahad semua…

hari ni saya betul2 perah tenaga…

dari pagi sampai petang nampaknyer…

pepagi misi  melipat baju  yang tinggi bak gunung dia punya gunung tu dah rupa banjaran bertimbunnyer..

sambil melipat sambil layan adik sara mewarna…

rajin no budak ni naik pening maknyer melayan dia mewarna  pagi kaler petang kaler…bangun tidur pun nak mengaler…

kalau kaler sorang tak per ni siap duk mencelah bawah ketiak mummyer..

nak melipat pun susah…

tapi saya biarkan jer janji dia tak kacau saya melipat…dah sejam gitu lepas dia mewarna si upin n barbie

dia dah mula  nak tolong saya kemas baju..

kalo dia nolong jawabnyer..habis la baju nyer dia susun merata hala…

tapi hari ni saya terkejut gak dia susun kemas dan ikut susunan semuanyer dari baju tidur…baju jalan stokin dia susun elok…*senyum tengok si sara ni tau…kemas tersusun elok..bangga kejap…

tang menggosok pulak…

dia sangat suka ok..

dia la tukang spray air kat baju..

sambil  layan borak ngan dia..

dia ni mulut macam makcik..

semua benda dia nak cerita..

dia siap tanyer mummy lapar..mummy dahaga…

kalo cakap lapar @ dahaga kejap jer dia kedapur amik air kalau lapar dia amik buah dalam peti ais siap suap segala….

tapi yang paling best dia suka urut kalau saya cakap lenguh…

best oo ader assisstant rajin macam sara…ni

20 pasang baju  kejap jer saya gosok..

saya gosok baju untuk 5 hari uolls…

lepastu saya masak meehun sup untuk lunch…dinner sekali harung hehe

OK  bye….

Psstttt: Esok dah sekolah dah seminggu cuti sekolah…Mesti Jammm…

pixel hari ahad sudah

11 Responses to “hari ahad sudah”

  1. pahan says:

    hobi sama ngan saya ni,haha

  2. hehe..boleh geng ngan Qis ni suka mewarna..bangun pagi terus capai buku nak mewarna..hiks..budak² memang suka mewarnakan..:)

  3. dana says:

    untung nyer kamu dik oi…. anak perempuan dh beso, ringan tulang lak tu… nnti kalu sara dh puas tlg mummy, tlg acik sekali ek…

  4. wahida says:

    sara dah boleh diharap…yeayyy…sara dah besar!!

  5. nens says:

    rajinnyer kak gosok untuk 5 hari terus..nens mls..huhu..pastu mula la pagi2 termenung depan almari cari baju nk pakai esok..hoho..

    adik sara yg comel..senang nnt mama die kalo suh masuk dapor ni..hehe

  6. perkara biasa dah tu for KA hehhe

  7. Nafira says:

    zura tak pernah gosok baju untuk seminggu.. x reti gosok baju lama2 & banyak2.. huhu.. ke saya ni malas! erkkk.. hehehehe

  8. My Notes says:

    assalamualaikum … saya nih bujang . so baju sendiri jer … saya fikir , nape nak lipat baju , pas tu amik n pakai . rasa mcm wat keje bodoh la plak … jadi saya sangkut jer … mmg malas melipat pun … heheheee

  9. deno says:

    hujung minggu deno tolong ma kemas rumah je… hihi^^

  10. Myra Jay says:

    20 pasang sekali gosok.. perghh..
    MJ nak iron sekaligus camtu yg malas, so hari2 iron :D

  11. munna says:

    samalah dgn munna … hari ahad selalunya hari melipat baju ….


Leave a Reply

Current day month ye@r *